Çankaya belediye başkan adayımız belli oldu

Ankara İl Başkanımız Utku Reyhan, 4 Kasım Cumartesi günü Vatan Partisi Çankaya Belediye Başkan adayını açıkladı.

Tarih:

Çankaya Güvenpark'ta yapılan açıklamada, İl Başkanımız Utku Reyhan; "Milletimizi düzen içi iki seçeneğe mahkum eden bu devrana meydan okuyoruz. Halkımızı kırk katır ile kırk satır arasında bırakmayacağız. Biz milletimize kendi içinden çıkmış, vatansever, namuslu, işinin ehli ve halk için çalışma ateşiyle yanıp tutuşan belediye başkanları vadediyoruz.. Size güvendiler kıymetli hemşerilerim. 'Biz eşeği aday göstersek, tuvalet terliğini göstersek Çankayalılar yine de oy verir' diye düşündüler. Sizin iradenizi gasp ettiler. Sizin Atatürkçülüğünüzü karanlık emelleri için kullandılar.

 

Biz de size diyoruz ki, özgür olun. Büyük önderimiz, ilçemizin en önemli sakini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kişiler olun. CHP'li parti ağalarının önünüze koyduğunu yemeyin. Tuvalet terliklerine oy vermeyin.

 

Kime oy vereceksiniz? İşte Vatan Partisi'nin Çankaya Belediye Başkan adayı. Sayın Murat Demirbaş!" dedi.

 

Çankaya Belediye Başkan Adayı Murat Demirbaş:

 

"Bugün Çankaya için çok özel bir gün. Sizler bu değişime tanık olacaklar arasındasınız. Çankaya kesinlikle bundan daha iyisini hak ediyor. Çankaya tüm Türkiye için özel bir yer. Çankaya, milli mücadelenin karargahı oldu. Şimdi Çankaya'yı yeniden Mustafa Kemal'in devrimci, halkçı, milliyetçi, cumhuriyetçi, devletçi ve laik Çankaya'sı yapacağız." Dedi.

 

Açıklamanın tam metni:

 

Utku Reyhan:

 

Değerli Çankayalılar,

Kıymetli hemşerilerim,

 

Vatan Partisi olarak, 2024 yerel seçimlerine, bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla giriyoruz.

 

Milletimizi düzen içi iki seçeneğe mahkum eden bu devrana meydan okuyoruz. Halkımızı kırk katır ile kırk satır arasında bırakmayacağız. Biz milletimize kendi içinden çıkmış, vatansever, namuslu, işinin ehli ve halk için çalışma ateşiyle yanıp tutuşan belediye başkanları vaadediyoruz.

 

Az sonra Çankaya Belediye Başkan adayımızı sizlere takdim edeceğiz. Onu bağrınıza basacağınızdan eminiz. Yakında belediye meclis üyesi adaylarımızı da tanıtacağız. Aynı zamanda bir Çankaya programı üzerinde de çalışıyoruz. Onu da yakında açıklayacağız.

 

Değerli Çankayalılar, değerli hemşehrilerim. 38 yıldır Ankara'dayım. İncesu'da, Seyranbağları'nda, Türkkonut'ta oturdum. İlkokulu, Ortaokulu, Liseyi, Üniversitesiyi hep Çankaya'da bitirdim.

 

Çankaya'nın her sokağını gezdik, dolaştık, anılar biriktirdik.

Ve 38 yıldır Çankaya'nın ismine ve tarihine yakışır şekilde yönetildiğini görmedik.

 

Sizi "Atatürk'ün partisi" diye kandırıp oyunuzu alanlar, bu ilçeye nasıl bir hizmet verdi?

 

Hepinizin bildiği ama dile getirmediği hakikati söyleyeyim. Hiç! Hiçbir şey! Şu koca Ankara'da düzgün bir belediyeye rastlamak zaten güç ama Çankaya kadar kötüsüne rastlamak mümkün değil.

 

Soydular, tanıdık rantçıya aktardılar, akrabalarını işe koydular, memleketlilerini kayırdılar. Mezhepçilik yaptılar, etnikçilik yaptılar.

Yollarımızı çukur, sokaklarımızı çöp içinde bıraktılar ama PKK ve DHKPC sempatizanlarını maaşa bağladılar.

 Ve bütün bu fenalıkları "Sarı saçlım mavi gözlüm" edebiyatıyla gizlediler.

Peki bu devletin ve Cumhuriyetin merkezi olan bir ilçeyi bu kadar perişan halde bırakırken neye güvendiler.

 

Size güvendiler kıymetli hemşerilerim. "Biz eşeği aday göstersek, tuvalet terliğini göstersek Çankayalılar yine de oy verir" diye düşündüler. Sizin iradenizi gasp ettiler. Sizin Atatürkçülüğünüzü karanlık emelleri için kullandılar.

