Avrupa Temsilciliğimizden Başkonsolosa ziyaret

Temsilcilik heyetinde Sekreter Erkan Yıldız ve Öncü Kadın Avrupa Temsilcisi Sevil Tapkan bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği, Almanya’nın Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Münster şehri Türkiye Başkonsolosluğu'nda görev süresi dolan Başkonsolos Pınar Gülün’ün yerine göreve gelen Başkonsolos Ahmet Faik Avaz'ı ziyaret etti. Temsilcilik heyetinde Sekreter Erkan Yıldız ve Öncü Kadın Avrupa Temsilcisi Sevil Tapkan bulundu.

 

 

AVRUPA’DAKİ TÜRKLERİN SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ


Ziyarette başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede 2015 yılından bu yana Almanya’da yaşayan Türk vatandaşların oy kullanmaya başlaması da konuşuldu.

 

Avaz’da ilk oy kullanılan 2015 yılında Essen Konsolosluğu’nda Başkonsolos yardımcısı olarak görev yapıyordu. Essen'in Türk vatandaşların en yoğun olduğu bölge olması nedeniyle oy verme işlemini konsolosluk içerisinde değil ayrı bir arenada yapmak zorunda kaldıklarını belirten Avaz “Tüm zorluklarına rağmen vatandaşlarımızın oy kullanmaya başlamasının çok olumlu etkileri oldu. Anavatanlarında söz hakkına sahip olmaları aidiyet duygularını pekiştirdi. Bizler için de bire bir temas kurarak onları daha yakından tanıma fırsatımız oldu” dedi.

 

Başkonsolos Avaz'a 4 yıldır bölge ilkokullarında Vatan Partisi üyesi kadınların yaptığı 24 Kasım öğretmenler günü faaliyetleri ve kutlamaları anlatıldı. Bu kutlamalar öğretmenleri duygulandırmış, Türk öğrencilerine bakışlarını olumlu etkilemişti. Avaz da “Bunlar örnek çalışmalar, kutluyorum. Çözüme odaklı ve birleştirici bu çalışmalarınızın devamını temenni ederiz” ifadelerini kullandı. Bir saati aşkın süren görüşmenin ardından Yıldız ve Tapkan, Başkonsolos Avaz’a Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısıyken vefat eden Amiral Soner Polat’ın Türkiye için Jeopolitik Rota ve Mavi Vatan için Jeopolitik Rota kitaplarını hediye etti.