Bursa İl Başkanlığımızdan 15 Temmuz açıklaması

"Milletimize karşı kurşun sıkanlara göğsünü siper eden 249 şehidimizi saygıyla anıyoruz"

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Değerli Basın Mensupları,

 

Değerli Katılımcılar, Öncelikle Basın Toplantımıza Hoşgeldiniz.

 

Bugün 15 Temmuz 2019. Silivri duvarlarının yıkılışından itibaren ülkemizde güç kaybeden Amerikan gladyosunun gerici ve silahlı gücü FETÖ’nün kanlı darbe girişimin bastırılmasının 3. Yıl dönümünü yaşıyoruz.

 

Türk Amerikan savaşının en önemli kırılma noktası olan 15 temmuz süreci bugünde devam etmektedir.

 

Bugün 15 temmuz KIBRISTIR. Amerika yıllardır Kıbrıs Üzerinden Ülkemize saldırmaktadır.

 

Kıbrıs ak denizdeki en stratejik savunma merkezimizdir. Bugün ABD, Güney Kıbrıs silah ambargosunu kaldırmıştır. İngiltere 121 adet F-35 B tipi savaş uçağını Eylül ayından itibaren Güney Kıbrıs’a yerleştireceğini nisan ayında ilan etmişti. Kıbrıs Vatan savaşının Can Damarıdır. Bugünün 15 Temmuzu Vatan savunmasının Kıbrıs’tan başladığını bilmek ve oradaki siyasi ve askeri cepheyi bu tehditlere göre sağlamlaştırmaktır.

 

Bugün 15 temmuz Ak denizdir. Abd, İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan Ak denizde Ülkemize yönelik işgal tatbikatları yapmaktadır. Kendi kıta sahanlığımızdaki sondaj çalışmalarına karşı siyasi ve askeri hamleler yapmaktadırlar. Bugünün 15 Temmuzu Akdeniz’de bir savunma hattı kurmaktır.

 

Bugün 15 Temmuz Güney sınırımızdır. Amerika binlerce tır silahla güney sınırımıza yığınak yapmaktadır. ABD’nin kara gücü PKK,PYD burada varlığını sürdürmektedir. Ordumuz, yaptığı önemli harekatlarla burada ciddi bir temizlik yaparak Amerikan koridorunu önemli ölçüde temizlemiştir. Ancak kalıcı ve köklü çözüm, Bir an evvel Suriye ile el sıkışmaktır. Kişisel takıntıları bir kenara bırakıp Sayın Beşar Esad’la birlikte bölgeden bütün Amerikan unsurlarını temizlemektir. Bugünün 15 temmuzundan zaferle çıkmak Beşar ESAD’la SURİYE ile omuz omuza vermekten geçer.

 

Bugün 15 Temmuz kuzey ırak’taki PKK’DIR. PKK terör örgütü, Pençe harekatlarıyla elbette büyük ölçüde temizlenecektir. TSK bu noktada üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Ancak bunun yanı sıra PKKnın partisi ülkemizde meşru siyasi olanaklarla rahatça propaganda yapmaktadır. Buna derhal son verilmelidir. Bugün 15 temmuzundan zaferle çıkmak PKK partisi HDP’nin kapatılmasından geçer.

 

Bugün 15 Temmuz ekonomik krizdir. Yaklaşık kırk yıldır sürdürülen küreselleşme, serbest piyasacılık ve özelleştirme programı Ülkemizin üretim kaynaklarını durdurmuştur. Bunun üzerine 2002 yılından itibaren Akparti tarafından uygulanan borçlanma ekonomisiyle ülkemiz ekonomik olarak emperyalist finans merkezlerinin spekülesyonlarına ve operasyonlarına açık hale getirilmiştir. Siyasi ve askeri olarak verdiğimiz savaş ekonomi üzerinden de devam etmektedir. Bu savaştan galip çıkmanın tek yolu Üretim ekonomisi modelini inşa etmektir. Bugünün 15 temmuzundan zaferle çıkmak Üretim Devrimiyle mümkündür.

 

 

Değerli Katılımcılar;

 

ABD emperyalizminin bu ülkede 50 yıldır saldırdığı, operasyonlar yaptığı 2 temel kurum vardır. Birincisi Türk silahlı kuvvetleri ikincisi Vatan Partisidir. Ergenekon kumpaslarında hedef alınan bu iki temel yapı Silivri zindanlarını yerle bir etmiş ve o günden itibaren, ABD Türkiye’de kaybetmeye başlamıştır. Açıklamamızın başından beri belirttiğimiz hamleleri yapacak bir siyasi güç oluşturmak bugünün görevidir.

 

Bugünün 15 temmuzundan zaferle çıkmak ancak Vatan Partisi-CHP-MHP VE AKPARTİ’nin kuracağı milli bir hükümetle, milletin tamamını vatan bütünlüğü ve üretim devrimi rotasında birleştirmekle mümkün olacaktır.

 

 

Değerli Katılımcılar;

 

Son olarak Milletimize karşı kurşun sıkanlara göğsünü siper eden 249 şehidimizi saygıyla anıyor, 15 Temmuz kahramanımız Ömer HALİSDEMİR’İ ve terörle mücadelede kahramanlıklarıyla mücadelemize ışık tutmuş tüm şehitlerimizi selamlıyoruz.

 

 

Hacı Bektaş AYKUT

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı