Maide Anne üçüncü nöbetinde

Maide Anne Berlin'de Alman Parlamentosu önünde PKK terör örgütü tarafından kaçırılan kızı Nilüfer'in eve dönmesi için nöbetine devam etti

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Dünya gündemine hızla giren Coronavirüsü (Covid-19) salgınına rağmen, Maide T. Almanya'nın Başkenti Berlin'de Alman Parlamentosu önünde PKK terör örgütü tarafından kaçırılan kızı Nilüfer T'nin (20) evine dönmesi için Cuma günü (20.03.2020) üçüncü nöbeti tuttu. Maide anne eylemine büyük inanç ve kararlılıkla devam etti. Maide T. Berlin'de Yanlız değildi.

 

Cuma günü hava Berlin'de oldukça soğuktu. Eylem saatlerinde biraz yağmur da atıştırıyordu, Coronavirüsü salgını vardı, önlem olarak Maide anne maske ve eldiven takmıştı. Tüm olumsuzluklara rağmen Alman meclisi önünde oldukça sıcak ve duygusal anlar yaşanıyordu.

 

Maide Anne'ye yine destek olmaya can olmaya Vatan Partisi Avrupa Öncü Kadın Berlin Temsilcisi Gülseren Küçükkale, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Berlin Başkanı Serap Mamati ve Uluslararası Demokratlar Birliği Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Çiftçi gelmişlerdi.

 

Maide anne ve destek veren dostları Alman Meclisi önünde üçüncü eylemini de başarıyla yaptı. Maide anne hangi şartlar ve koşullar olursa olsun kızını aramaya ve kendisi gibi evlatlarını arayan anne babalara öncülük etmeyi istediğini söyledi.

 

Maide anne kızının gitmesinden sonra giyisilerini bir poşetin içine koymuş, kızının kokusu gitmesin istemiş. Gözyaşlarıyla "Artık kokunda kalmadı, uçtu gitti" diyerek yavrusuna seslendi. Kızının evine dönmesini istedi.


Diyarbakır analarının evlat nöbeti direnişinin başarısı tarih yazarken, Avrupa’nın göbeği Berlin'de evladını PKK'ye kaptırmış bir annenin dramını yeniden görüyorduk. Yaşlı gözlerle Maide anne kızının astım hastası olduğunu, kızının folklor oyunları öğrenmeye gittiği Derneğe gittiğini anlattı. Oradakilere kızını sormuş, karşılıklı tartışmalar olmuş onlara "Benim kızım astım hastası sizin ne işinize yarayacak? Atlayamaz, koşamaz, kaçamaz.. Ne yapacaksınız hasta insanı" diye sormuş. Umursamaz tavırlarla cevap olarak "Orada herkes hasta zaten" demişler.

 

Almanya'da Corona virüsü salgını yoğun şekilde gündemde olduğu için desteğe gelen yönetici kadınlarla sokağa çıkma kısıtlaması ihtimalini de konuşurken Maide anne "Ben de gerekirse Eylemlerime Youtube, Facebook gibi sosyal medyalarda video paylaşarak devam ederim" diyerek,  "Allahım bu corona sadece PKK'lılara ve kötü insanlara gelsin" diye dua etti.

 

Uğur Albayrak

Vatan Partisi Avrupa Propaganda Sorumlusu