"Askeri Okullar Açılsın"

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, Adana'da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

1/2
2/2

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki Atatürk Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan Adana İl Örgütü üyelerimiz, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, CHP Çukurova Kadın Kolları ve Cumhuriyet Kadınları Derneği 'Askeri okullar açılsın' yazılı pankartlar taşıdı. "Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atan grup adına açıklamayı Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü yaptı. "Askeri okullara gereksinim duyulduğunu, kapatılan okulların yeniden açılmasının gerekliliğine vurgu yapan Üsküplü, şunları söyledi:

 

Değerli Basın Mensupları,

 

Türkiye bugün, ikinci kurtuluş savaşını vermektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyinde, Amerikan-İsrail koridorunu engellemek için, Amerika’nın üzerimize sürdüğü IŞİD ve PKK ile kahramanca savaşmakta, sınırlarımızın içindeyse bölücü teröre karşı büyük başarılar kazanmaktadır.

 

Terör eylemleriyle askerimizi, polisimizi ve yurttaşlarımızı hedef alan kanlı örgütlerin arkasındaki kuvvet açıkça ortadadır. İç ve dış cephede karşımızdaki kuvvet, hangi kılığa bürünmüş olursa olsun Amerikan emperyalizmidir. PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütleri Amerika’nın Türkiye’ye karşı kullandığı piyonlardır.

 

Bugün her şey Vatan Savaşının başarısına bağlıdır. En büyük güvencemiz güçlü Milli Ordumuz ve Devlet-Ordu-Millet birlikteliğimizdir.

 

Teröre karşı mücadele için ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan 668 ve 669 No'lu KHK’lar, maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzlerce yıl boyunca oluşan komuta yapısını değiştirmiştir. Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının TSK ile ilişkisi kesilmiş, Yüksek Askeri Şura'nın yapısı değiştirilmiş, Askeri Okullar kapatılmıştır. GATA ve Askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanmıştır. Bu uygulamalar, ordunun siyasallaşmasına zemin hazırlamakta ve TSK'nın savaş gücünü azaltmaktadır. Kurmayları olmayan bir ordu savaşamaz.


Akla gelebilecek hemen her mesleğe eleman yetiştirmek için lise düzeyinden başlayarak eğitim-öğretim yapılırken, görevi vatanı savunmak olan askerlik mesleğinin eğitim kurumlarını kapatmak hiçbir şekilde açıklanamaz.


15 Temmuz’da Türkiye’mizi hedef alan darbe girişiminin arkasında ABD vardır. Hain terör örgütünün sözde lideri Fetullah Gülen hala Amerika’da, Amerikan devletinin himayesi altında yaşamaktadır. 12 Mart ve 12 Eylül darbelerinin arkasındaki güç de Amerika’dır. Bu darbelerin hepsi devletimizin egemenliğine karşı girişilmiş dış kaynaklı tertiplerdir.

 

Darbeler, Türk ordusu zayıflatılarak değil, tam tersine güçlü ve milli bir orduyla önlenir. FETÖ çetesinin 15 Temmuz darbe girişimini ezen de en başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet’e ve Atatürk’e bağlı, esas kuvveti olmuştur.


Darbeler, NATO merkezlerinde planlanmakta, NATO üslerinden yönetilmektedir. Darbeleri engellemenin yolu, Millet-Ordu birlikteliğini pekiştirmek ve “Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye” şiarını gerçekleştirmektir.

 

Darbe tehdidini ortadan kaldırılmanın çaresi NATO’dan çıkmak ve ihanet, tertip ve terör merkezi konumundaki İncirlik Üssü’ne derhal el koymaktır. Milli Ordumuz güçlendirilmelidir. Askeri okullar derhal açılmalı, GATA ve Askeri Hastaneler tekrar TSK’ya bağlanmalıdır.

 

Millet - Ordu birlikteliği, Devlet - Millet birliği bugün karşı karşıya olduğumuz bütün sorunların çözümüdür. Orduyu milletinden koparan, devletle milleti karşı karşıya getiren, milleti bölen uygulamalara son verilmelidir.

 

Terör de, derinleşen ekonomik kriz de ancak Milli Seferberlikle çözülür. O nedenle, Türkiye’yi ayrıştıran, birlikteliğimize karşı bir tuzak niteliğinde olan Cumhurbaşkanlığı Sistemine izin verilemez. Türk milleti önümüzdeki bu tuzağa izin vermeyecek, huzura ve birliğe oy verecek, referandumda HAYIR diyecektir.

 

Gün siyasi çekişmeler içinde ayrışma günü değil, Vatan saflarında birleşme günüdür.

 

Türkiye’nin dört bir yanında, Askeri Okullar tekrar açılana kadar başlatılan nöbet eylemini Adana’da da başlatıyoruz. Askeri Okullar tekrar açılana kadar her hafta burada toplanacak ve nöbetimizi sürdüreceğiz. Tüm vatanseverleri bu nöbete destek vermeye çağırıyoruz.

 

Serdar Üsküplü
Vatan Partisi
Genel Başkan Yardımcısı