Hakkari'de 25 Köye Vatan Eli Değdi

Güneydoğu'ya Kardeşlik Eli kampanyamız kapsamında ilk kardeşlik TIR'ı Yüksekova'ya ulaştı.

Tarih:

Güneydoğu'ya Kardeşlik Eli

1/30
2/30
3/30
4/30
5/30
6/30
7/30
8/30
9/30
10/30
11/30
12/30
13/30
14/30
15/30
16/30
17/30
18/30
19/30
20/30
21/30
22/30
23/30
24/30
25/30
26/30
27/30
28/30
29/30
30/30

Ankara’dan yola çıkan “Kardeşlik TIRı” bayramdan iki gün önce Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Suüstü köyüne ulaştı. Köyün muhtarı Seyit Tahir Öztepe’nin evinin önüne indirilen yardım malzemeleri ihtiyaç sahibi köylülere teslim edildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan dağıtım 25 köyden gelen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yüksekova’da terör nedeniyle evi yıkılan ailelere öncelik tanındı. Çocuklar Türkiye’nin dört bir yanından gönderilen hediyeleri sevinçle kucakladı. Yardım kampanyası Hakkari civarında geniş yankı uyandırdı. Yardımların köylere ulaştırılmasını sağlayan muhtar Seyit Tahir Öztepe’ye ihtiyaç sahibi köylerden telefonlar geldi. Kamplarda yaşayan Hakkarililer de Vatan Partisi yöneticilerine içinde bulundukları durumu ve ihtiyaçlarını bildirdi.


Başlattığımız, “Terörün açtığı yaraları sarıyoruz, Güneydoğu’ya kardeşlik eli” kampanyasının ilk TIR’ı Cumartesi günü Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Suüstü köyüne ulaştı. TIR’la birlikte gelen Vatan Partisi heyetini köyün muhtarı Seyit Tahir Öztepe ve beraberindeki köylüler karşıladı. Muhtar Öztepe’nin evinde dalgalanan dev Türk bayrağının bulunduğu alana köylüler ve parti heyeti tarafından malzemeler indirildi. Yiyecek, giyecek, ayakkabı, mobilya, mutfak eşyaları ve çocuklar için oyuncakların olduğu koliler sevinçle dağıtım için alana dizildi.


SAHURA KADAR SOHBET


Muhtar Öztepe’nin evindeki çardakta gece geç saatlere kadar sohbet edildi. Parti heyetimizde yer alan Genel Başkan Yardımcılarımız Ali Mercan, Utku Reyhan, kardeşlik elinin uzatılması için yardım toplama kampanyasının mimarlarından parti üyeleri Akile Çevik ve Ayşın Tatoğlu, Aydınlık muhabiri Mehmet Bozkurt ve Ulusal Kanal kameramanı Bülent Ünal’ı köylüler evlerine davet etti. Sahur vaktiyle birlikte yemek yemek için evlere gidildi.


KÜRTÇE ANONSLA ALANA


Sabahın erken saatlerinde camiden Kürtçe anons yapılmasıyla Su- üstü sakinleri alanda toplanmaya başladı. Alana ilk gelen çocuklar oldu. Çocuklar okulda gördükleri gibi sıraya girerek Türkiye’nin farklı şehirlerinden kendilerine gönderilen armağanları aldı.


Muhtarlık tarafından daha önceden belirlenen isimler de alanda kendileri için gönderilen malzemeleri aldı. Vatan Partisi tarafından gönderilen yardım malzemelerinin Suüstü köyünde dağıtıldığını duyan çevre köylerdeki ihtiyaç sahipleri de köye geldi. Yüzlerce vatandaş Seyit Tahir Öztepe’nin görevlendirdiği ekipler aracılığıyla ihtiyacı olan malzemelere kavuştu. Öte yandan Yüksekova Kaymakamlığı’nın da yardım başvurusunda bulunan kimi vatandaşları Vatan Partisi TIR aracına yönlendirildiği öğrenildi.


KÖYDE BİR İLK


Köylerinde ilk kez böylesine bir yardım kampanyasının düzenlendiğine dikkat çeken köylüler çabalarından dolayı muhtar Öztepe’ye ve Vatan Partisi’ne teşekkür etti. Ulusal Kanal ekranlarına konuşan 7. sınıf öğrencisi Zeyit de “Allah razı olsun Vatan Partisi’nden” diyerek köylerinde çok mutlu bir gün yaşandığını belirtti.


Bazı köylüler özel ihtiyaçlarını Parti yöneticilerimize ve Seyit Tahir Öztepe’ye iletti. Onlardan biri de Yüksekova’da evlerini terk etmek zorunda kalan, PKK tarafından yerleştirilen patlayıcıyla evlerindeki eşyaları yanan genç bir çiftti. Aylardır Suüstü köyünde yaşayan genç çift, ihtiyacı olan oturma grubu ve mutfak eşyalarına kavuştu.