 

Biz de size diyoruz ki, özgür olun. Büyük önderimiz, ilçemizin en önemli sakini Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür kişiler olun. CHP'li parti ağalarının önünüze koyduğunu yemeyin. Tuvalet terliklerine oy vermeyin.

 

Kime oy vereceksiniz? İşte Vatan Partisi'nin Çankaya Belediye Başkan adayı. Sayın Murat Demirbaş!

 

O bir tiyatro sanatçısı. Aynı zamanda Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı. Gerçek bir Çankayalı. Türk havacılığının kurucusu Vecihi Hürkuş'u canlandırdığı oyunu yurt içi ve dışında sayısız kez sahnelendi. Ankara ve Çankaya'nın köklü tiyatrolarının sahne tozunu yuttu. Çankaya üzerine çok kafa yoran çok plan ve proje üreten bir aydın.

 

Bir tarafta ekonomide çözüm üretemeyen faizciye ve rantçıya teslim olan, Amerika'ya boyun eğen AK Parti, diğer tarafta PKK ve FETÖ'yü koluna takan, Amerikan planlarında oyuncak olan, ekonomide AK Partiyle aynı programı savunan CHP.

 

Bunlara mecbur değilsiniz. Türkiye'nin, Türk milletinin, emekçinin yanından siyaset yapan dağ gibi Vatan Partisi var. Sizleri Mart seçimlerinde Sayın Murat Demirbaş'ı Çankaya Belediye Başkanı seçmeye ve Çankaya'nın makus talihini değiştirmeye davet ediyorum.

 

 

Murat Demirbaş:

 

Sevgili Ankaralılar

Değerli Çankayalılar…

 

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizin ayağına sağlık.

 

Özellikle Çankaya ilçe başkanlığımıza ve Ankara il başkanımız sayın Utku Reyhan’ın şahsında tüm Ankara il teşkilatımıza beni bu göreve layık görerek aday gösterdikleri için ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Bugün Çankaya için çok özel bir gün.

 

Bugün Çankaya’nın talihinin değişmeye başladığı gün olarak tarihe geçecek.

 

Ve sizler bu değişime öncelikli tanık olanlar arasında olacaksınız.

 

Çünkü bugün başlattığımız yerel seçim çalışması sonucu Çankaya’nın yüzü gülecek. Bugün Çankayalının hasret kaldığı hizmet anlayışına kavuşmasının miladı olacak.

 

Çankaya kesinlikle bundan daha iyisini hak ediyor.

 

Çünkü Çankaya yalnızca Ankara için değil tüm Türkiye için çok özel bir yer.

 

Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi Çankaya’da yazıldı. Millî mücadelenin karargâhı oldu... Genç cumhuriyetin hikâyesi burada başladı.

 

Şimdi bu hikâyeyi tekrar hatırlatacağız.

 

Çankaya’yı yeniden Mustafa Kemal’in devrimci, halkçı, milliyetçi, cumhuriyetçi, devletçi ve laik Çankaya’sı yapacağız…

 

Biz yapacağız! Birlikte yapacağız…

 

Bugün ülkemizin içinde yaşadığı tüm sorunları çözmek için öncü olmak, cesur olmak ve Atatürk’ün yolundan gitmek bir zorunluluktur.

 

Gerçek bir aydın olarak öncü olmanın birikimi ile halktan yana olan devrimci bir cesaretle Kemalist devrimi tamamlama programı bu yüzyılın başında olduğu gibi yeniden Çankaya’dan başlayacak… bundan kimsenin şüphesi olmasın…

 

Bizler bu görevlere mevki makam beklentimiz olduğu için gelmiyoruz. Benim bu hayatta istediğim tek şey tiyatro yapmaktı. Onu da elimden geldiğince zaten yapmaya çalışıyorum. Ama şunun da farkındayım ki sanat asla siyasetten kopuk bir şey değil. Yıllarca sahnede anlattığımız eksikleri yanlışları bu sefer sahada çözmeye adayız.

 

Çankayalının ne düşündüğünü ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Çünkü 35 yıldır Çankaya’da yaşıyorum. Çankaya’nın her yerinden seyirci ile buluşuyorum. Sokak sokak, cadde cadde anılarım var… Çankaya’da

 

Size bugün uzun uzun vaatlerden bahsetmeyeceğim.

 

İtiraf etmeliyim ki müthiş projelerimiz ve müthiş bir ekibimiz var. Önümüzdeki 5 ay içinde bunları zaten uzun uzun anlatacağız.

