Kırklareli İl Başkanlığımızdan 1 Mayıs açıklaması

Kırklareli İl Başkanlığımızdan 1 Mayıs mitinginden yaşananlara ilişkin açıklama yaptı

Tarih:

Değerli Bası Emekçileri; 


Vatan Partisi olarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Lüleburgaz yürüyüş ve mitinginde yaşanan İstiklal Marşı’nın okunamamasına tepki göstererek alandan ayrılışımıza açıklı getiriyoruz. 


Tertip Komitesini oluşturan sendikalara soruyoruz;  bağımsızlık marşımız olan İstiklal Marşı’mızın nesinden rahatsız oluyorsunuz? 


Alana katılan siyasi parti ve dernek yöneticilerine soruyoruz; İstiklal Marşı’mızın okunmaması ve okutulmamasından neden rahatsız olmadınız? 


Emperyalizmle savaş yaptığımız bir dönemde, emekçilerimize yapılan baskılar ve var olan haklarının da elinden alınmak istendiği bir dönemde birleşmeye bütünleşmeye  ihtiyaç duyduğumuz böyle bir günde ulusumuzun birleştirici harcı olan İstiklal Marşı’mızın okunmaması kimleri sevindirmektedir, kimlere hizmet etmektedir? 


İktidara karşı mücadelede ,alanı dolduran emekçilerin de bu husustan çok rahatsızlık duyduklarını gözlemledik. Şimdi tertip komitesine soruyoruz; İstiklal Marşı’mızın gündeme alınmamasını birileri mi istedi? Türk-İş Genel Başkanı’nın da katıldığı Kocaeli Mitingi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunurken ,Tür-İş’ e bağlı sendikalar Lüleburgaz’da  neden İstiklal Marşı’ nı okutmadı? 


DİSK ve KESK  konfederasyonlarının yöneticilerinin bu hususta sabıkalı olduklarını biliyoruz. Ancak ,bu tutumlarından dolayı üye kaybı yaşadıklarını da biliyoruz. 


Sendikalara sesleniyoruz, bu tutumunuzu sürdürdüğünüz müddetçe, emekçileri birleştiremezsiniz, halkı yanınıza çekemezsiniz. 


ABD emperyalizminin komşularımızı işgal ettiği, ulusal bağımsızlığımızın tehdit altında olduğu böylesine kritik bir dönemde İstiklal Marşı , Bayrak gibi Milli değerlerimize en çok emekçilerimizin sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. 

 


Erdal DEMİRKAN 
Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanı ve MKK Üyesi