Doğu Perinçek, Akit TV'ye konuk oldu

"Türk- Amerikan savaşı veriyoruz , bu savaşta ayrıştırıcı ifadeler ve yaptırımlar Türkiye'yi böler."

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, (22 Ekim 2017 Pazar) Akit TV'de Fatih Dağıstanlı'nın sunduğu Pazar Manşeti programına katıldı. Perinçek, şunlar değindi:

 

Ben 1968 gençlik hareketinin Genel Başkanıyım. Kendimi bilimsel sosyalist olarak tanımlıyorum. Dedemin, babamın dizinde onların emekçi karakteriyle harmanlandım. Kendimi davaya adayan bir adam olarak görüyorum. Bana batı Perinçek ithamında bulundunuz. Bakın net ifade ediyorum bu söylem CIA söylemidir. Siz burada kara propaganda yapıyorsunuz. Ben 5 kuşakla 14 yıl Gladyonun hapishanelerinde ABD işkencelerini görmüş biriyim. Türkiye'de teslim alınmamış tek adamım. Siz bu soruları Tayyip Erdoğan'a sorabilir misiniz? 34 ayrı yerde ben ABD'nin BOP Eşbaşkanıyım diyen kendisi.

 

Bakın Türk-Amerikan savaşı devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimi bir başlangıçtı. Şimdi bizim bu savaşa odaklanmamız lazım. Bu savaşta zafer ancak güçlü bir ittifakla mümkündür. Vatan bütünlüğü , Bağımsız Devletler anlayışıyla bu birleşmeyi yaratabiliriz. Mezhep ayrılığı gibi 82 Kerkük, 83 Musul açıklamaları gibi Türkiye'yi ve Rusya ile Irak ile Suriye ile dostluğumuzu zedeleyen açıklamaları doğru bulmuyoruz.

 

Vatan Partisi Orta Asya’da Müslümanları emperyalizme karşı birleştirmiş bir kurum. Ben Uğur Mumcu’nun ölümünden beri İran’la dostluk içerisinde yaşamış biriyim. İran, Azerbaycan, Suriye, Rusya bunlar bizim komşumuz. Bunlarla iyi geçineceğiz. Biz hiçbir mezhep düşmanlığını doğru bulmuyoruz. Türkiye’yi laiklik birleştirir. Şimdi müftü nikah hakkına sahip olmalıymış. bu laikliğe aykırı. Atatürk çok güzel bir formül bulmuş Türkiye’yi kucaklamış. Din vicdanı esas almalı. Toplumu dine göre yönetmeye kalkarsak hangi dine , mezhebe göre yöneteceğiz. Şii ,Sünni , alevi? Bir çok mezhep var ve birleştirici değil. Hz. Muhammed nasıl yönetti? Mezheple mi? O yüzden dünyayı dünyevi duygularla yönetelim. Din vicdanını esas alarak bakalım. Buradan Akit izleyicilerine sesleniyorum. Nikahlarınızı belediye’de kıldırın. Medeni hukuk açısından, Türkiye’nin bütünlüğü açısından bu sağduyu önemli.'ifadelerini kullandı.