Çin Komünist Partisi'nden Vatan Partisi'ne ziyaret

Çin'i yöneten Çin Komünist Partisi dikkat çeken bir ziyaret için Türkiye'ye geldi. 7 kişiden oluşan bir heyet, Vatan Partisini ziyaret etti

Tarih:

Ziyarette 2 ülke arasındaki dostluk ilişkilerine vurgu yapıldı. Çinli heyet Genel Başkanımız Doğu Perinçek 19. kongre kitabı için özel bir yazı talep etti.

 

Çin Komünist Partisi heyeti Vatan Partisini ziyaret etti.

 

7 kişiden oluşan heyeti Genel Başkanımız Doğu Perinçek ve parti temsilcilerimiz karşıladı.

 

Çinli heyete ÇKP Merkez Komite Üyesi Hu Changsheng başkanlık etti. Çin'in İstanbul Başkonsolos Vekili de görüşmede hazır bulundu. Görüşme İstanbul İl Merkezimizde yapıldı.

 

ÇKP heyeti, başarıyla tamamlanan 19. kongreye ilişkin görüşlerini Vatan Partisi'ne aktardı.

 

Heyet, Çin Devlet Başkanı ve Çin Komünist Partisi Merkezi Komitesi Genel Sekreteri Şi Cinping'in önderliğinin tarihsel önemine vurgu yaptı. Partisi heyetimiz de özellikle Türkiye'nin önündeki vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisine geçiş programında Çin ile işbirliğinin zorunluluk olduğunu kaydetti.

 

İstanbul İl Başkanlığımızda gerçekleşen temasta Perinçek, 2 ülke arasındaki dostluk bağlarına dikkat çekti. Görüşmede Çinli heyet, Perinçek'ten ocak ayında Çin'de yayınlanacak olan 19. kongre kitabı için özel bir yazı talep etti.

 

Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Cem Dikmen de ÇKP heyetini karşılayan isimler arasında yer aldı.

 

ÇKP, Dünya Siyasal Partiler Üst Düzey Diyalog Toplantısının kurumlaşması konusunda Vatan Partisi'nin önerilerini dinledi.

 

ÇKP heyeti, toplantının ardından Parti kurmaylarımızla akşam yemeği yedi.