Araba Çarptı İddiası Külliyen Yalandır

Bugün Hasan Atilla Uğur, yapılan saldırı ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Tarih:

Dün Aydın Bozdoğan ilçesinde Partimizin Aydın Milletvekili Adayı, Öcalan'ı sorgulayan komutan Em.Albay Hasan Atilla Uğur ve çalışma ekibi seçim çalışmaları sırasında bölücülerin saldırısına uğradı. Birçok basın organında olayların başlangıç sebebi olarak parti heyetinin Roman bir vatandaşa çarpıp, hafif yaralanmasına sebep olduğu şeklinde yanlış bir bilgi yer aldı. Bugün Hasan Atilla Uğur, yapılan saldırı ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Yaptığı açıklamada bugün basında yer alan araba ile çarpma iddiasının bir yalandan ibaret olduğunu vurgulayan Uğur: “Araba ile bir Roman vatandaşına çarptığımız külliyen yalandır. Pazar yeri içerisinde arabayla gezmemiz zaten mümkün değildir. Bozdoğan halkı ve kamera görüntüleri de bunu kanıtlamaktadır. Ayrıca araba ile çarptığımız yönünde haber yapanlar, kaynaklarının İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan olduğunu söylemektedir. Bilginize arz ederim ki, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan 5-6 Mayıs tarihleri arasında zaten izinlidir. Hemen saldırının arkasından, saldırganlar yakalanmadan, bizi korumakla yükümlü makamlardan böyle açıklamalar gelmesi kuşku vericidir.” dedi.

BAŞTAN SONA PLANLI BİR SALDIRI

Saldırının planlı olduğunu söyleyen Uğur, “Saldırgan grup, pazar ziyaretine başladıktan kısa bir süre sonra başta kadın arkadaşlar olmak üzere sözlü tacize başladılar. Provokasyon girişimlerinde başarıya ulaşamadıkları için, tam Pazar ziyaretimizi bitireceğimiz noktada fiziksel olarak saldırdılar. Ceplerinden bir anda bıçak, taş, sopa, balta çıkartmaları ve bir anda sayılarının beş kişiden yirmi kişiye ulaşması bize saldırının ne kadar planlı olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu. 

Uğur, edindikleri bilgilere göre saldırganların belirli bir para karşılığı bu işi yaptıklarını ve bugün gözaltına alındıklarını ve hala emniyette olduklarını söyledi.

KÜRT-TÜRK ÇATIŞMASI HEDEFLENDİ

Grubun saldırı esnasında kendilerini Kürt kimliğine yaklaştırma gayretinde olduğunu söyleyen Uğur, “Saldırganlar, ‘Bizim reisimiz Apo’yu nasıl sorgularsın?’ şeklinde, yapmacık söylemlerde bulundular. Olayın büyümesi ve kan dökülmesine yönelik girişimde bulundular. Bu açıdan da baktığımız zaman olay ayrışmayı hedefleyen kişiler tarafından yapılmıştır. Hatırlatıyoruz: Kürt de biziz, Türk de biziz. Hepimiz Türk milletiyiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDECEK

Yaşananlar sonrası ziyaret ve çalışmalarına ara verilmesi yönünde istekler aldığını aktaran Uğur, “Güneydoğu bölgesinde görev yaparken kucağımda şehitler vermiş subayım. Bizi bu tür saldırılar yıldıramaz. Biz bu güruhun ağababaları ile savaştık ve savaşmaya devam edeceğiz.” dedi.