Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıyayız

Gaziantep İl Başkanımız Murat Soycan, "Gaziantep’te çözüm odaklı siyaset yapacağız" dedi

Tarih:

Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, Gaziantep Sabah’a yaptığı açıklamada, Gaziantep siyasetine yeni bir heyecan soluk getireceklerini ve çözüm odaklı siyaset yapacaklarını belirtirken, “Gaziantep 'te çözüm odaklı siyaset yapacağız. Çünkü sistem partileri bugün ülkemizin sorunlarından uzak bir siyaset izliyor” dedi.

 

Gaziantep siyasetine renk getireceklerini söyleyen Soycan, “Gaziantep’in birliği, beraberliği ve dayanışmasının yanı sıra sorunlarının çözümü için çaba sarf edeceğiz. Türkiye’nin suni ve gerçek olmak üzere iki gündemi bulunuyor. Ülkemizin ihtiyacı olan politikalar çoklu Baro, Ayasofya, kıdem tazminatının kaldırılması, Kanal İstanbul ve liyakatsiz atamalar değil. Bunun aksine ülkenin asıl gündemi işsizlik sorunu, korona virüslerinin mücadele, FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı mücadele, Fırat’ın doğusunda kukla devlet planı ve ekonomik zorluklar ve bizi bekleyen sorunlar bunlar, bu sorumlulukla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Soycan, önlerinde büyük zorlukların bulunduğunu kaydederken, “Kendimize, partimize ve kadrolarımıza güveniyoruz. Bütün siyasi partilere ülkemizin sorunlarına çözüm odaklı siyaset geliştirmelerini öneriyoruz. Amerika'nın üzerimize sürdüğü FETÖ ve PKK terör örgütlerine karşı iç cephede birliği ve ekonomik krize karşı üretim devrimi ekonomisini savunuyoruz. Ayrıca ekonomik krizle mücadele edildiği bir zamanda kıdem tazminatının gündeme getirilmesi çok yanlış. Ekonomiye can veren, üretime en büyük katkısı olan emekçilere kıdem tazminatına el uzatıyorlar” şeklinde açıklama yaptı.

 

 

Siyasi partiler başta olmak üzere toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor

 

Soycan, “Atatürk, kurtuluş mücadelesi verirken, hiç kimseyi sağcı, solcu diye ayırmadı. Ne yaptı; Türkiye’nin bağımsızlığını savunan işçisinden, çiftçisine, tüccarından sanayicisine göre herkesi birleştirdi. Siyasi ayrılıklar mutlaka olacak, sonuç olarak AK Parti ülkeyi artık yönetemez ve sorunları tek başına çözemez. Yani milleti birleştirmeden sorunları çözemezsiniz. Türkiye’nin sorunlarını çözebilecek bir milli hükümete ihtiyaç var. Bunun için tüm siyasi partiler başta olmak üzere toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor” diye açıklamada bulundu.

 

Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük büyük ekonomik krizi karşı karşı kaldığını vurgulayan Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanlar ekonomik zorluklar ve sıkıntılar yaşarken, hiç kimsenin bunu konuşmasını veya tartışmasını istemiyorlar. Örneğin; Ayasaofya statüsünün değişmesi bir-iki gün gündem oldu, fakat daha sonra yine ekonomik kriz konuşuldu. Çünkü kriz işçisinden sanayicisine kadar toplumun tüm katmanlarını tehdit ediyor. Çoklu Baro’da suni bir gündem ve ülkemize hiçbir faydası bulunmuyor. Buradan avukatlara; ‘İktidarın bu yanlışına karşın ikinci bir baro kurmayarak, birlik ve beraberliği sağlasınlar’ diye seslenmek istiyoruz.”