Şırnak Silopi’de Vatan Partisi rüzgârı

Kanaat önderleri partiye katıldı

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, PKK ile mücadelede ön safta yer almış, bölgede ağırlığı olan isimler aileleriyle birlikte Vatan Partisi’ne katıldı. Üye katılım töreninde konuşan eski Korucu Sadık Düzgün, Vatan Partisi’ni tercih etmelerinin nedenini şöyle açıkladı: “Sayın Doğu Perinçek'i, Ergenekon kumpasları döneminden beri takip ediyorum. FETÖ’ye karşı yıllarca mücadele etmesi, PKK' ya karşı devlet adamı kararlılığıyla vatanımızı savunması, Ermeni Soykırımı yalanını yerle bir etmesi büyük bir lider olduğunu gösterdi. Bütün Silopili kardeşlerimi Sayın Perinçek’in liderliği altında birleşmeye davet ediyorum.” Partinin Kurucu Başkanlığını üstlenen Mustafa Bayrak da “Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i televizyonlarda izliyoruz. Söylemleri bize umut ve güven veriyor. Partimizin Vatan, Mavi Vatan ve Üretim Devrimi mücadelesi bizler için çok önemli” dedi. Rozetlerini yakalarına takan üyelerin ortak mesajı da “Vatan Partisi’ne güveniyoruz, işsizlik sorunu çözeceğine inanıyoruz” oldu.

 

Vatan Partisi’nin Güneydoğu’daki örgütlenme atılımlarının yeni durağı Şırnak’ın Silopi ilçesi oldu. Silopi’de Vatan Partisi’ne bölgenin kanaat önderlerinden önemli isimler katıldı. Eski Korucu Sadık Düzgün ve Mustafa Bayrak'ın önderliğinde güçlü bir teşkilat oluşturuldu. Vatan Partisi bayrağını önümüzdeki dönem Silopi’de dalgalandıracak üyeler için tören düzenlendi. Vatan Partisi Kardeşlik Bürosu Başkanı Arif Doğan ve Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç’un katılımıyla yapılan törende konuşan Sadık Düzgün şunları söyledi:

 

 

“DOĞU PERİNÇEK’İN LİDERLİĞİNDE BİRLEŞELİM”

 

“Sayın Doğu Perinçek'i Ergenekon kumpasları döneminden beri takip ediyorum. FETÖ’ye karşı yıllarca mücadele etmesi, PKK' ya karşı devlet adamı kararlılığıyla vatanımızı savunması, Ermeni Soykırımı yalanını yerle bir etmesi büyük bir lider olduğunu gösterdi. Bütün Silopili kardeşlerimi Sayın Perinçek’in liderliği altında birleşmeye davet ediyorum.”

 

 

KURUCU BAŞKAN BAYRAK: “VATAN VE ÜRETİM DEVRİMİ İÇİN GELDİM”

 

Açış konuşmasını yapan Kurucu İlçe Başkanı Mustafa Bayrak da Vatan Partisi’ne olan güvenlerini şu sözlerle anlattı: ''Vatan için, Mavi Vatan ve Üretim Devrimi için Vatan Partisi'ne katıldım. Bu mücadele bizim çok önemli. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i televizyon programlarında izliyoruz. Duruşu, söylemleri ve siyasetleri bizlere güven ve umut veriyor. Bütün akrabalarıma ve arkadaşlarıma diyorum ki ‘Bu parti başka, diğer partilere benzemez.” Onları da partimize üye yapmaya başladık. Şırnak'ta ve Silopi'de partimizin bayrağını daha yükseklere taşıyacağız. Bütün Silopili vatandaşlarımızı Vatan Partisi'ne katılmaya davet ediyorum.''

 

 

ÜYELERİN ORTAK MESAJI: “VATAN PARTİSİ SORUNLARI ÇÖZER”

 

Partiye katılan yeni üyeler de önemli mesajlar verdi:

 

Serdar Bayrak: “Mustafa Bey’in yönlendirmesiyle partimizi takip etmeye başladım. Vatan ve üretim üzerine çözümleri çok hoşuma gitti ve üye oldum. Bende bütün tanıdıklarıma partimizi anlatacağım ve Silopi'de Vatan Partisi rüzgârı estireceğiz.”

 

Murat Yapmaz: “Diğer partiler, bu zamana kadar bizi hep kandırdı. Doğu Başkanı televizyondan izledim. Hep mazlumun yanında, hep ‘vatan’ diyor. Çevremizi de Vatan Partisi’ne katacağız.”

 

Süleyman Demirhan: “Silopi de herkes işsiz, tamam terör bitti huzurluyuz; ama şimdi de işsizlik terörü ile karşı karşıyayız. Bu sorunları Vatan Partisi’nin çözeceğine inanıyoruz.”

 

Nihat Bayrak: “Silopi sahipsiz, ‘işe yerleştireceğiz’ diye yüzlerce insandan para alındı, bu insanlar dolandırıldı. Kim iktidara geldiyse hep böyle yaptı. Vatan Partisi bana çok farklı geldi. Bizim ne acılar çektiğimizi biliyor. İnşallah Doğu Bey bu sorunlarımızı çözecek.”

 

 

ARİF DOĞAN: “PKK’YI EZDİK ŞİMDİ SIRADA İSTİHDAM VE ÜRETİMDE”

 

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, Kardeşlik Bürosu Başkanı Arif Doğan törende şöyle konuştu: “Bu dağlarda on binlerce gencimizi kaybettik. Binlerce askerimizi, polisimizi ve korucumuzu ve güvenlik kuvvetlerimizi şehit verdik. Bugün yıllardır yaşanan acıların sonuna geldik. ABD'nin Gladyosu FETÖ, terör örgütü PKK ve destekçilerinin ezilmesiyle bölge insanımız örgütleşti, rahat nefes aldı. Artık Şırnak’ın Cudi ve Gabar dağlarında teröristler değil Ceylanlar ve kekliklerimiz gezecek. Bundan sonra hepimize büyük görevler düşüyor. Şimdi yatırım, istihdam ve üretim zamanıdır. Vatan Partisi Doğu ve Güneydoğu'da büyük bir atılım içindedir. Bütün Şırnaklıları Silopilileri Vatan Partisine katılmaya ve görev almaya davet ediyoruz.''

 

 

SAVAŞ ORUÇ: “VATAN PARTİSİ’NİN SUNDUĞU GELECEK: GENÇLERİMİZE İŞ”

 

Doğan’dan sonra söz alan Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi, Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç, sorunları çözme vurgusu yaptı: ''Biz Silopililere yamyam partilerin yaptığı gibi yalan vaatlerle gelmedik. Vatan Partisi olarak size gelecek getirdik. Bu geleceğin içinde işsizliğe son vermek var. Gençlerimizin evine ekmek götürmesi, ailemizin huzuru, Silopi'nin çarşılarını şenlendirmek var. Silopi’nin sokaklarının, caddelerinin güzelleşmesi var. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü var.” Oruç, “Partimizin iktidar yürüyüşü Silopi’den başlamıştır.” diyerek herkesi bu yürüyüşe davet ettiğini kaydetti.

 

Tören, üyelere rozetlerinin takılmasıyla son buldu.