Vatan Partili Avukatlar Diyarbakır'a destek için gidiyor

Vatan Partili Avukatlardan Av.Edip Hadimoğulları ve Mehmet Çokluk, Hatay Baro Başkanı Av.Ekrem Dönmez’i ziyaret ettiler

Tarih:

Diyarbakırlı annelerin PKK tarafından dağa kaçırılan çocukların geri almak için Diyarbakır HDP il binası önündeki eylemine destek için Vatan Partili Avukatlar Diyarbakır'a destek için gidiyor. Bu anlamda Vatan Partili Avukatlardan Av.Edip Hadimoğulları ve Mehmet Çokluk, Hatay BARO başkanı Av.Ekrem Dönmez’i ziyaret ettiler. Ziyaretlerinde Diyarbakır annelerinin desteklenmesi için Diyarbakır’a gideceklerini, Hatay BARO’sunun da bu ziyaret katılmasını veya Anneleri ziyaret etmeleri talebinde bulundular.

 

Hatay BARO başkanı Av.Ekrem Dönmez, bu ziyaretin ve destek açıklamalarının BARO yönetim kurulu ile görüşüldükten sonra değerlendireceklerini ama kendisinin özel fikirlerinin annelerin yanında olduğu şeklinde bir değerlendirme de bulundular.

 

Av. Edip Hadimoğulları: “Cuma günü Diyarbakır annelerinin eylemine destek vermek için Türkiye’nin her tarafından ve bizlerde Hatay’dan gideceğiz. Bu konuda Hatay BARO başkanını ziyaret ettik ve desteğini istedik, desteğini bekliyoruz.”

 

Ekrem Dönmez (Hatay BARO Başkanı): “Öncelikle sizin Diyarbakırlı annelerin desteklenmesi ziyaretiniz için teşekkür ederim. Diyarbakır HDP il binası önünde annelerin dağa çıkan çocukları ile ilgili talepleri oldu. Bu eylemin ilk basına yansıyan bölümünden itibaren,dağa çıkan çocukların insanı duygularla bir annenin acısını ve vicdanını başka bir vicdan acının dolduramayacağını düşünüyor ve dolaysıyla annelerin bu talepleri ile ilgili olarak samimiyetle başlattıkları bu eylemi ben de destekliyorum.”

 

Dönmez cümlelerin özenle seçiyor ve “dağa kaçırılan” yerine “dağa çıkan sözcüğünü kullanıyor. Desteklediğini ancak diyerek ekliyor. “Ancak giderek, bu işin politik hale dönüştürülerek, annelerin acılarını ve vicdanı eylemlerini daha önce yapıldığı gibi siyaset yapılmasını kabul etmiyorum. Bu vicdan tavrıdır, bu vicdan tavrını politik malzeme haline getirmek, arkasında bulunan siyasete uygun pirim yapan tavırdan, tavır almak tabi ki kabul etmek mümkün değil. “

 

PKK Gerçeğine dikkat çekiyor. “Bu gün bir PKK gerçeği var, terör örgütünün yaşları küçük çocuklarla ilgili dağa çıkan, elbette hepimiz itiraz etmek durumundayız. Biz PKK’nın can damarı olan ve bir şekilde kurutulması gerekiyor, kurutulması ise devletin asli görevlerinden biridir. Hükümet 17 yıllık sürecin verdiği sorumluluğu da üstüne alarak çözmek zorundadır.”

 

HDP Adres gösterilmesinin doğru olmadığını belirtiyor. “ HDP’yi adres göstermek ‘ çocuklarınız orada gidin alın’ demek anlayışı ile çözülecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.  Anneler arasında bir politik ayrım yapılmasını doğru bulmuyorum. İnsani olarak bir siyaset yapılmaksızın PKK’dan, terör örgütündün isteyen bir annenin bütün eylemlerini sonuna kadar bende yanındayım.Avukat arkadaşların yolculuğuna başarılar diliyorum. Gidişin doğru olduğunu düşünüyorum.” dedi.