1 Mayıs'ta teröre karşı Hatay'a

Hatay İl Başkanlığımız, Türk-İş'in 1 Mayıs'ı Hatay'da kutlama kararını değerlendirdi

Tarih:

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 2018 1 Mayıs İşçi Bayramını Hatay’da kutlama kararı aldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hatay’da karar almasının gerekçesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerine karşı büyük başarısını desteklemek için Hatay’da 1 Mayıs Bayramını kutlayacaklarını ifade etti.


Antakya İtfaiye meydanında kutlanacak 1 Mayıs İşçi Sınıfının Bayramına Vatan Partisinden destek geldi. Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, 2018 yılının 1 Mayıs Bayramının Hatay’da kutlanmasına sevindiklerini ve parti olarak Türk-İş saflarında bayram kutlamalarına katılacaklarını belirtti.


Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, 1 Mayıs bayramının yapılacağı yerde bir basın açıklaması yaparak, halkı bayrama katılmaya çağırdı. Yıldırım, Hatay’da 1 Mayıs bayramı için çalışmalara başladıklarını, afiş, bildiri ve halkın katılması için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.


Yunus Özgür Yıldırım:

 


TÜRK-İŞ TERÖRE KARŞI ZAFER İÇİN HATAY’DA KUTLAMA YAPMAKTADIR


Öncelikle zeytin dalı hareketinde teröre karşı mücadele eden, ülkemizin güvenliğini sağlamaya çalışan, Mehmetçiğimize vatan partisi olarak selam gönderiyoruz. Ayrıca Türk-İş Konfederasyonunda teröre karşı yürütülen operasyonlarda da Hatay’da Mehmetçiğe selam gönderecek olması, yani 1 Mayıs’ı Hatay’da kutlayacak olması çok manidardır. Biz de Türk-İş’in eylem planını destekliyoruz. Yaklaşık 10 gündür bayram şölenine katılmak için bölgemiz ve ilimizde çalışmalarımızı başlattık. Biz de Antakya’da itfaiye meydanında Türk-İş’in eylemine vatan partisi olarak katılacak ve destek vereceğiz.


1 Mayıs günü Hatay il binamız önünde saat: 10.00.da toplanıp, itfaiye meydanına geleceğiz, işçilerimizle, emekçilerimizle dayanışma içinde olacağız. Ben buradan tüm Hatay ve bölge halkını bu mitinge katılmaya davet ediyorum. Bu önemli günde Türk-İş Konfederasyonun yanında olmaya çağırıyorum.

 


AKP HÜKÜMETİ FABRİKALARIMIZI SATMAKTADIR


15 Yıllık AK Parti hükümeti döneminde ne yazık ki, satılmayan, özelleştirilmeyen bir kurum kalmamıştır. En son Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesi ile tekrar yaşadık. Vatan Partisi olarak, işçi sınıfının yürüttüğü mücadelenin içinde bulunduk, destekledik, mücadelenin örgütlenmesinde önemli çalışmalar yaptık. İşçi sınıfı adına ciddi kazanımlarımız olmuştur. 1 Mayıs’ta da yine işçi sınıfı mücadelesini yükseltmek için işçimizin, emekçi ve köylümüzün yanında olacağız. Bu konuda kararlıyız, işçiyi, köylüyü ve emekçinin iktidarı için mücadele edeceğiz. Durmadan, yorulmadan işçimizin, köylümüzün iktidarı için çalışacağız.

 


AKP HÜKÜMETİ PKK’NIN PARTİSİ HDP’YE 100 MİLYON SEÇİM YARDIMI YAPMAKTADIR


15 Yıllık borçlanma ekonomisi iflas etmiştir. Artık ekonominin bu şekilde sürdürülmesi mümkün değildir. İşçimiz, emekçimiz, köylümüz, esnafımız ve girişimcimiz sıkıntı içindedir. Bu sorunlardan çıkmanın bir tek yolu vardır. O da üretim ekonomisine hızla geçmektir. Bu programı Türkiye’de savunan tek parti vatan partisidir. İşçinin, emekçinin sorunlarının çözülebilmesi için vatan partisinin ve programının iktidar olması gerekmektedir. Bu darbe seçimini fabrikaları özelleştirilerek, kaynak yarattılar. Satılan fabrikaların paraları PKK’nın yasal partisi olan HDP’ye seçim yardımı olarak verilmektedir. İlginç olan, Mehmetçik bunlara karşı savaş veriyor, iktidar 100 milyon lirayı PKK’nın uzantısı HDP’ye seçim yardımı olarak vermektedir. AKP İktidarı bu noktada sonun geldiğini görmektedir. İşçiyle, emekçiyle, sanayiciyle ve esnafla bu kadar sorun yaratan iktidarın başka kalması mümkün değildir.

 


SURİYE İLE HER ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPILMALIDIR


Hatay ili 2001 yılında başlayan Suriye’de başlayan savaş neticesinde, hem ekonomik, hem de huzur olarak büyük yaralar almıştır. Biz 2011 yılından bu yana Suriye, Irak, İran ve Rusya ile Türkiye’nin ilişkilerinin düzeltilmesi için çalıştık. Bizim çalışmalarımız sonucunda Türkiye, Rusya ve İran’la işbirliği yapma noktasına gelmiştir. Bu ilişki Suriye ile taçlandırılmalı, bu Hatay’ın ekonomisinin, huzurunun sağlanması için teröre karşı yapılacak askeri işbirliğine dönüştürülmelidir. Sınır kapılarının açılması, Suriye ile ticaretin geliştirilmesi de bu işbirliğine bağlıdır. Ancak bakıyoruz ki Türkiye ; Amerika’nın, İngiltere’nin, Fransa ve İsrail’in attığı füzelere selam çakıyor. Rusya, İran ve Irak’la geliştirdiğimiz ilişkileri bir füze ile toprağa gömüyor. Böyle bir iktidarın Türkiye’nin geleceğini inşa edebilmesi, Türkiye’nin bu günkü bulunduğu sıkıntılardan ve sorunlardan kurtarabilmesi mümkün değildir.

 


24 HAZİRAN’DA VATAN PARTİSİNE YETKİ VERİN


Halkımıza vatan partisi olarak çağrı yapıyoruz; Halkın sorunlarının çözülmesi için yetki istiyoruz. 24 Haziran seçimlerinde bize yetkiyi verin, köylümüzü, işçimizi, milli sanayicimizi iktidara taşıyalım ve sorunlarını çözelim.