Yeniçağ'a yanıt ve düzeltme

Yeniçağ'ın “Perinçek ve Davutoğlu'ndan İmamoğlu'na tam destek” başlıklı haberinin yanıltıcı başlığı ve yanlış içeriği hakkında yanıt ve düzeltme

Tarih:

Yeniçağ gazetesinin “Doğu Perinçek ve Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na Tam Destek” Başlıklı Haberinin Yanıltıcı Başlığı ve Yanlış İçeriği Hakkında Yanıt ve Düzeltme

 

Yeniçağ gazetesinde 17 Temmuz 2020 tarihinde, “Doğu Perinçek ve Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na tam destek” başlığıyla, https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/dogu-perincek-ve-ahmet-davutoglundan-ekrem-imamogluna-tam-destek-289946h.htm bağlantısında yayımlanan haber, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında, Kanal İstanbul üzerine yapılan video konferans görüşmesini konu edinmiştir. Ancak haberin hem “Doğu Perinçek ve Ahmet Davutoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu'na tam destek” şeklindeki başlığı hem de içeriğindeki Perinçek’e atfen “Bu konuda hemfikiriz, destek vereceğiz" ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Haberdeki konuşma çarpıtılmıştır. Gerçek ise şöyledir:

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e Kanal İstanbul’la ilgili belediyenin sunumunu video konferansla aktarmış, deprem ve mülteci göçüyle birlikte İstanbul için üç büyük tehditten biri olarak tanımladığı projeyle ilgili bilgiler vermiştir. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Kanal İstanbul’un Türkiye için önemli bir mesele olduğunu ifade ederek Kanal İstanbul konusunda İBB’nin hassasiyetlerine ve uyarılarına katıldığını vurgulayarak yürüyen sürecin İBB ile konuşulması ve tartışılması gerektiğini belirtmiştir.

 

Başlıkta ve haber içeriğinde vurgulanan “tam destek” veya “destek” ifadesi ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in net olarak vurguladığı tespitleri arasında yer almamaktadır.

 

Ayrıca Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Kanal İstanbul projesi ilk gündeme geldiği andan itibaren projeye karşı tavrını ortaya koymuştur.

 

Doğu Perinçek’in, Ekrem İmamoğlu ile video konferans görüşmesindeki kullandığı ifadeleri aşağıda bilginize sunuyoruz.

 

“Sayın Başkanımız esas biz size teşekkür ederiz. Bu son derece özlü, aydınlatıcı çalışma için. Buradaki duyarlılıklarınız ve tespit ettiğiniz gerçekler, hepimizin paylaştığı gerçeklerdir. O bakımdan Türkiye’miz için önemli bir meseledir. Bizi aydınlattınız. Tabii şunu arzu ederiz. İstanbul Belediyesi ile bu konular tartışılmalı, konuşulmalı, kararlar verilmeli. Bu konudaki görüşlerinize de tamamıyla ben katılıyorum. Hepimize de bu konularda görev düştüğü zaman, çalışma paylaşmak gerektiği zaman, her zaman hazır olduğumuzu da belirtmek isterim. Çok teşekkür ediyorum size.”