Doğu Perinçek, İran Büyükelçisi Muhammed Farazmand’la görüştü

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, İran Büyükelçisi Muhammed Farazmand’la video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran Büyükelçisi Muhammed Farazmand’la video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Perinçek görüşmede, Ramazan ayının Türk ve İran halklarına hayırlar getirmesini dileyerek, ambargolara rağmen koronavirüse karşı başarılar kazanan İran devleti ve halkının mücadelesini selamladığını söyledi. Farazmand ise, Vatan Partisi’nin güçlendiğini görmekten memnun olduklarını, bunun İran ve Türkiye dostluğunun güçlenmesi anlamına geldiğini belirtti.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran Büyükelçisi Muhammed Farazmand’la video konferans yöntemiyle görüştü. Perinçek görüşme de “ABD’nin yıkılmayacağı, yenilmeyeceği efsanesi salgın ve İran’ın ambargoya gösterdiği direnişle sona erdi” dedi. Şu anda Atlas okyanusunda Venezuela’ya doğru yol alan 4 İran gemisinin rotalarının açık olmasını dileyen Perinçek, ambargoya karşı bütün Asya ülkelerinin İran’a destek vermesinin önemli olduğunu belirttti.

 

 

ATLANTİK SİSTEMİNİN SONUNA GELDİK

 

Perinçek, “Atlantik sisteminin ve doların saltanatının sonuna geldik. Yeni bir uluslararası para birimi, milli paralarla alışveriş ve takas gibi farklı seçenekler konuşuluyor. Vatan Partisi de bu konularda çalışmalar yürütüyor.” dedi. Perinçek devamında, “Yaşadığımız salgın, ekonomik kriz koşullarında Türkiye’nin Atlantik sisteminden kopup Asya’da yerini almasının hızlandırmış ve kesinleştirmiştir. Bu durum, Türkiye-İran dostluğu önünde de çok güzel bir geleceğin habercisidir. Sayın Büyükelçi’nin şahsında, İran devlet yetkilileri ve halkının bayramını kutlar, selamlarımı ve iyi dileklerini iletirim” dedi.

 

 

VATAN PARTİSİ’NİN GÜÇLENMESİ

TÜRKİYE VE İRAN DOSTLUĞUNU GÜÇLENDİRİR

 

İran Büyükelçisi Muhammed Farazmand, “Vatan Partisi’nin ve Türk milletinin dostluğundan memnuniyet duyuyoruz. Vatan Partisi’nin güçlenmesini görmekten memnunuz, Vatan Partisi’nin güçlenmesi İran ve Türkiye dostluğunun güçlenmesi demektir” dedi.

 

 

BATI’NIN GÜÇLÜ OLMADIĞI BİR DÜNYAYA YOL ALIYORUZ

 

Farazmand İran Cumhurbaşkanının yaşanan süreci “Batı sonrası durum” tabiriyle ifade ettiğini ve Batı’nın düşüşe geçtiğini söyledi. Uluslararası toplumun Batı’nın güçlü olmadığı bir dünyaya yol aldığını ifade eden Farazmand, salgının Atlantik cephesinin aslında ne kadar dağınık olduğunu gösterdiğini, Batı toplumunun birbirlerine davranışlarının Ortaçağ zamanlarındaki davranış şekli olduğunu söyledi.

 

Salgınla mücadelede Çin’in önemli başarılar elde ettiğini belirten Farazmand, Türkiye’nin de başarılı bir mücadele yürüttüğünü, İran’ın ise bütün ambargo ve olumsuz koşullara rağmen salgına karşı başarı gösterdiğini ifade etti.

 

Farazmand, Vatan Partisi’nin ve Türk halkının bayramını kutladığını ifade ederek iyi dileklerini iletti.