Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay, emekçi kadınlarla buluştu

Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay İl Başkanlığı, Dünya Emekçi Kadınlar Gününü üretici ve emekçi kadınlarla birlikte kutladı

Tarih:

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay il başkanlığı, Dünya Emekçi Kadınlar gününü üretici ve emekçi kadınlarla birlikte kutladı. 


Dünya Emekçi Kadınlar günü dolaysıyla Hatay Öncü Kadın yöneticileri Hatay’ın Arsuz ilçesi Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarını gezerek, 8 Mart Emekçi Kadınlar gününü kutladılar. 


8 Mart Emekçi Kadınlar günü kutlamasına Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay İl Başkanı Serap Zelal, yöneticilerden Gönül Gökkan, Kehla Hadimoğulları, Şebnem Dilşen, Atiye Döner, Nazlı Kar katıldılar. 


Arsuz Yöresel Kadın Eli Semt Pazarı, Arsuz belediyesinin girişimi ile birlikte 200 kadın tarafından kurulmuştu. Kadın Eli Semt Pazarı kadınları “Üretimden- Halka” sloganı ile yola çıkarak, evlerinde, tarlasında ürettikleri ürünü Kadın Eli Semt pazarına getirerek satıyorlar. 


Üretici kadınlar üç gün evinde üretim yapıyor, haftanın diğer günlerinde ise ürettiklerini pazarda satıyorlar. Üretimden-tüketime bütün aşamalarında kadınlar emeği bulunmaktadır. 


Emekçi kadınlar, yataktan, yorgana, çocuk oyuncaklarına, resimli tabaklara, zeytin yağı, sabun, turşu ve diğer el emekleriyle pazarda yerlerini alıyorlar. 


Emekçi kadınlar üretimden, pazara emeklerini sergiledikleri için çok mutlular, ayrıca evlerine, bulundukları yere artı değer yaratıyorlar, ailesinin giderlerine katkıda bulunuyorlar. Çalıştıkları, ürettikleri, para kazandıkları için daha özgür olduklarını belirtiyorlar.  


Emekçi kadınlar “genelde kadınlarımız evin ihtiyaçlarını alıyorlar, bizim çağrımız, marketlerden ve büyük alışveriş merkezler yerine el emeği, göz nuru ürettikleri kaliteli ve ucuz olan ürünlerin alınmasını” talep ediyorlar. 


Öncü Kadın yöneticileri, bu sene 8 Mart Emekçi Kadınlar gününü, emekçi kadınlarla kutlamak, onlara destek vermek için semt pazarına geldiklerini ifade ediyorlar. 


Öncü Kadın yöneticilerini semt pazarında kadınlar sıcak karşılıyor ve neler yaptıklarını, nasıl yaptıklarını, bundan sonra ne yapacaklarını anlatıyorlar. Öncü kadın yöneticileri semt pazarında bütün kadınların sergilerini gezip, emekçi kadılar gününü kutluyorlar. 


Öncü Kadın yöneticileri Arsuz ilçesi Kadın Eli Semt Pazarın iki kurulduğu yeri geziyorlar, daha sonra Semt pazarında kadınlarla ortak bir basın açıklaması yaparak, kutlamayı tamamlıyorlar. 


Serap Zelal (Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay İl Başkanı):

Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay il yönetimi olarak Dünya Emekçi Kadınlar gününü, Arsuz ilçesi Yöresel ürünler Kadın Eli Semt pazarını ziyaret ederek, bu günde beraber olmaya geldik. Emekçi kadınlarımıza destek vermek, onların üretimdeki ve toplumdaki konumlarını güçlendirmek için buraya geldik. Sergideki kendi ürettikleri el emeklerini gezdik, son derece güzel ürünler üretmişler. Dayanışma amacı ile geldik, onlar bizi sıcak karşıladılar ve onlara teşekkür ediyoruz. Arsuz belediyesinin kadınlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Hatay valimizi, Arsuz kaymakamımızı kadınlarımızın bu tür girişimlerine destek vermelerini bekliyoruz. 


Sibel Çam (Arsuz Kadın Eli Semt Pazarı Yöneticisi):

Kadın Eli Semt Pazarı kadınlarımızın en belirgin özelliği üretici olmalarıdır. Dayanışma içinde olmaları ve toplumdan kendilerini soyutlamayı reddetmeleridir. Semt pazarındaki kadınlarımız bir şeyler üretiyor ve bu üretimin ses vermesini istiyoruz. Sesimizin duyulduğu her yerde sesimize, ses istiyoruz. Tanıtılması, yaygınlaşması konusunda herkesin desteğini bekliyoruz. İlle de buradan alışveriş yapması şeklinde olmayabilir, güçlendirmek, yüreklendirmek adına; kadınlarımıza destek vermelerini talep ediyoruz.  


Dünya Emekçi Kadınlar Gününü en çok hak eden kadınlar tarlada, bahçede ve pazarda bulunan Arsuzlu kadınlarımızdır diye düşünüyorum. Arsuz belediyemiz bu imkanları sağladığı için belediye başkanına teşekkür ediyorum. Vatan Partisi Öncü kadın yöneticilerine de bize destek verdiklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Dünya Emekçi kadınlar gününü kutluyorum.