İran'dan Doğu Perinçek'e ziyaret

İran Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mostafa Kawakebiyan, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’i ziyaret etti

Tarih:

İran Demokrasi Partisi Genel Başkanı ve İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Üyesi Sayın Mostafa Kawakebiyan başkanlığında altı kişilik bir heyet, Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Doğu Perinçek’i 21 Ağustos 2019 günü saat 11.00’de Vatan Partisi Genel Merkez’inde ziyaret etmiştir.

 

İran’ın Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Sayın Majid Feyzollahi’nin de eşlik ettiği ziyarette; iki partinin ilişkileri, Bölgedeki gelişmeler, Türkiye ve İran’ın işbirliğinin güçlendirilmesi, ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı mücadele, PKK ve PEJAK’a karşı ortak hareket, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliği, Suriye’de bulunan bütün yabancı askerlerin Suriye’yi terketmesi, Vatan Partisi’nin önerdiği ‘Suriye’de Türkiye’nin kontrolünde bulunan silahlı unsurların silah bırakması ve Suriye Hükümetinin bunlara af sağlaması’ gibi konular görüşülmüş ve görüş birliğine varılmıştır.

 

Sayın Mostafa Kawakebiyan, Sayın Dr. Doğu Perinçek başkanlığında bir Parti heyetini İran’a davet ettiği görüşme, samimi bir ortamda gerçekleşmiştir.