Öncü Kadın'dan İBB'ye uyarı:

"İşçileri partisine, sendikasına göre ayırmayın"

Tarih:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden görev yaparken gönderilen smslerle işlerine son verilen işçilerin eylemleri devam ediyor. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı 77 gündür İBB önünde eylem yapan işçileri ziyaret etti. Konuşmaların ardından işçiler ve Vatan Partililer hep birlikte asker selamı verdi.

 

İBB'nin işten çıkardığı işçiler için belediye bünyesinde kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı. 1410 işçinin durumu bugün İBB meclisinde görüşülecek. Toplantı öncesi Vatan Partisi Öncü Kadın ve İstanbul İl Başkanlığı üyeleri işçileri ziyaret etti. Vatan Partisi adına konuşan Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, işçilerin partisine sendikasına göre ayırılmaması gerektiğini vurguladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da seslenen Ayvalı, "siyasi gözlüklerinizi çıkartın" dedi. Gönderilen smslerde yer alan 'görülen lüzum üzerine' ifadesine de değinen Ayvalı şunları söyledi:


"Kim ne derse desin kim karalamaya çalışırsa çalışsın bizler çok iyi biliyoruzki siz bankamatik işçisi değilsiniz. Sizler bu koca şehrin yükünü çeken, 16 milyon için alınteri döken gerçek emekçilersiniz. Sırtında 10 kiloluk pompayla 10 km yürüyen bankamatik işçisi mi olur? 8 saat yerine 9-10 saat çalışan bankamatik işçisi mi olur? Saat 15'te aldığı görülen lüzum üzerine işten çıkarıldınız mesajıyla işten çıkarılan ve mesai bitimine kadar kaldırım döşemeye devam eden bankamatik işçisi mi olur? Gönderilen smslerdeki görülen lüzumun ne olduğunu kamuoyu da anlayabilmiş değil. İBB'yi bunu açıklamaya çağırıyoruz. İşçinin emeği alınteri bir mesajla harcanacak kadar değersiz midir?

'SİYASİ GÖZLÜKLERİNİZİ ÇIKARTIN'

 

"Sizlerin alınteri temiz, güvenli, yaşanabilir İstanbul'u yaratıyor. İstanbul size amasız fakatsız sahip çıkmalı. Çünkü sizler sadece İstanbul değilsiniz, sizler Türkiye'siniz. Sizleri bölmeye çalışan Türkiye'yi böler. Senin işçin, benim işçim olmaz. Ak Parti'ye, MHP'ye Vatan Partisi'ne oy veren, CHP'ye oy veren işçi olmaz. Uyarıyoruz; Partisine sendikasına göre işçi ayrımı yapılmaz.

 

Sayın İBB Başkanını İBB meclisini siyasi gözlüklerini çıkartmaya davet ediyoruz. Bizler işçilere siyasi gözlüklerle bakmıyoruz. Fakat işçilere siyasi gözlüklerle bakanlar ne yazıkki kayırmacılık yapıyor. İşçileri birbirine düşman ediyorlar. Türkiye'yi işçilere karşı yanlış bilgilerle dolduruyorlar. İBB'yi siyasi gözlüklerini çıkarmaya ve sizlerin alınterinizle bu şehri var ettiğinizi kabul etmeye, sizlere işçi olarak bakmaya davet ediyoruz.

 

"1410 işçi, 1410 aile, 1410 anne, baba demek. Çok büyük bir rakam çok büyük bir haksızlık. Binlerce insanı ezmeyin, krizin faturasını emekçiye kesmeyin. Krize karşı çözümünüz bu mu? Bugün İBB'de krizin faturasını emekçiye kesenler yarın Türkiye'yi nasıl yönetecekler? 11 Kasım'da yapılacak İBB Meclisi'nden sizleri rahatlatacak, Türkiye'nin vicdanını rahatlatacak bir karar çıkmasını bekliyoruz. Başaracaksınız, hep beraber kazanacağız"

'İŞÇİ-VATAN OMUZ OMUZA'

 

İBB işçi komitesi Başkanı Umut Aydoğan konuşmasında Vatan Partisi'ne teşekkür etti. Vatan Partisi'nin en başından itibaren yanlarında yer aldığını vurgulayan Aydoğan, "Yaklaşık 2.5 aydır sürdürdüğümüz bu halklı mücadelede bizleri yıldırmaya uzaklaştırmaya çalışanlara tek bir sözümüz var. Her Cuma hutbesinde dinlediğimiz 'Allah birliği ve beraberliği emreder' sözünü kendimize görev bilmiş ve bu görevi sonuna kadar yapmış bulunmaktayız. Her ne olursa olsun bizler yılmadan yıkılmadan bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz, birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyacağız." dedi. Eylemde işçiler "İşçi-Vatan omuz omuza", "Hak hukuk diyenler şimdi neredeler", "İşçi burada namus sözü nerede" sloganları attı. Konuşmaların ardından partililer ve işçiler 10 Kasım nedneiyle Atatürk için saygı duruşunda durdu, hep birlikte asker selamı verdi"