Beylikdüzü İlçe Başkanlığımızdan "hayali ihaleye" tepki

Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde “Hayali İhale” ile milyonluk yolsuzluk yaptığı iddiaları gündemde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde “Hayali İhale” ile milyonluk yolsuzluk yaptığı iddiaları gündemde kalmaya devam ediyor.


Söz konusu yolsuzluğun, 17 yazarın katılacağı bir söyleşi için 23 Kasım 2016’da yapılan açık ihale ile, Dilde Eğitim Spor Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi üzerinden yapıldığı iddia ediliyor. Şirkete 987 bin TL ödendiği halde, böyle bir etkinliğin hiç yapılmadığı ortaya çıkmıştı.
Vatan Partisi İstanbul – Beylikdüzü İlçe Başkanlığı, söz konusu yolsuzlukla ilgili 30 Kasım’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada “Hayali ihaleden, hayali konukların haberi yok.” diyen Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Sn. Erol Öztürk, “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Mehmet Murat Çalık, 7 buçuk milyon lira harcanarak hiçbir şey yapılmayan Kavaklı Sahili projesine harcanan paraların nereye gittiğini açıklayınız!” ifadesinde bulunarak halka ve kamuoyuna açıklama yapmaları için Ekrem İmamoğlu ve bahsi geçen ilgili kişilere seslendi.

 

Vatan Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Öztürk tarafından yapılan basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde:

 

“Değerli basın mensupları ve sevgili yurtttaşlarımız,

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı "1 milyon liralık hayali ihale" ile gündeme geldi.


Sayın İmamoğlu, 2016 yılının Aralık ayında sadece 2-3 haftalık bir sanat etkinliği ihalesine çıkardığı ve o ihalenin yaklaşık maliyetini 2 milyon 304 bin 906 TL olarak belirlediği ihale ile gündemi oyalıyor. “Dilde Eğitim” adlı şirketin, 1 milyon 297 bin TL’lik bir kırım yaparak işi 987 bin 830 TL’ye üstlendiği ulusal basında yer almaya devam ediyor. İhale kapsamında yer alan 46 kalem işin hiçbiri uygulamada gerçekleştirilmemiş, ihale kağıt üzerinde kalmıştı iddiaları kamuoyunda paylaşılıyor.


Ulusal medyada isimleri açıklanan yazarların nerdeyse hepsi para almadıklarını ve öyle bir programa katılmadıklarını söylediler. Cevap vermeyenlerin başında gelen isim ise 2500 liraya Atatürk kitabı satan, sahibi FETÖ iddiasıyla yurt dışına kaçan SÖZCÜ isimli gazetenin baş yazarı Yılmaz Özdil...


Yani Yılmaz Özdil; Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlendiği iddia edilen söyleşiye katılıp katılmadığını ya bilmiyor ya da korkudan sessiz kalıyor. Sayın Özdil! Programa katıldınız mı? Katıldıysanız kaç para aldınız? Lütfen cevap verin.


16 milyon adına konuştuğunu, 16 milyon İstanbulluya sormadan iş yapmadığını iddia eden Sayın Ekrem İmamoğlu, bu suçlamalar karşısında sus pus oldu!

 


7 BUÇUK MİLYON NEREYE UÇTU?


Yaklaşık 1 milyon liralık “Hayali İhale”nin gündeme gelmesinin ardından akıllara 7 buçuk milyon liralık Kavaklı Sahili projesi geldi.


16 milyon İstanbullu ve 400 bin Beylikdüzü vatandaşı olarak soruyoruz:


İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Mehmet Murat Çalık, 7 buçuk milyon lira harcanarak hiçbir şey yapılmayan Kavaklı Sahili projesine harcanan paraların nereye gittiğini açıklayınız!

 


TANER ÇETİN


Bahsi geçen ihaleyi düzenleyen ise; Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü, Avcılar Belediyesi’nden atılan, Taner Çetin’di. Lise mezunu olan ve müdürlük vasıflarına sahip olmayan Taner Çetin'i müdür olarak atayan İmamoğlu’nun Çetin ile ilişkisi nedir? Avcılar Belediyesi'nden atılan Taner Çetin ile ihaleyi alan Dilde Eğitim Şirketinin alakası nedir?


İBB Müfettişi kadın personel, neyin karşılığında bu dosyayı kapattı?


İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri ya da Savcılık kanalıyla bunu ortaya çıkarır mısınız?”