Doğu Perinçek'ten Madımak ve Başbağlar kırımları hakkında açıklama

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Madımak ve Başbağlar kırımlarının 27. yılı için yazılı bir açıklama yaptı

Tarih:

Madımak Ve Başbağlar Kırımlarının 27. Yılında

Türk Milletine Bildiri

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Madımak ve Başbağlar kırımlarının 27. yılı için yazılı bir açıklama yaptı. Doğu Perinçek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

 

"2 Temmuz 1993 Madımak ateşinde yüreğimiz yandı, hâlâ yanıyor. Partimizin seçkin üyesi Şair Metin Altıok’u, Hasret Gültekin’i ve canlarımızı Gladyo’nun yangınlarına şehit verdik.

 

Üç gün sonra 5 Temmuz günü Erzincan Kemaliye’nin Başbağlar köyünde 34 köylümüz kurşunlandı. Yüreğimizdeki kurşun hâlâ yüreğimizde. Madımak ve Başbağlar şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

 

Yanan yürek, yanan bilinç oldu. Köylülerimize sıkılan kurşunlar, bilinçlerimizde duruyor.

 

Bu Gladyo tertiplerinde Türkiyemiz için unutulmaz dersler var. Bugün de ABD planları, Tek milletini Sünnî-Alevî diye bölmek, Türk-Kürt diye bölmek.

 

Madımak ve Başbağlar kırımlarına verilecek yanıt, ABD emperyalizmine ve İsrail’e karşı, onların FETÖ ve PKK piyonlarına karşı sımsıkı birleşmektir. Vatan bütünlüğümüzü ve millî birliğimizi pekiştirmektir.

 

Sünnî de biziz, Alevî de biziz, hepimiz Türk milletiyiz.

 

Türk de biziz, Kürt de biziz, hepimiz Türk milletiyiz.

 

ABD Gladyosunun Madımak ve Başbağlar kırımlarına bugün verilecek yanıt, PKK’nın ve FETÖ’nün kökünü kazımaktır. PKK’nın ayağı olan HDP kapatılmalıdır."