Parti heyetimizden Özçelik-İş Sendikasına ziyaret

Hatay İl Başkanlığı heyetimiz, Özçelik-İş Sendikası Hatay Şubesine ziyarette bulundu

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Vatan Partisi bölgenin en büyük sendikalardan olan Özçelik-İş Sendikası İskenderun şubesini ziyaret etti. Vatan Partisi Hatay il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İskenderun şube başkanı İbrahim Bedir, şube sekreteri Sadık Karakaş katıldılar. Vatan Partisi ziyaretinde Hak İş Konfederasyonu başkanı ve Özçelik İş Sendikası İskenderun şube başkanı Mehmet Güngör, mali sekreter Veysel Yayla, Teşkilatlanma sekreteri Mehmet Şahin ve yöneticilerden Rıfat Alpbozan, Mustafa Faraman hazır bulundular. 


Kıdem Tazminatı ve işçi sorunları ile ilgili görüşmede Vatan Partisi heyeti Vatan Partisi genel başkan yardımcısı ve işçi sendika bürosu başkanı Yıldırım Koç’un kitaplarını şube başkanı Mehmet Güngör’e takdim ettiler. Mehmet Göngür ziyaret ve kitapların hediyesinden ötürü, Vatan Partisine teşekkür etti. Vatan Partisi il başkanı Yunus Özgür Yıldırım, ziyareti kabul ettiği ve bilgilendirme yaptığı için Mehmet Güngör’e teşekkür ederek, ‘Partimiz her zaman sizin emrinizdedir, mücadelenizi destekliyoruz” ifadesini kullandı. 


Ziyarette şube başkanı ve il başkanı birer konuşma yaptılar. 


Mehmet Güngör (Hak İş Konfederasyonu Hatay İl Başkanı ve İskenderun Özçelik İş Sendika Başkanı):

Yüzde Seksenaltı İşçi Kıdem Tazminatından Yararlanamıyor


Hak İş Konfederasyonu ve Özçelik İş Sendikasının dün olduğu gibi bugün de aynıdır. Türkiye’de yaklaşık %14 işçi kıdem tazminatından yararlanmaktadır. Geri kalan %86 civarında çalışanlarımız kıdem tazminatından faydalanamıyor. Bir kere asla ve asla kazanılmış haklardan geri adım atılmasına karşıyız. Bununla ilgili nasıl mücadele edilmesi gerekiyorsa, vermeye hazırız. Ama şunu da ifade ediyorum; Kıdem tazminatından yararlanmayan %86 emekçi arkadaşların yararlanması için bir çalışma yapılmasından yanayız. Ben bu düşüncelerimi yazılı olarak bizim genel başkana ilettim. Onlar da çalışma yapıyorlar, ileri ki günlerde başkanlar kurulu toplantısı olacaktır, hem Hak İş Konfederasyonu, hem de Özçelik İş Sendikası başkanlık kurulu toplantısında yeniden dile getireceğim.  

 


Pandemi Sürecini İşçi Ve İşveren Olarak Birlikte Sağlıklı Atlattık


Pandemi döneminde zor bir süreç yaşadık. 15 Bin işçinin çalıştığı metal iş kolunda 4 bin 300 üyemiz bulunmaktadır. Bir kişinin ekmeği ile oynamadan bu süreci atlatmaya çalıştık. Gerek sosyal medya, gerekse işverenlerle birlikte bu süreci kazasız, belasız nasıl atlarız diyerek bir çalışma yürüttük. Canını hiçe sayarak üretime devam eden işçi arkadaşları kutluyorum. İşverenler salgın hastalık döneminde gereken yardımları yaptılar. Hak kaybına uğratmadan yardımcı oldular, işverenlerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. İşverenlerimiz pandemi kurullarının önerdiği her kurala harfiyen uydular. Çok net olarak konuşuyorum; Ancak %1 çalışanda sıkıntılar yaşandı, bölgemizde beş,altı işçi hastalığa yakalandı ve bunlarda kısa sürede sağlıklarına kavuştular. İşçilerimizin özverili ve işverenlerin de aldığı tedbirler neticesinde buradayız. İnşallah bir daha böyle bir felaket musallat olmaz diyorum.  

 


Metal Sektörü Ağır Sanayi Kapsamına Alınmaldır


Bölgemizdeki sorunlar: Daha öncede sizlere açıklamıştım. Metal sektörün ağır sanayi kapsamına alınması, çünkü, elli yaşından sonra 1770 derece sıcaklıkta insanın çalışması çok zordur. Hele, hele günümüzde 60-65 yaşındaki işçinin bu zorluğu kaldırması sıfırdır. Zaten 55 yaşından sonra işçilerimiz malulen emekli olmak zorunda kalıyor. Hava kirliliği ciddi bir sıkıntıdır. Fabrikaların bölgedeki havasına, suyuna zarar versin istemiyoruz. Bu anlamda çevre bakanlığını harekete geçiriyoruz. Biz sendikayız ama sivil toplum örgütü olduğumuz için halkı ilgilendiren her konuda sizlerin desteği ile çözüm üretmeye çalışıyoruz. 


Yunus Özgür Yıldırım (Vatan Partisi Hatay İl Başkanı):

Vatan Partisi Olarak, Sendikalarımızın ve İşçilerimizin Mücadelesine Destek Vermeye Devam Edeceğiz


Vatan Partisi olarak Hak İş Hatay Konfederasyonu temsilcisi ve Özçelik İş Sendikası başkanı Mehmet beyle görüşmeye geldik. Kıdem tazminatı, iş yasaları gibi konularda görüş alışverişinde bulunuyoruz. Aynı zamanda pandemi sürecinde işçilerin durumu hakkında ve fabrika sahiplerinin neler yaptıklarını kendisinden öğrendik. Kabul ettiği ve bizi bilgilendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. İstihdam Kalkanı adı altında kıdem tazminatı ve iş güvencesi konuları konuştuk. Vatan Partisi olarak 50 yaş üstü, 25 yaş altı belirli süreli iş sözleşmesine karşı olduğumuzu ifade ettik. Bu anlamda hem kıdem tazminatı hem de ihbar tazminatı gibi işçi haklarının kaybetmesine neden olacak, hem de iş güvencesi gibi yasal haklarını kaybedeceklerini düşünüyoruz. Bu konularda sayın başkanla hemfikir olduğumuzu gördük. Bu da bizi mutlu etmiştir. Sendikal mücadele ve işçilerin mücadelesini katkılarımız sürecektir, bu anlamda sendika ve işçi sınıfının emrindeyiz.