Aydın İl Başkanlığımızdan sert çıkış: Aydın'da 5 ada işgal altında

Aydın İl Başkanımız Emre Albayrak hem AKP hükümetine hem de CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanına yüklendi

Tarih:

Son bir haftadır Aydın’ın gündeminde yer eden 19 ve 62 sayılarına 5 rakamıyla Vatan Partisi de dâhil olmuştu. Partililerin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ve şehrin ana arterlerinde dağıtılan ilanlar sonrasında merakla beklenen “Aydın’da 5 Nedir?” sorusu cevabını buldu. “Ülke işgal altındayken yapamadığınız alt geçitlerin ve uçuşa açılamayan havaalanının bir önemi yoktur.” ifadelerini kullanan İl Başkanı Emre Albayrak hem AKP hükümetine hem de CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanına yüklendi. Albayrak, 5 rakamının Aydın sınırları içerisinde bulunan ve işgal altında olan Eşek, Bulamaç, Nergisçik, Hornoz ve Hurşit adalarını ifade ettiğini belirtti.

 

Beraberindeki partililerle açıklama yapan Albayrak, şunları söyledi:

 

 

AYDIN’DA 5 ADA İŞGAL ALTINDA!

 

Aydın’da bir haftadır rakamlar konuşuluyor. Ortaya atılan 19 ve 62 rakamlarından sonra bizim 5 rakamına dikkat çekmemizin amacı Aydın’ın en büyük sorununu kamuoyunun ve halkın gündemine getirmektir.

 

Doğrudur. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçilmeden önce 22 alt geçit sözü vermiş ancak bu güne kadar sadece 3 tanesini yapabilmiştir. 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kadar da bu sözünü tutması mümkün gözükmemektedir.

 

Yine doğrudur ki, Çıldır Havaalanı’nın uçuşlara açılamamasının sorumlusu en başta AKP hükümetidir.

 

Takdir edersiniz ki bu iki mesele de Aydın’ın en önemli sorunu değildir. AKP hükümeti Türkiye’yi iyi yönetememektedir. Yine CHP, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni layıkıyla yönetememektedir.

 

Bizim 5 rakamıyla gündeme getireceğimiz mesele sadece Vatan Partisi’nin meselesi değildir. Şöyle diyebiliriz, bu sorun bir kısmıyla Aydın’ı, bütünüyle de tüm Türkiye’yi ilgilendirmektedir.

 

Halkımız merak ediyor. Aydın’da 5 nedir?

 

Efe yürekli Aydınlılar, büyük Türk milleti!

 

Aydın’ın 5 adası Yunan işgali altındadır!

 

Aydın’a bağlı Hurşit adası, Bulamaç adası, Eşek adası, Fornoz adası ve Nergiscik adası işgal altındadır.

 

Güzel ülkemizin Ege Denizi’nde bulunan toplam 152 ada, adacık ve kayalığı AB ve Yunan ordusu tarafından 2004 yılından bu yana işgal altındadır!

 

Bu konuyu birçok kez Türkiye’nin gündemine getiren bizim partimizdir. 26 Nisan 2015’de Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in katılımıyla Kuşadası ilçemizde binlerce yurttaşımızın katılımıyla ‘‘152 ada vatandır’’ mitingi düzenledik. Aydın teşkilatı olarak her fırsatta bunu dile getiriyoruz. Adalarımız işgalden kurtulana kadar Vatan Partisi bunun mücadelesini, bunun çabasını vermeye devam edecektir.

 

2009 yılında Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, yine 2014, 2015 ve 2017 yıllarında Yunan savunma bakanları Aydın’a bağlı Eşek adasını ziyaret etmişler, kuzu çevirme yaparak sazlı sözlü eğlence düzenlemişlerdir!

 

Bütün bunlar herkesin gözü önünde aleni şekilde olmaktadır. Ulusal ve uluslararası basın bu gelişmeleri haber yapmaktadır.

 

Ancak ne ülkeyi yöneten AKP’den ne de Aydın’ı yöneten CHP’den her ne hikmetse hiç ses çıkmamaktadır!

 

Susmalarının nedeni nedir?

 

Susarak bu işgali saklamayı amaçlıyorlarsa hiç umuda kapılmasınlar.

 

Çünkü Vatan Partisi var!

 

Vatan Partisi bu işgale sessiz kalmayacak. Efe kültürüyle yoğrulmuş Aydınlılar bu konuda seslerini daha da yükseltecek. Yedi düvele karşı Kurtuluş Savaşı vermiş bu milletin evlatları namusu bildikleri vatanın bütünlüğü için sesini daha da gür çıkaracak.

 

Aydın Valisi ve Aydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanı bu adalara gidememektedir. Bu adalara tek çivi dahi çakamamaktadır.

 

Ey AKP hükümeti!

 

Ey CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı!

 

İşgale göz yummayı bırakın.

 

Şunu da bilin ki, Aydın’ın 5 adası işgal altındayken Aydınlılar sizin peşinizi asla bırakmayacak.

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5