İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey:ABDULLAH GÜL’ÜN ABD İLE GİZLİ SÖZLEŞME BAĞITLADIĞI KANITLANDI!

• Gül’ün Powell’la yaptığı hizmet sözleşmesini gizlemek için, planın alt protokolleri piyasaya sürülmektedir.
• Yapılan Abdullah Gül’ü parlatma operasyonudur. Amaç, Gül + Gülen + Kılıçdaroğlu “restorasyon hükümeti” planınını gerçekleştirmek için Abd...

Tarih:

• Gül’ün Powell’la yaptığı hizmet sözleşmesini gizlemek için, planın alt protokolleri piyasaya sürülmektedir.
• Yapılan Abdullah Gül’ü parlatma operasyonudur. Amaç, Gül + Gülen + Kılıçdaroğlu “restorasyon hükümeti” planınını gerçekleştirmek için Abdullah Gül’ü aklamaktır!
• Gül, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgale devam edemez! Ona uygun tek koltuk Yüce Divan sanık sandalyesidir.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, bugün Ankara’da bir basın açıklaması yaparak Milliyet gazetesinde yayınlanan Gül-Powel gizli anlaşmasını değerlendirdi. Özbey’in açıklaması şöyle:

12 Eylül 2013 tarihli Milliyet gazetesinde “İşte 10 Yıllık Sır” manşetiyle Abdullah Gül ve ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell arasındaki görüşmeye ait olduğu belirtilen 7 Nisan 2003 tarihli protokol yayınlandı. İngilizce belgede anlaşmanın lojistik amaçlı 3 temel maddeden oluştuğu, 17 maddelik prensipler listesini kapsadığı görülmektedir.

2 SAYFA 9 MADDELİK GİZLİ SÖZLEŞME
Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, 2 Nisan 2003 günü ABD Dışişleri Bakanı Powell ile Ankara’da “2 sayfa 9 maddelik gizli bir plan yaptığını” itiraf etmiştir.
Gül’ün gizli anlaşma itirafı, 24 Mayıs 2003 günü Vatan gazetesinin birinci sayfa manşetinden yayınlanmıştır. Gül’ün açıklamasına göre anlaşma “2 sayfa 9 madde”dir, ayrıca yazılıdır ve gizlidir.

ABD İLE HİZMET SÖZLEŞMESİ VE KAPSAMI
Gizli anlaşmanın kanıtı, bizzat Abdullah Gül’ün itirafıdır.
İtiraf çok açık ve somuttur; belgelenmiştir ve yalanlanamamıştır.
Bu anlaşma, hukuken bir hizmet sözleşmesi niteliğindedir.
“BOP içinde ABD ile birlikte hareket ediyoruz” diyen Gül, bu gizli sözleşmeye göre “Ortadoğu’daki tüm rejimlerin değişeceğini”, ABD’nin sözcüsüymüş gibi ilan etmiştir (Vatan, manşet, 24 Mayıs 2003 ve Radikal, 14 Mart 2006).
Abdullah Gül, bu plana gizli sözleşmeyle bağlanmıştır.
ABD’nin BOP planı kapsamında rejim ve haritası değiştirilecek ülkelerden biri de Türkiye’dir. Ve Türkiye 10 yıldır bu anlaşmanın uygulanmasıyla bölünmektedir.

ASIL ANLAŞMA VE ALT PROTOKOLLER
17 Temmuz 2003’te Filistin Dışişleri Bakanı Nebil Şaat ile görüşen Gül, ABD ziyaretini açıklamaya çalışırken, yine 2 Nisan 2003’te Powell ile yaptığı anlaşmayı itiraf etmektedir: “Tezkerenin reddinden sonra Powel’ın Türkiye’ye yaptığı ziyarette bölgede yapılması gerekenleri beraber kararlaştırdık”.
13 Mart 2006 günü AKP’nin Kızılcıhamam Toplantısında milletvekillerine verilen brifingte konuşan Abdullah Gül, “BOP kapsamında ABD ile birlikte hareket edeceğiz. Amacımız, İslam ülkelerine özgürlük ve demokrasi getirmek” demiştir.
Gül’ün yukarıdaki açıklamalarından anlaşıldığı gibi, 12 Eylül 2013 Milliyet Gazetesinde yayınlanan belgeler, Abdullah Gül’ün 2 Nisan 2003 günü Vatan Gazetesindeki açıklamasına konu olan 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmanın ekleri olduğu anlaşılmaktadır.
Böylece Abdullah Gül’ün bu anlaşmalar ve prensip listeleri dışında başkaca gizli belgeler de imzaladığı kendi beyanı ile ortaya çıkmıştır.

GİZLİ ANLAŞMA YAPMAK SUÇ
Milliyet gazetesinde “İşte 10 yıllık Sır” başlığıyla yayınlanan belgeler öyle sıradan bir gazetecilik olayı değildir. En yüksek yerlerden servis edildiği açıktır.
ABD ile Abdullah Gül arasında bir gizli anlaşma yapıldığı tartışmasızdır.
Bu anlaşma, uygulandığı on yıllık süreçte TBMM önüne getirilmemiştir.
Kayıtlarda mevcut değildir.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 90. Maddesine göre, yabancı ülkelerle yapılacak her türlü anlaşma TBMM’nin onayına sunulup kabul edildikten sonra yürürlüğe girebilir.
Öte yandan dışişleri bakanları anlaşma yapamazlar. Dışişleri bakanları anlaşma yapamayacağına göre, bu anlaşma, hukuken bir hizmet sözleşmesi niteliğindedir.
Hukuki açıdan yaptığı iş, devletler arasında anlaşma değil, Abdullah Gül’ü bağlayan bir “hizmet sözleşmesi”dir.
Bir yabancı devletle gizli sözleşme yapan kimse, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olamaz. Dahası bu eylemi de “vatana ihanet” suçu kapsamındadır.