YENİ TIR’LAR YOLA ÇIKACAK


Yüksekova’dan ayrılmak zorunda kalıp kamplarda yaşayan aileleri temsilen gelen bir heyet parti yöneticileri ve Seyit Tahir Öztepe’yle görüştü. Heyet ihtiyaçlarını aktardı. Partililer en kısa sürede çare olmaya çalışacaklarını iletti. Yardım malzemelerinin dağıtılmasının ardından Öztepe’nin evinin bahçesindeki çardakta bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Öztepe en kısa sürede yeni kampanyaları örgütlemeleri gerektiğini belirtti. Kendisine telefonla diğer köylerden ulaşanların söylediklerini de aktardı. Alana toplamda 25 farklı köyden ailenin geldiğini belirtti. Bu sırada Aydınlık gazetesinin yazı işleri toplantısına da telefonla katılarak gün içinde yaşananları bizzat aktardı. Genel Başkanımız Doğu Perinçek de telefonla Seyit Tahir Öztepe’yi arayarak gelişmeleri sordu. Suüstü köyünde bulunan Parti yöneticilerimiz de yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Partililer yeni TIR’ların bir an önce yola çıkarılacağını müjdeledi.


‘BU BAYRAMDA BARIŞ OLSUN’ ‘BU BAYRAMDA BARIŞ OLSUN’


6.sınıf öğrencisi Furkan: Kavga yaşandı, Yüksekova kapandı. Okullarımız ertelendi. Yardımlardan çok mutlu oldum. Kendime bir tane yatak aldım. Yardım kampanyasını yapanlara çok teşekkür ediyorum.


7.sınıf öğrencisi Zeyit Oğuz: Allah razı olsun Vatan Partisi’nden. Çok memnun olduk hediyelerden. Bu canlı bombalar, hendekler bitsin. Barış olsun. Okula ben Van’a gittim. Derslerim iyi. İnsanlara yardım etmek için doktor olmak istiyorum. Her gün terör olayı oluyor, bazı doktorlar kaçmış. Tek mesajım Türkiye’ye; bu bayramda barış olsun.


Muhtar Seyit Tahir Öztepe’nin torunu Celal: Okullar kapandığı için gidemiyoruz. İleride asker olmak istiyorum. Çok güzel bir meslek. Vatanımızı milletimizi koruyoruz.


Bir kenarda dağıtımları izleyen küçük Emine duygularını şöyle anlattı: Daha önce böyle bir şey yaşanmadı. Teşekkür ederim gönderdikleri için çünkü herkes çok mutlu oldu. Bende kendim geceden gelmek istemiştim ama oruçlu olduğum için gelememiş- tim. Ben insanları seviyorum ama birbirlerini yiyorlar. Biraz saygılı olmalılar. Ben öğretmen olmayı çok istiyorum. Çünkü öğretmen olması insanları çok mutlu eder. Bütün öğretmenlerimi çok seviyorum. Karnem çok iyi. Babam en çok beni sevdi, çünkü notlarım iyiydi. Okumaya devam edeceğim.


BÖLÜŞMESİNİ BİLEN MİLLETİZ


Utku Reyhan (Genel Başkan Yardımcımız): Bizim milletimiz biri iki, üç dört yapan bir millettir. Elinde bir varsa onu pay eder ve kardeşle bölüşmesini bilen bir millettir. Burada terör örgütünün mağdur ettiği insanlara yardım etmek isteyen kişilere aracı olduk. Bundan sonra da çabalarımız sürecek. Yardım etmek isteyen kişiler Vatan Partisi’nin ilçe örgütleriyle irtibata geçebilirler. İnternet sitesinde, sosyal medya hesaplarında duyurular var. Aynı zamanda genel merkeze başvurabilirler.


Ali Mercan (Kardeşlik Bürosu Başkanımız): Terör örgütü burada insanları mağdur etti. Evsiz barksız bıraktı. Tüm ihtiyaçlardan mahrum bıraktı. Biz de onların yaralarını sarmak üzere buraya ilk TIR denemesiyle geldik. Vatan Partisi’nin buradaki varlığı, kardeşlik eli uzatmamız insanları en çok sevindiren olaydır. Devletten bu milletin yıkılmış evlerini, konutlarını bir an önce yapmasını bekliyoruz. Bütün kardeşlerimizin ellerinden ne geliyorsa yapmaları için çağrıda bulunuyoruz.


Akile Çevik (Ankara Öncü Kadın yöneticisi): Terörden temizlendikçe güneydoğunun her ilçesine gitmeye söz verdik. Biz bu kardeşlerimizle yıllardır aynı toprak üzerinde yaşadık. Yaşamaya da devam edeceğiz. Bu iş gönüllülük işidir. Arkamızda çok büyük destekçilerimiz var. TESUD, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Vatan Partisi, Öncü Gençlik, TGB, TLB... Hepsi Ankara’da eşyaların kolilenmesinde birebir görev aldılar gece yarılarına kadar.

 

Seyit Tahir Öztepe (Suüstü Köyü Muhtarı): Milletin ne kadar fakir ve hangi duruma geldiğini kendiniz görüyorsunuz. Burada çoluk çocuk demeden Vatan Partisi’nin göndermiş olduğu kardeşlik yardımına nasıl koştuklarını görüyorsunuz. Çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Sayın Doğu Perinçek’e ve Vatan Partisi’ne
çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Mehmet Yılmaz (Suüstü köylüsü): Burada bayram gibi hissediyoruz. Çok güzel bir şey. Allah razı olsun sizlerden. Muhtar beye de teşekkür ederiz. Çok memnunuz. Sizin sayenizde çocuklar bayram gibi seviniyor. Her şey güzel gidiyor.

 

Biz barış içinde huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Bizim çocuklarımız da okul okusun istiyoruz.