 

Kapısı çalınmadık ev bırakmayacağız. Çayını içmediğimiz esnaf bırakmayacağız. Üretim devrimi programımızın belediyecilik anlayışını uzun uzun anlatacağız. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında Türkiye’nin üretim devrimine giden koşusunu Çankaya’dan başlatacağız…

 

Bizimle bu koşuya çıkacak mısınız… çıkacak mısınız… daha güçlü…

 

O zaman biz de söz veriyoruz… kazanacağız… kazanacağız… kazanacağız…

 

Bunu bildiğimiz için şimdi sizlere vaatlerimizi anlatmayacağım.

Tam tersine 1 Nisan sabahı Çankaya belediyesini kazandığımızda yapmak üzere hazırladığım konuşmayı paylaşacağım…

 

Sevgili Çankayalılar

 

Öncelikle verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Hiçbir Çankayalı verdiği bu oylardan dolayı pişman olmayacak. Dün verdiğimiz tüm sözleri gerçekleştirmek için bugünden tezi yok çalışmaya başlıyoruz.

 

Biz bu yola çıktığımızda yakın arkadaşlarımız bile başaracağımıza inanmıyordu. Adeta çantada keklik gibi görülen ve bu yüzden de büyük bir rehavetin yaşandığı Çankaya belediye hizmetlerinden rahatsız olan yurttaşlarımız -aslında bize oy vererek

- Artık bizi kandıramayacaksınız dedi

- Artık bizi korkutarak oy alamayacaksınız dedi

- Artık sokağımızda kaldırım taşlarına korkmadan basmak istiyoruz dedi

- Artık her yağışta hiç değilse tek bir belediye aracı görmek istiyoruz dedi

- Artık bir sorunumuz olduğunda belediyedeki bir yetkiliye ulaşmak istiyoruz dedi

- Artık belediyeyi bir avuç rant grubu yönetmesin istiyoruz dedi

- Artık hemşericiliğe son verilsin istiyoruz dedi

- Artık sokaklarda hayvanlar sağlıksız ve başıboş gezmesin istiyoruz dedi

- Artık gençler olarak bir bardak çorba ile kandırılmak istemiyoruz dedi

 

Ama en önemlisi Çankaya eski prestijini yeniden kazansın istiyoruz dedi…

 

Yani aslında Çankaya Ankara’nın en majör ilçesiyken son zamanlarda sokaklarında çöp yığınları biriken bu belediyecilik anlayışına dur dedi…

 

Ziya paşanın meşhur bir sözü vardır… “ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz…” diye…

 

Biz de az konuşacağız çok çalışacağız…

 

İşe önce … personelimizden başlayacağız. Çünkü Çankayalının hasret kaldığı tüm hizmetleri bu çalışma arkadaşlarımızla birlikte yapacağız. Yetkili işyeri sendikamızla hızlıca görüşüp tüm belediye çalışanlarımızın çalışma ve yaşam koşullarını iyileştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

 

Öyle süslü laf olsun diye birlikte yöneteceğiz filan demeyeceğiz.

 

Siz Çankayalılar sorunları eksikleri belirleyeceksiniz biz çözeceğiz…

 

Çünkü Çankaya belediyesinin imkânları tüm Çankaya’ya yetecek güçte.

 

2 trilyon bütçenin 256 milyonunu hazineye iade etmek aslında ben bu kadarlık hizmet yapmadım demektir. Yani övünülecek bir şey değildir. Biz bu kaynakların hepsini en verimli şekilde kullanacağız…

 

En kısa zamanda tüm mahallelerimizde ve sitelerimizde mutlaka bir belediye yetkilisi kapınızı çalacak. Mahalleniz sokağınız için talep ettiğiniz her hizmet en geç 6 ay içinde karşılanacak.

 

5 yıl içinde Çankaya’ya yeniden konfor gelecek

 

Çankaya yeniden bilimin ve sanatın başkentteki merkezi olacak

 

Çankaya belediyesinin kapısı herkese sonuna kadar açık olacak

 

Çankaya’da gençler umutlu, yaşlılar huzurlu, esnaf rahat, kadınlarımız güvende olacak…

 

Özetle Çankayalı mutlu olacak…

 

Tüm Çankayalılara tekrar teşekkür ediyor sizlere layık olmaya çalışacağımızın sözünü veriyorum…

 

Evet… bu konuşmayı yapacağım…

 

Sizler yine orda olacaksınız.

 

Şimdi var mısınız bu düşü gerçekleştirmeye…

 

Var mısınız vatan partisinin bunca yıllık birikimi ve kadroları ile yalnızca Çankaya’yı değil, Türkiye’yi yönetecek güçte olduğunu göstermeye…

 

Hadi o zaman…

 

Çankaya’da değişim için kolları sıvamaya!!!