Tele 1 ve ABC Gazetesi'ne yanıt ve düzeltme

Tele 1 ve ABC Gazetesi haber sitelerinin yanıltıcı haberine yanıt ve düzeltme

Tarih:

Tele1 televizyonunun internet sitesinde 23 Temmuz 2020 tarihinde “Doğu Perinçek’in yardımcıları FETÖ’nün avukatları çıktı!” başlığıyla (https://tele1.com.tr/dogu-perincekin-yardimcilari-fetonun-avukatlari-cikti-192838/) yayımlanan haber ve aynı tarihte ABC Gazetesi haber sitesinde “Doğu Perinçek şokta! Yardımcıları FETÖ’nün avukatları çıktı!” başlığıyla (https://abcgazetesi.com/dogu-perincek-sokta-yardimcilari-fetonun-avukatlari-cikti-352892) yayımlanan haber; Independent Türçe'den Can Bursalı’nın 23 Temmuz 2020 tarihindek i haberine dayandırılmıştır.

 

Independent Türçe'deki haberin içeriği, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Nusret Senem ve Mehmet Cengiz hakkında “FETÖ davalarında avukatlık yapıyorlar” iddiasına Senem tarafından verilen yanıtı konu edinmiştir. Senem’in FETÖ davalarında kimlerin avukatlığını hangi kriterlere göre kabul ettiklerini ayrıntılı olarak anlatmasına, özellikle de darbeye katılmamış veya direnmiş ancak haklılığını ispat edememiş olanların avukatlığını üstelendiklerini açıklamasına karşın, Tele1 ve ABC Gazetesi, haberlerinde çarpıtan ve yanıltan bir başlığı tercih etmiştir.

 

 

FETÖ’NÜN BAŞ DÜŞMANI VATAN PARTİSİ’DİR

 

FETÖ ile mücadeleyi eylemleriyle, açıklamalarıyla, yazdıklarıyla ve davalarıyla Türkiye’de ilk kez ve sonuna kadar yürütmüş Vatan Partisi’ni ve partinin avukatlarını FETÖ ile yan yana gösteren başlıklar kullanmak gerçeği ters yüz etmektir. Avukat Nusret Senem ayrıca FETÖ Çatı davasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek adına müdahil vekildir. Yani Vatan Partisi avukatları FETÖ’yle hukuki mücadelenin de en başındadır.

 

Independent Türçe'den Can Bursalı’nın 23 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanan haberinde Avukat Nusret Senem’in ifadeleri şöyledir:

 

“Ben FETÖ Çatı davasında ve Genelkurmay Çatı davasında Doğu Perinçek adına müdahil vekiliyim. Benim kitaplarım FETÖ Çatı Davası ve Genelkurmay Çatı Davası'nda referans gösterildi. Bu yüzden önüme gelen her davayı almıyorum. Avukat, sanığın ne olduğuna bakmaz ama ben FETÖ'yle mücadeleyi bir bütün olarak yürüten insanlardan biriyim. Araştırıyoruz, uygunsa alıyoruz. Bu, partimizin politikasının gereğidir. Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in emriyle, mağdur olduğuna inandığımız kişilerin davalarında görev alıyoruz. Birkaç tane de sanığın müdafiliğini yapıyoruz. Bir tanesi partimizin üyesi bir arkadaşımızın kardeşi. Bir tanesi de parti üyemizin oğlu. Bunlarla ilgili araştırmalar yaptık.

 

 

MÜVEKKİLİMİZ 15 TEMMUZ’DA ZPT İLE FETÖ’CÜLERE ATEŞ AÇAN KİŞİ

 

“Bu davaları gelişi güzel almıyoruz. Aldıklarımızdan biri, 15 Temmuz gecesi emrindeki ZPT ile FETÖ'cülerin helikopterine ateş açıp uzaklaştıran ve bariyerleri yıkıp polise teslim olan bir üsteğmen. Böyle bariz olaylar dolayısıyla, mağdur olan bir kaç arkadaşımızın avukatlığını yapıyoruz. 5-6 müvekkilimiz var. Ben adım kadar emin olmadığım bir şeye imza atmadım. Ben Ergenekon'da 3 yıl hapis yattım. Böyle iddialar umurumda değil.”

 

 

“İTİRAFÇI OLMALARINI ŞART KOŞTUK”

 

“İtirafçı olanların ya da bizim ikna ettiğimiz ve ‘İtirafçı olursan davana bakarız’ dediğimiz bir kaç kişinin avukatlığını yaptık” diyen Senem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kara, deniz ve havacı yaverlerinin tahliye edilmesine de değindi: “Yaverler örgütü diye bir şey yok. Başyaver darbenin karargâhındaydı ama diğer yaverlerin 15 Temmuz'la bağlantısı yoktu. Tamamen, algıya kurban gittiler. Kendilerini anlatana kadar 4 yıl geçti. Tahliyelerine sosyal medyada yazılıp çizilenler nedeniyle savcılık itiraz etti. Ama mahkeme itirazı kabul etmedi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: "Nusret Senem ve Mehmet Cengiz ne yapıyorsa doğru yapıyor. Biz FETÖ'yle 50 yıl savaşıp onları yere vurduk, onları mahvettik. Yaptıkları iş de FETÖ'yle mücadelenin bir parçasıdır."

 

Kamuoyunu yanıltan ve yanlış yönlendiren haberin düzeltilmesi için iki internet sitesine düzetme metni gönderilmiştir.

 

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.