"Bu değişiklik ile ayrımcılık, fesat ve fitne fitilleniyor"

Eskişehir İl Başkanlığımız, okullarda mescit ve abdesthane açılmasına yönelik yönetmeliğe karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Eskişehir İl Başkanlığımız, okullarda mescit ve abdesthane açılmasına yönelik yönetmeliğe karşı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı, Eskişehir İl Sekreterimiz Temel Aras yaptı. Aras, açıklamada şunları söyledi:

 

Değerli Basın Emekçileri;

 

Milli Eğitim Bakanlığının Kurum Açma, Kapatma ve Adverme Yönetmeliği’ndeki değişiklik 24 Haziran da Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Yönetmelikteki değişiklik MEB’e bağlı her derece ve türdeki okul, merkez, pansiyon, uygulama oteli, öğretmen akademisi ve hizmet içi eğitim enstitüsü, olgunlaşma enstitüsü ile sosyal tesislerinde abdesthane ile kadın ve erkek için ayrı-ayrı mescitler zorunlu hale getirilmektedir.

 

Bu değişiklik ile Cumhuriyet’in nitelikleri ayakaltına alınıyor, okullarda ayrımcılık, fesat ve fitne fitilleniyor.

 

Toplum huzuru, milli dayanışma, insan hakları, Atatürk Milliyetçiliği, demokratik/Laik sosyal hukuk devleti ilkeleri çiğneniyor.

 

Mescit bir inanç ve bir mezhebin ibadet ihtiyacını karşılamaktadır. Türkiyemiz’de farklı inanç, din ve mezhepten insanlar yaşamaktadır. Okullarımızda ayrım yapılarak milli dayanışma, demokrasi ve laiklik esasları baltalanmaktadır.

 

Türkiye Devleti’nin ‘’ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütünlüğü; İnanç, din, mezhep ayrımına göre daha Ana Okulu çağından başlanarak bölünmektedir.

 

Öğrenciler ibadete, dini inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanmaktadır. Yine bu uygulama ile devletin sosyal, ekonomik, siyasi ve hukuki temel düzeni din kurallarına dayandırılarak laiklik ilkesi çiğnenmektedir. Eğitim kurumlarında FETÖ ve benzeri yeni fesat yuvalarının örgütlenmesine zemin yaratılmaktadır.

 

Bu uygulamalar ile ülkemiz Batı Asya Ülkelerinde görüldüğü gibi mezhep çatışmalarına itilme, ABD’nin Irak ve Suriye’de yaptığı gibi müdahale ve yıkımlara zemin hazırlanmaktadır.

 

“Kürdistan” adı altında ikinci İsrail Projesi gündemde iken, Türkiye’yi iç cephede zayıflatacak olan bir uygulama İsrail’in ve ABD emperyalizminin iç savaş planlarına hizmet edecektir.

 

Bu yönetmelik değişikliği Anayasa’nın 2.maddesindeki ‘’Cumhuriyet’in niteliklerine’’,3.maddesindeki ‘’Türkiye Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü’’ne,10.maddesindeki ‘’herkesin, ırk, dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri nedenlerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir’’ ilkesine, 24.maddesi 3. ve 5. fıkralarındaki “kimse ibadete, dini ayin ve törenlere katılmaya, dini inançlarını acıkmaya zorlanamaz, kimse Devletin sosyal, ekonomik, siyasi ve ya hukuki temel düzenini kısmen de olsa din kurallarına dayandırmaya, çıkar yahut nüfus sağlama amaçlı din duygularını istismar edemez, kötüye kullanamaz’’ hükmüne, 42.maddenin 3. Ve 8. Fıkraları ‘’Eğitim ve öğretimin esaslarını belirleyen’’ hükümlerine aykırı olduğundan; Vatan Partisi ‘’yönetmelik değişikliğinin iptali için Danıştay’a ve Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaktır.

 

Cumhuriyet Devrimi Kanunları’na göre yasadışı olan tarikatlara ve vakıflara ait okullar ve yurtlar ile bütün özel eğitim kurumları kamulaştırılarak, Cumhuriyet eğitiminin halka hizmet eden kurumları haline getirilecek, Eğitimin Birliği (Tevhidi Tedrisat) sağlanacaktır.

 

Saygılarımızla.

 

 

Temel Aras

Vatan Partisi Eskişehir İl Sekreteri