Ergenekon kumpası tamamen çöktü: ABD/FETÖ planı çöpe atıldı

Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, yeniden görülen Ergenekon davasında verilen beraat kararlarını değerlendirdi

Tarih:

Ergenekon kumpasında sanıklar hakkında verilen beraat kararları kesinleşti. ABD ve FETÖ’nün Türk Ordusunu, Vatan Partisi ve vatanseverleri yok etme projesi çöpe atıldı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, Amerika’nın 2006 yılından itibaren Türk ordusuna, İşçi Partisi’ne, Atatürkçülere ve vatanseverlere karşı FETÖ’yü kullanarak kurduğu kumpasın tarihin çöplüğünü boyladığını söyledi. Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi, Avukat Zeynep Küçük, “Bize diz çöktüremediler, ama emperyalizm Türkiye’nin gücü karşısında diz çöktü” dedi.

 

Ergenekon davası kumpasında 1 Temmuz’da görülen duruşmada tüm sanıkların, ‘Örgüt’ suçundan beraat kararı verilmişti. Daha sonra İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce hazırlanan gerekçeli kararda ise, “Ergenekon adı altında suç işlemek için kurulmuş bir örgütün varlığına hükmedilemeyeceği sonucuna varılmıştır. Örgütün, nerede, ne zaman, kim ya da kimler tarafından ne amaçla kurulduğu somut olarak ortaya konulamamıştır” ifadeleri yer almıştı. Ergenekon kumpasında son olarak sanıklar hakkında ‘Örgüt’ suçu kapsamında verilen beraat kararları, temyize götürülmedi. Böylece Ergenekon’daki beraatlar kesinleşmiş oldu. Ergenekon tertibi nedeniyle Silivri’de görülen davada İşçi Partisi (Vatan Partisi) Genel Başkanı Doğu Perinçek savunmasında FETÖ’cü savcılara ve mahkeme heyetine özetle, “Bize diz çöktüremeyeceksiniz: Biz buradan çıkacağız, siz gireceksiniz” demişti.

 

 

‘TÜRK YARGISI KENDİSİNİ DE AKLADI’

 

ABD ve FETÖ’nün Ergenekon kumpasının tamamen çökmesi sonrası Aydınlık’a açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nusret Senem, Amerika’nın 2006 yılından itibaren Türk ordusuna, İşçi Partisi’ne (Vatan Partisi), Atatürkçülere ve vatanseverlere karşı FETÖ’yü kullanarak kurduğu kumpasın tarihin çöplüğünü boyladığını söyledi. Ergenekon kumpasının tamamen bittiğini kaydeden Senem, “İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği beraat kararı kesinleşmiş oldu. O davada Danıştay, Ak Parti ve 15 kişi davaya müdahil olmuştu. Onlar da son mahkeme kararını temyiz etmediler. Tertibin bittiğini bu tavırlardan da anlayabiliriz. Bu tertip Türkiye’ye karşı kurulmuş bir tertipti. Silivri duvarlarının yıkılmasıyla birlikte Ergenekon tertibinin bitirilmesi, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatıyla başlattığı zaferlerin de bir başlangıcıdır” dedi.

 

Kesinleşmiş beraat kararı yargı tarihimizde uluslararası komplolara karşı elde edilmiş büyük bir zafer olduğunu vurgulayan Senem, “Ayrıca bu karar, Türk yargısının kendi içine yuvalanmış Amerikan ajanlarını temizledikten sonra vermiş olduğu çok önemli bir karardır. Türk yargısı kendisini de aklamıştır. Bu nedenle verilen karar, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ‘Yargının altın çağı’ demekte ne kadar haklı olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu” ifadelerini kullandı.

 

 

‘VERİLEN KARAR VİCDANLARI RAHATLATTI’

 

Avukat Zeynep Küçük ise Aydınlık’a yaptığı açıklamada Ergenekon davasının başından itibaren yapılan hukuksuzlukları söylediklerinin bildirerek şunları söyledi:

 

“Türk milletine diz çöktüremeyeceklerini en başından itibaren söylemiştik. Bu, Türkiye’ye diz çöktürme operasyonuydu. Milli ordu ve o dönemki adıyla İşçi Partisi’ne kurulmuş bir kumpastı. Geldiğimiz aşamada bize diz çöktüremediler ama emperyalizm Türkiye’nin gücü karşısında diz çöktü. Türk milleti adına verilen karar vicdanları rahatlattı. Yargıya olan güvenimizi tazeletti” değerlendirmesinde bulundu.