Belediye Başkanı Gümrükçüoülu'nu Soykırım Yalanına karşı mücadeleye çağırıyoruz

Tarih:

Değerli Trabzon Kamuoyunun Dikkatine;

26 Ocak 2015 Pazartesi günü Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yapmıştık. Söz konusu basın açıklamasında 28 Ocak 2015 Çarşamba günü İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu PERİNÇEK’ in ‘’Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.’’ dediği için Türkiye’yi temsilen katılacağı davayla ilgili kamuoyunu bilgilendirmiştik. Strazburg’da görülecek davaya ilişkin olarak İşçi Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nca asacağımız pankart, dağıtacağımız bildiri ve Meydan Park’ında kuracağımız stantla konuyu Trabzon kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

İşçi Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak ‘’Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.’’ ve Strazburg’a ‘’Ermeni soykırımı yalanını bitirmeye gidiyoruz!’’ başlığı altında kamuoyuna yapacağımız bilgilendirme kampanyası konusunda Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü bilgilendirmiştik. Bu eksende asacağımız pankartlar ve Meydan Parkı’nda kuracağımız stant konusunda aynı bilgilendirmeyi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da yaptık. Pankart asmamıza izin verilmedi. Meydan Parkı’nda kuracağımız stant konusunda da izin vermeyeceklerini ilgililer tarafımıza bildirdiler. Konuya ilişkin olarak verdiğimiz dilekçeyi zaten izin verilmeyecek gerekçesiyle almak istemediler. Israrlarımız sonucunda dilekçemizi kayda geçirebildik. Sonrasında yaptığımız takiplerde de biz sizi arayacağız diyerek oyaladılar.

26 Ocak 2015 Pazartesi günü saat 12.00’de yaptığımız basın açıklamasında, ‘’Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.’’ başlıklı çalışmamıza Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaya konulan engelleyici tutumu eleştirerek kamuoyuyla paylaşmıştık. Söz konusu basın açıklamasından sonra saat 13.07’de Büyükşehir Belediyesi’nden aranarak stant açmamıza izin verildiği tarafımıza bildirildi. Bu durum telefon kayıtlarımızda mevcuttur.

Hal böyle iken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yapılan açıklamada İşçi Partisi Trabzon İl Başkanlığı’mızın ‘’Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.’’ konulu çalışmasına engelleme yapılmadığı iddiası gerçekleri yansıtmayıp, yukarıda açıkladığımız gibidir.

Sayın Belediye Başkanı aynı açıklamada ‘’sözde ermeni soykırımı’’ nı defalarca dile getirdiğini iddia ederek partimizin konuya ilişkin samimiyetini sorgulamaktadır. Sayın Başkanın ‘’ermeni soykırımı’’ iddiasına ilişkin olarak açıklama yapmasından memnuniyet duyarız. Ancak bizler böyle bir açıklamayı hatırlamak bir yana geçmişe yönelik olarak yaptığımız araştırmada da Sayın Başkanın konuya ilişkin bir açıklamasına da rastlayamadık. İşçi Partisi’ne gelince yıllardır sözde ermeni soykırımına karşı verdiği mücadele tüm Türkiye ve dünya kamuoyu tarafından bilinmektedir.

22-24 Temmuz 2005 Lozan, 18-19 Mart 2006 Berlin, 13-15 Nisan Paris çıkarmalarında Talat Paşa Komitesi, rahmetli Rauf DENKTAŞ ve Sayın Genel Başkanımız Doğu PERİNÇEK’in önderliğinde ‘’Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.’’ diyerek bütün dünyayı sarsmıştı. 17 Aralık 2013 tarihinde AİHM Türkiye lehine verdiği kararla bu mücadeleyi onaylamıştır. Dışişleri bakanlığı da bu başarıyı devrim ve milat olarak nitelendirmektedir.

Bu arada Avrupa ve Türkiye’den olduğu üzere Trabzon’dan da yurttaşlarımızın Strazburg’a giderek ermeni soykırımı yalanı konusunda, başta Doğu PERİNÇEK olmak üzere yurtseverlere destek vereceklerini Sayın Başkanın dikkatine sunuyoruz.

Sayın Gümrükçüoğlu’na son sözümüz, sözde ermeni soykırımına karşı yürütülen mücadelede size rastlayamadık. Hiç değilse bu mücadeleyi yürüten yurtseverlere destek olmak adına Strazburg’a giderek ‘’sözde ermeni soykırımı’’ yalandır diyecek misiniz? Eğer temsilen gitmeyi düşünüyorsanız kaç kişilik heyetle Strazburg’da olacağınızı biz Trabzonlulara açıklar mısınız?

 

                                                                                                                      İşçi Partisi

                                                                                                             Trabzon İl Başkanlığı