Doğu Perinçek’in S-400 açıklaması Rus basınının gündeminde

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in S-400’lerle ilgili yaptığı açıklama Rus basınında haberleştirildi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in S-400’lerle ilgili yaptığı açıklama Rus basınında haberleştirildi. Bölgesel çapta önemli analizlerin yayımlandığı “Geopolitica.ru” adlı internet sitesi, Doğu Perinçek’in “S-400 yalnızca bir silah değil, stratejidir, alındı ve kullanılacak” başlıklı açıklamasının tamamına aynı başlıkla yer verdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, son günlerde ortaya atılan “S-400'leri aktive etmeyecekler. 2.5 milyar dolarlık hurdamız olacak.” iddiasının gerçek olmadığını ve Türk Ordusu’nun S-400’leri kullanacağını açıkladı. Bu açıklamanın Türk basınında haberleştirilmesinin ardından Rus basını da Perinçek’in tespitlerini gündeme taşıdı. Rus kamuoyunca bölgesel jeopolitik analizlerin takip edildiği “Geopolitica.ru” adlı internet sitesi, “S-400 yalnızca bir silah değil, stratejidir, alındı ve kullanılacak” başlıklı açıklamanın tamamını verdi ve aynı başlığı kullandı. 

 


DOĞU PERİNÇEK’İN TESPİTLERİ


Doğu Perinçek açıklamasında “Konuyu çok yakından izliyorum. Yetkililerle de görüşüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri S-400’leri kullanmakta çok kararlı.” ifadelerini kullandı, S-400’lere ayrılan kaynakların boşa gitmeyeceğini şu sözlerle vurguladı: “Güvenliği olmayan bir ülkede ekonomi de olmaz. S-400 yalnızca bir silah tercihi değil, strateji tercihidir. Türkiye’nin ABD’ye karşı kendisini savunmasıdır. Tehdit bize Fırat'ın doğusunda ABD güçlerinden ve İsrail'den geliyor. İkinci olarak Doğu Akdeniz'den geliyor. ABD, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs bir olmuşlar, Türkiye'ye karşı askeri tatbikatlar yapıyorlar. Karadeniz'de de Türk Akımı’nı kesmek için anlaşmalar yapılıyor. Ne tarafa baksak, Amerikan ve İsrail tehdidi görüyoruz. Türkiye bu tehditlere karşı kendisini silahlandırmak mecburiyetiyle karşı karşıyadır. S-400'ler de bu bakımdan stratejik bir tercihtir, ABD'ye teslim olmayan Türkiye'nin kararıdır. Vatan Partisi başından beri S-400'lerin alınması konusunda mücadele etmiştir.”



NATO’CULUK ELEŞTİRİSİ


Vatan Partisi Genel Başkanı, söz konusu iddiada bulunanların daha önce de S-400’lerin satın alınmayacağını ileri sürerek gerçek dışı bilgiler yaydığını ve bu kesimlerin Amerikancı-NATO’cu sisteme bağlı olduklarını kaydetti.