Antalya İl Kurultayımız gerçekleşti

Antalya İl Örgütü Amiral Soner Polat Olağan Kurultayını yaptı

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Vatan Partisi Antalya İl Örgütü Amiral Soner Polat Olağan Kurultayı’nı yaptı. Kışlahan Otel Olimpos Toplanı Salonu’nda yapılan kurultaya, Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan da katıldı. 


Vatan Partisi Antalya İl Örgütü 11. Olağan Amiral Soner Polat Kurultayı’nı yaptı. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı’nın Divan Başkanı olduğu kurultayda Muratpaşa İlçe Sekreteri Mustafa Ertem, Öncü Gençlik Üyesi Ayşenur Şahin, Öncü Kadın Antalya İl Başkanı Berrak Lale Şahin ve Antalya İl Yöneticisi Recep Deveci divan üyeliklerine seçildi. 


Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı divan seçimi sonrası yaptığı konuşmada, “Toplumun her kesimi Amerika’nın, Amerikancı kuvvetlerin ne durumda olduğunu gördü ve oradan geri çekildi. Amerikan karşıtı oluşumlarla ortak hareket edilmeye başlandı. Bizler görüyoruz ki ülkemizdeki en gerici ve en Amerikancı kuvvet HDP’dir. Ya Diyarbakır anneleriyle berabersinizdir ya da Şeyh Sait, Seyid Rıza gericiliğiyle birliktesinizdir. Biz Cumhuriyete meydan okuyanlar yerine, Cumhuriyet kadınlarıyla, Diyarbakır anneleriyle beraber hareket ediyoruz” dedi. 


Vatan Partisi Antalya 11. Olağan Amiral Soner Polat İl Kurultayı oldukça coşkulu geçti. İl Başkanı Rıza Türkmendağ, yaptığı açılış konuşmasında “muhalefet HDP’lileşmiş, iktidar hatalarında saplanıp kalmıştır. Ak Parti’nin Suriye hatası hiç kimseyi memnun etmez. Muhalefetin ise PKK’nın yasal uzantısı HDP ile kol kola olması, beraber adımlar atması kendi sonlarını hazırlamaktadır. Bu siyasal düzlemde Vatan Partisi bir yıldız gibi parlamaktadır. İktidar yürüyüşümüz başlamıştır.” dedi. 


Kurultayı dinleyenler arasında bulunan 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılıç, Başkan Yardımcısı Zeki Kılıç, Emekli Hava Tuğgeneral Ramiz İlker ve Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman da konuşmalarını gerçekleştirdiler. Zeki Kılınç yaptığı konuşmada “15 Temmuz hain darbe girişimi vatan safında olanları daha net görmemizi sağladı. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in beni telefonda arayarak güç vermesinden sonra her etkinliğe katılmaya, Vatan safına güç vermeye çalışıyorum. Sizleri yakından tanımaktan oldukça mutluyum” dedi. Emekli Hava Tuğgeneral Ramiz İlker ise yaptığı konuşmada “Bana Barış Pınarı Harekâtı esnasında ‘sınıra git’ dediler. Onur duydum. Vatan görevimizi yerine getirmeye çalıştım. Yine olsun, yine giderim” dedi. Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ise yaptığı konuşmada “15 Temmuz öncesinde her yerde FETÖ’nün ne kadar kötü olduğunu söylüyorduk, birilerini rahatsız ediyorduk. Doğu Perinçek başkan da bunları söylüyordu. Artık her şey daha net” dedi. Kurultaya Kamu Yararına Çalışan Polis Yardımlaşma Derneği Başkanı Hanifi Eker ve Kastamonu Anavatan Partisi ve Adalet Partisi eski İl Başkanı, AK Parti kurucusu, 15 Temmuz Gazisi Eyüp Tekin de katıldılar.  


Kurultaya onur konuğu olarak katılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ise yaptığı konuşmada “Antalya bölgede bir yıldız. Antalya’nın turizmde yaptığı atılımlar, sadece Antalya’yı ilgilendirmiyor. Çevre iller; Isparta, Burdur, Denizli, hatta Aydın’a kadar hepsi Antalya turizminin attığı atılımları yakından izliyor. Bu çerçevede 2020 yılının Patara yılı olarak ilan edilmesini bir fırsat olarak görmeliyiz. Önümüze bir Patara Çalıştayı görevini koymamız gerekir” dedi. 
 
 
Vatan Partisi’ne Önemli Katılım 


Vatan Partisi 11. Olağan Amiral Soner Polat İl Kurultayı’nda Vatan Partisi’ne çok sayıda katılım gerçekleşti. Katılımlar arasında en dikkat çekeni ise CHP eski Belediye Meclis Üyesi Candan Latifoğlu Sivrikaş oldu. Sivrikaş yaptığı konuşmada “CHP, artık Atatürk’ün partisi değildir. Atatürk’ün partisi, sonuna kadar Vatan Partisi’dir. Ben de bu nedenle aranıza katıldım. Atatürk cephesini büyüteceğiz, hep birlikte başaracağız” diye konuştu. 


Daha sonra mevcut İl Başkanı Rıza Türkmendağ’ın faaliyet raporunu okumasının ardından, mevcut İl Saymanı Baran Akkaya’nın mali raporu okudu ve raporlar aklandı. Adaylıkların Açıklanması gündeminde İl Yönetimi Adaylarının açıklanmasının ardından genç bir yönetimin olması dikkat çekti. 


Yapılan seçimlerin ardından İl Başkanlığı’na Rıza Türkmendağ, İl Yönetim Kurulu üyeliklerine Oğuzhan Kapçak, Baran Berk Akkaya, Furkan Ömer Kuralay, Recep Deveci, Candan Latifoğlu Sivrikaş, Ülfet Başdüzen, Sedat Müniroğlu, Fatma Özdemir, Ramazan Ordulu seçildi.