İzmir İl Başkanlığımızdan, Devrim Şehidi Kubilay çağrısı

Devrim Şehidi Kubilay‘ın anma töreninden önce Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir İl Başkanımız Dr. Rifat Mutlu, basın açıklaması yaptı

Tarih:

Devrim Şehidi Kubilay‘ın anma töreninden önce Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir İl Başkanımız Dr. Rifat Mutlu, basın açıklaması yaptı. Mutlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

23 Aralık 1930’da Menemen’de isyana bulunan bir grup gerici tarafından 24 yaşında iken katledildi. İçinde olduğumuz bu yıl Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın katledilişinin 87’nci yılı. Kubilay olayı, Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin 1925’deki Şeyh Said isyanından sonra karşılaştığı en önemli olaylardan biridir.

 

Batı destekli gericilik bugün de Türkiye’nin büyük sorunudur.

 

Kubilay, Cumhuriyet Devriminin ruhunu gençlere anlatıyor, Türkiye’nin aydınlanmasına çalışırken aynı zamanda devriminin de bekçisiydi.

 

Olayın hemen ardından Menemen’de devrim şehidi iki bekçi, (Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki) ve Kubilay adına anıt dikildi. Anıtın üzerinde şöyle yazılıdır:

 

“İnandılar, Dövüştüler, Öldüler. Bıraktıkları Emanetin Bekçisiyiz.”

 

Hepimiz Kubilay'ız. Hepimiz emanetin bekçisiyiz. Tüm İzmir halkını 23 Aralık 2017 Cumartesi sabahı 09.00'da Menemen'e bekliyoruz.