Masanın müellifi Fethullah Gülen

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, A Haber'de Gökhan Kurt'un sunduğu Ajans Hafta Sonu programında gündemi değerlendirdi

Tarih:

Ak Parti Milletvekili İffet Polat, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, A Haber ekranlarında, gündemi değerlendirdi. Konuklar 'Millet masası' teklifinin müellifinin Fethullah Gülen olduğu konusunda ortak görüş dile getirdi.

 

16 Mayıs 2020’de A Haber’e katılan AK Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serdar Üsküplü, CHP, İyi Parti, HDP ittifakını, Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ve Ali Babacan’ın Deva Partisi’ne yirmişer milletvekili vererek grup kurmalarını sağlama açıklamasını ve Meral Akşener’in ortaya attığı Memleket masası teklifiyle ilgili görüşlerini aktardılar.

 

Konuklar İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet masası teklifinin müellifinin Fethullah Gülen olduğu konusunda ortak görüşlerini dile getirdiler. Babacan ve Davutoğlu’na kiralık vekil teklif edilmesinin milletin iradesini hiçe saymak olduğunu ve siyasi ahlaksızlık olduğunu değerlendirdiler.

 

 

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZZET ULVİ YÖNTER:


Yönter, “İyi Parti’nin HDP ile danışıklı dövüş, itiş kakışı bir rol paylaşımı.” olduğunu savunarak “İP’e HDP ile arana mesafe koy rolü verdi. İP üzerine düşen görev gereği, rol gereği bu defa HDP ile itişmeye başladı, söz düellosu başladı.” ifadelerini kullandı.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter şunları söyledi:

 

“İYİ Parti, HDP, CHP arasındaki anayasa hazırlama görüşmeleri ve temaslarını da bilmeyen kalmadı. Bir araya geldiler Kaboğlu, Erozan, Sancar bunlar Türkiye’nin temeline dinamit döşemek maksadıyla bir anayasa masası kurdular. Şimdi de Memleket masası diyorlar. Bu masanın müellifi Fethullah Gülen’dir.” açıklamasında bulundu. “Fethullah Gülen’i memleket masasına sarıp nasıl getiririz diye heves etmeyin. Ayıptır.”

 

 

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ İFFET POLAT:


İyi Parti ve HDP ile ittifak sorusu üzerine

 

“Her şey milletin gözü önünde oluyor. Millet ittifakına gizli olarak destek olan sadece HDP değil, terör örgütlerinin de ellerini ovuşturarak Millet ittifakının Cumhur ittifakı karşısında alan kazanmaya çalışmasını desteklediklerini görüyorum. Özellikle sosyal medyada FETÖcüleri, DHKPciler, PKK sempatizanları büyük bir destek gösteriyor bu ittifaka.” değerlendirmesinde bulundu. “Milliyetçi, muhafazakar, milletini seven, devletini seven vatansever herkesin bu gizli desteği de görüyor olması lazım. Hem milliyetçi hem vatansever gözüküp hem de terör örgütüyle birlikte hareket edenlerle birlikte hareket etmek uzun vadede hiçbir partiye hiçbir siyasi oluşuma fayda getirmez.” dedi.

 

 

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SERDAR ÜSKÜPLÜ:


Burada milletimize karşı, Türkiye’ye karşı gelişen bir ittifak olduğu çok açıktır. CHP, İYİ Parti, HDP bir anayasa hazırlığına girişmişlerdi. Bunu İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ bun ekranlardan itiraf etmiştir. Bu bir Atlantik ittifakıdır. Başında Ali Babacan’ın, Ahmet Davutoğlu’nun, HDP’nin olduğu bir masanın diğer tarafında da Fethullah Gülen vardır, PKK terör örgütü vardır. Bu ittifakın başarı şansı yoktur.

 

Türkiye teröre karşı büyük bir mücadele vermiş, büyük başarılar kazanmıştır. Önümüzde daha büyük mücadeleler ve zorlu görevler var. Önümüzdeki dönemde Türk devleti PKK'ya karşı kesin bir zafer elde edecek. Bunun için bizim de üzerimize düşenleri yapmamız gerekir. Siyasi Partiler Kanunu 100/C maddesi, Meclis'te grubu bulunan bütün siyasi partilere HDP'nin, yani bölücü odak olan partinin kapatılması için müdahale etme, başvuruda bulunma hakkı ve görevi tanımıştır. Bizler bütün siyasi partilerimizi, Milliyetçi Hareket Partisi'ni, Ak Parti'yi, CHP'yi, İyi Parti'yi harekete geçmeye, HDP'nin kapatılması için derhal Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmaya davet ediyoruz.”