Doğu Perinçek'in S-400 açıklaması Çin ve Vietnam'da gündemde

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in S-400 açıklaması, Çin akademik kurumlarının ve Vietnam basınının gündeminde

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in S-400’lerle ilgili yaptığı açıklama, Çin’de akademi gündeminde ve Vietnam basınında yer aldı. Çin Sosyal Bilimler Akademisi’nin “Ortadoğu Gözlemleri” WeChat hesabı, açıklamanın tamamını “S-400 yalnızca bir silah değil, stratejidir, alındı ve kullanılacak” başlığıyla verdi. Vietnam’da dış politika ve strateji haberleriyle öne çıkan “infonet internet sitesi” de açıklamaya geniş bir yer ayırdı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “S-400'lerin aktive edilmeyeceği ve hurda olacağı” iddiasının gerçek olmadığını ve Türk Ordusu’nun S-400’leri kullanacağını açıklaması, yabancı ülkelerde gündem olmaya devam ediyor. Açıklama, Rus basının ardından şimdi de Çin akademik çevrelerinin, Vietnam basınının gündeminde. Çin Sosyal Bilimler Akademisi, açıklamanın tam metnini "Ortadoğu Gözlemleri" WeChat hesabında yayımladı. Haberde, açıklamanın “S-400 yalnızca bir silah değil, stratejidir, alındı ve kullanılacak” başlığı aynı şekilde verildi.


Vietnam haber sitesi “infonet” de S-400 açıklamasına geniş bir yer ayırdı. İnternet sitesi, “Türk yetkililer S-400 anlaşmasının öneminden bahsetti” başlığını kullandı ve ayrıca Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in, Perinçek’in tespitlerini doğrulayan sözlerini aktardı.



DOĞU PERİNÇEK’İN TESPİTLERİ


Doğu Perinçek açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Konuyu çok yakından izliyorum. Yetkililerle de görüşüyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri S-400’leri kullanmakta çok kararlı. Güvenliği olmayan bir ülkede ekonomi de olmaz. S-400 yalnızca bir silah tercihi değil, strateji tercihidir. Türkiye’nin ABD’ye karşı kendisini savunmasıdır. Tehdit, bize Fırat'ın doğusunda ABD güçlerinden ve İsrail'den geliyor. İkinci olarak Doğu Akdeniz'den geliyor. ABD, İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs bir olmuşlar, Türkiye'ye karşı askeri tatbikatlar yapıyorlar. Karadeniz'de de Türk Akımını kesmek için anlaşmalar yapılıyor. Ne tarafa baksak, Amerikan ve İsrail tehdidi görüyoruz. Türkiye bu tehditlere karşı kendisini silahlandırmak mecburiyetiyle karşı karşıyadır. S-400'ler de bu bakımdan stratejik bir tercihtir. ABD'ye teslim olmayan Türkiye'nin kararıdır. Vatan Partisi başından beri S-400'lerin alınması konusunda mücadele etmiştir.”