Kadını aşağılayan şarkıya suç duyurusu

Vatan Partisi Öncü Kadın, Khontkar takma isimli rapçinin kadınlara yönelik hakaretler içeren şarkısına ilişkin suç duyurusunda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, şarkıda kadınların aşağılandığını ve cinsel obje olarak gösterildiğine dikkat çekti. Bu nedenle parçanın dijital platformlardan yayının engellenmesi için tedbir kararı alınması gerektiğini söyledi.

 

Kadınları aşağılayan şarkı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

 

Khontkar takma adlı rapçinin şarkısı tartışmaya neden oldu. Kadınları aşağılayan sözlerin bulunduğu şarkıya ilk tepki Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Öncü Kadın, kadına yönelik hakaretler içeren şarkı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Suç duyurusu dilekçesinde, “Hakaret ve sövme”, “müstehcenlik” ile “insan onurunu zedeleyecek şekilde tahrik etme” suçlarına dikkat çekildi. Şarkının dijital platformlardan yayının engellenmesi için savcılığın tedbir kararı alması talep edildi.

 

Şikâyet dilekçesini savcılığa sunan avukatlar ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı adliye önünde kısa bir basın açıklaması yaptı. Ayvalı, şarkının sahibi rapçi hakkında kamu davası açılması gerektiğini vurguladı.

 

Ayvalı, şarkının klibinde de kadının metalaştırılmasına tepki gösterdi.