ABDULLAH GÜL İFTİRA DEMİŞTİ
İşçi Partisi olarak, yıllardan bu yana Abdullah Gül’ün ABD ile bağıtladığı 2 sayfa 9 maddelik gizli hizmet sözleşmesini gündeme getirdik.
Defalarca bu gizli planın maddelerini birer birer açıkladık.
Erdoğan-Gül iktidarının uygulamalarıyla açıkladığımız maddeler döne döne doğrulandı.
Abdullah Gül’ün başında bulunduğu Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ve Milliyet Gazetesinin 2 Temmuz 2007 tarihinde yayınlanan açıklamada, Gül’ün Colin Powell’la 2 Nisan 2003 yılında gizli anlaşma yaptığı gerçeği inkar edilmeye çalışılmış ve “Bunların hepsi iftiradır, yalandır. Aslı yoktur. ABD ile bir anlaşma olursa devletin zabıtlarında olur” denilmişti.
Milliyet gazetesi bugün yayınladığı ve 2 Sayfa 9 Maddelik planın ekleri olduğu anlaşılan belge, bir kez daha Abdullah Gül’ü yalanlamakta ve İşçi Partisi’nin Milletin önüne koyduğu gerçeği bir kez daha doğrulamaktadır.

ŞECAAT ARZEDERKEN MERDİ KIPTİ
SİRKATİN SÖYLER
Abdullah Gül ve Colin Powell arasında 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşma yapıldığını bunun içeriğinin İşçi Partisi tarafından açıklandığını kamuoyumuzca bilinmektedir.
Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek, son olarak 7 Eylül 2013 Aydınlık gazetesindeki köşesinde Abdullah Gül’ün Powell ile imzaladığı 2 sayfalık 9 maddelik gizli hizmet sözleşmesinin ıslak imzalı belgesinin yayınlanabileceğini “Abdullah Gül’ün o gizli sözleşme altında imzası var. Evet, imzası var. Yakında özgün belgesi yayınlanınca, CHP yönetimi ne yapacak acaba?” diyerek vurguladı.
Bu sözlerin ardından Milliyet’in Abdullah Gül’ü aklamak için harekete geçirilmesi dikkat çekicidir.
Abdullah Gül, Milliyet gazetesinin manşetinden savunmasını kamuoyuna açıklamış oldu.
Gül’ün savunması, “şecaat arzederken merdi kıpti sirkatin söyler” deyişini hatırlatmaktadır. Kimseyi ikna edemez kandıramaz!
Milliyet’te yayınlanan belgeler de birer suç kanıtıdır!

RESTORASYON HÜKÜMETİ İÇİN
GÜL’ÜN SUÇLARI ÖRTÜLMEK İSTENİYOR
AKP hükümeti yıkılıyor. Telaş ve korku içindeki Gül-Gülen ikilisi, Tayyip Erdoğan’ı feda ederek iktidarda kalmanın yollarını aramaktadır. Bulabildikleri çare, Tayyip Erdoğan’ın yerine Kılıçdaroğlu’nu koyarak AKP iktidarının “restore” edilmesidir.
Başka iktidar seçeneği olmayan ABD, yıkılan AKP iktidarını restore etmek istiyor. Abdullah Gül + Fethullah Hoca + Kemal Kılıçdaroğlu işbirliğinde “bir restorasyon hükümeti” kurulması planlanmaktadır.
Planın uygulamasına geçen Gladyo, etkili olduğu yayın organları aracılığıyla Abdullah Gül’ün suçlarını örtme işine girişmiştir.
Milliyet gazetesi manşetiyle bu göreve amadedir.
Ancak, Gladyo’nun bu planı sonuçsuz kalmaya mahkumdur.
Abdullah Gül’ü aklama girişimleri de, restorasyon hükümeti planları da ham hayaldir!
Bırakınız yeni planlarda rol üstlenmesini, Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgale devam edemez!
Ona uygun tek koltuk Yüce Divan sanık sandalyesidir.

AÇIKLAYIN
2 Temmuz 2013 günü yaptığımız çağrıyı yineliyoruz:
Abdullah Gül’ü Türkiye’nin geleceğini tehlikeye atan bu “2 Sayfa 9 maddelik gizli planı” Türk milletine açıklamaya çağırıyoruz.
Abdullah Gül;
Anlaşmanın içeriğini ve yasal dayanağını açıklamalıdır.
Dışişleri Bakanlığı;
a) Abdullah Gül’ün sözünü ettiği 2 sayfa 9 maddelik bu anlaşmanın içeriğini,
b) 2 Nisan 2003 tarihinde yapılan Abdullah Gül-Powell görüşmesinin tutanağının bulunup bulunmadığını, varsa görüşme tutanağı içeriğini açıklamalıdır.
TBMM Başkanlığı;
a) İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Gül-Powell anlaşması hakkında TBMM Başkanı ve milletvekillerine yazdığı 16.07.2003 tarihli mektuba,
b) İşçi Partisi Genel Sekreteri Mehmet Bedri Gültekin’in, aynı konuda TBMM Başkanı ve milletvekillerine yazdığı 09.02.2005 tarihli mektuba yanıt vermelidir.
Başbakanlık;
O tarihte Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül’ün sözünü ettiği anlaşmasından bilgileri bulunup bulunmadığını açıklamalıdır.
Genelkurmay Başkanlığı;
Abdullah Gül ile Powell arasında kabul edilen 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmanın, bilgileri dâhilinde olup olmadığını açıklamalıdır.