Demirtaş'a Düzeltme

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın grup toplantısındaki konuşmasına düzeltme

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin 09 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen grup toplantısındaki konuşmasında “Karşımızda artık bir savaş cephesi, bir faşizan blok var. Bakın ne diyor İşçi Partililer: “Hayatımızın en mutlu gününü yaşıyoruz” diyorlar. Ergenekoncular, Büyük Birlik Partililer hepsi sarayla ittifak yaptılar ve sahada özel operasyon birimleri olarak görevlendirilenlerde bu ideolojiden gelenlerdir. Öyle karakol polisi filan falan değil. Bütün bu vahşeti yapan özel saray ekipleridir. Saraydan doğrudan talimat alıyorlar. Oraya bağlı ekiplerdir ve cesareti de oradan alıyorlar. Davutoğlu ve Hükümetine düşen şey ise bütün bunların günahını örtmek ve propagandasını yapmaktır. Bunlar sadece bunla görevliler, başka işleri yetkileri yok. Çünkü Saray, Ergenekon, eski İşçi Partililer, Büyük Birlik Partililer, faşistler yeni bir blok oluşturdular ve parlamentoyu, hükümeti de by-pass eden bir anlayışla devleti ele geçirdiler” ifadelerini kullanarak özelde partimizi, esasta ise Mehmetçiğimizin terörle mücadelesini açıkça hedef almaktadır.


Demirtaş’ın mutluluğumuza söz söyleyerek vurguladığı üzüntüsünün kaynağı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Bölücü Terörle mücadelesindeki başarısıdır. Çünkü sırtlarını dayadıkları ve artık ABD ile İsrail tarafından beslendiği tartışma konusu dahi olmayan terör örgütleri, bölgede kaybetmektedir.


Vatan Partisi lideri, kadroları ve üyeleri insan ölümlerinden hiçbir zaman mutluluk duymamış ve buna ilişkin bir beyanatta da bulunmamıştır. Fakat Türk Ordusu’nun ABD piyonu bölücü terör örgütünü temizliyor olması, tüm yurttaşlarımız için mutluluk kaynağıdır.


Milletimizin yüreği, Mehmetçik ile birlikte çarpmaktadır."