Aydın'ın köylerinde Doğu Perinçek'e yoğun ilgi

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Avşar köyünde Özgür ve Ülkü Gök çiftinin düğününe katıldı.

Tarih:

Aydın'ın Söke ilçesine bağlı Avşar köyünde Özgür ve Ülkü Gök çiftinin düğününe katılan Genel Başkanımız Doğu Perinçek'i düğün sahibi Hüseyin Gök karşıladı. Hüseyin Gök, Perinçek'e telefon ederek kendisini düğüne davet ettiğini, Perinçek'in düğüne katılmasından çok mutlu olduklarını söyledi. 

Doğu Perinçek de Avşar köyünün gönlünde çok özel bir yeri olduğunu belirterek şöyle dedi: "Erdoğan Bakan, benim için köy muhtarı olmasından öte, Mehmet Bakan'ın oğludur. Avşar köyü vicdanlı, emekten yana, sevgi dolu insanların köyü. Büyük hatıralarımız var. Can insanlar hepsi. Ahmet Uyanıklar, Durmuş Uyanıklar, Hüseyin Albaklar, Mehmet Aliler, hepsi unutulmaz insanlardır. Hepsi bu Türkiyemizin pırlantalarıdır ve Türkiyemizin geleceğini temsil eden arkadaşlarımızdır. Onların arasında bulunmak kadar beni duygulandıran bir şey yok."

 

 

KOCAHAYIT’IN MADEN SORUNU

 

Genel Başkanımız, Karacahayıt köyünde de yoğun ilgiyle karşılandı. Karacahayıtlılar Perinçek'e sorunlarını anlattılar. Üreten bir köy olduklarını, bölgede endemik özellikte binlerce organik zeytin ağacı bulunduğunu, açılmak istenen madenin köyü yok edeceğini söylediler. Perinçek'ten bu yıkımı engellemesi için yardım istediler.

 

Köylülerle uzun süre sohbet edip dertlerini dinleyen Perinçek, şunları söyledi: "Maden meselesiyle de ilgileneceğiz, köyün diğer meseleleriyle de ilgileneceğiz. Çünkü burada maden faaliyetiyle Türkiye'nin kazanacağı, tarım ve hayvancılıktan kaybettiklerine kıyasla çok daha az. Toplam ekonomi açısından bakarsak, burada tarım hayvancılık olacak, o maden faaliyeti buna zarar veriyor. Civar köyler son derece bilinçli. Buralarda Türkiye'nin en bilinçli en akıllı köylüleri yaşıyor. Yani onların elinden tarımını al, hayatını al, yaşam şartlarına el koy. Buna kimse olur demez, müsaade edilmez. Primlerin alınması bakımından yapacağımız işlerle ilgili dosyayı da aldık. Üzerinde çalışacağız." 

 

 

KÖKLÜ ÇÖZÜM HÜKÜMET OLMAK

 

Köylülere tek çıkışın üretim hükümeti olduğunu söyleyen Perinçek, "Kaynakları üretenlere yönlendiren bir hükümet kurulacak. Vatan Partisi de bunun için mücadele ediyor. Üreticileri baş tacı yapan, Türkiye'nin ekmek teknesini koruyan, yani fabrikalarını tarımını koruyan bir hükümet, bir siyaset. Türkiye'nin önünde bu var, başka çare yok. Çünkü Türkiye'nin her şeyi var. Üretmek için insanı var, toprağı var, güneşi var, suyu var, olmayan bir şey yok Türkiye'de. Düzelecek" dedi. Kurulacak hükümetin üreticiye kredi, ucuz mazot, yerli ve ucuz gübre, ilaç vereceğini anlattı.

 

 

‘BİR DE TAPU SORUNUMUZ VAR’

 

Avşar köyü Muhtarı Erdoğan Bakan da, Perinçek'e civar köylerin tapu sorunuyla ilgili bir dosya sunduğunu anlattı: "Köyün tapu meselelerini, mağduriyetimizi anlattık. İlgileneceğini, yardımcı olabileceğini söyledi. Bir de maden konusu var Karacahayıt'ın. Köyün içine bu maden açılırsa bu köy büyük mağduriyet yaşayacak. Köylülerin sorununu dinlemek için bizi davet etti. Onunla birlikte Karacahayıt'a geldik. Teşekkür ederim ilgisine."

 

Muhtar Bakan, civar köylerin sorunlarıyla Perinçek'in yakından ilgilenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını vurguladı. Perinçek, iki günlük yoğun programın sonunda Kuşadası'nda düzenlenen Vatan Partisi yemeğine katıldı, il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi. Yemekte konuşan Perinçek, Türkiye'nin artık bir devrim sürecinin içinde bulunduğunu, Vatan Partisi'nin de bu sürecin lokomotifi olduğunu belirtti. Gecenin sonunda Perinçek, Vatan Partisi'ne ve Öncü Gençlik'e yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.