Adana İl Başkanlığımız, 1 Mayıs'ı kutladı

"Üreticilerin Millî Hükümeti, biricik çözümdür, zorunludur ve kaçınılmazdır"

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Adana İl Başkanlığımız, Atatürk Parkı'nda gerçekleştirdiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü töreninde, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Demokrat Parti'nin de katılımıyla çelenklerini sundu.


Çoşkulu biçimde Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan törenimize katılan kurumların birer temsilcileri günün anlamına ve önemine vurgu yaptılar.

 

Demokrat Parti Adana İl Başkanı Cafer Doğan ; Katılımcıları selamlayarak milli güç birliğini, daha da büyütmeye davet etti. Ekonomik krizin halkı vurduğunu örneklerle anlattı.


Cumhuriyet Kadınları Derneği Seyhan Şube Başkanı Av.H.Nesrin Kılıçay ; Kadınlar olarak emek ve vatan mücadelesinde varız. Üretim belirleyicidir, üretim olmazsa başarı da olmaz, aş ta olmaz, üreticilerin söz sahibi olduğu bir milli iktidarı istiyoruz.


Türkiye Gençlik Birliği Adana Şube Başkanı Özge Aydın ; Özellikle gençlikteki yüksek işsizlik oranına dikkat çekti. İşsizliğin, refahın ancak Atatürk'ün devrimci halkçı planlı ekonomik modeliyle aşılacağını belirtti.

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver Kaplan, Venezuela ve Ülkemizdeki 15 Temmuz FETÖ darbesine dikkat çekerek Venezuela Halkına ve devletine dayanışma selamlarını yollayarak basın açıklamasına başladı. Kaplan, şunları söyledi:

 

 

1 Mayıs Mücadele Günü’nde, bütün emekçilerimizi, bütün milletimizi selamlıyoruz.

 

1 Mayıs, emekçilerin Zorluklarla Mücadele günüdür.

 

Dünya emperyalist sistemi içinde, emekçilerin ve Mazlum Milletlerin payına düşen, zorluklardır.

 

Türkiye emekçileri ve üreticileri için, bütün Türk Milleti için zor bir dönemin içindeyiz. Başka zamanlardan daha zor koşulları yaşıyoruz.

 

1 Mayıs, o nedenle bugün bize esin veren, kuvvet veren, bizleri zorluklara karşı ateşleyen ve ayağa kaldıran gündür.

 

Ülkemizde ve özellikle Adana’da özelleştirme adı altında 80’den bu yana 55 büyük fabrikanın kapatılmasıyla sendikalı işçilerin büyük çoğunluğu emekliliğe sevkedilerek örgütlü işçi sayısı büyük oranda tasfiye edildi.

 

Fabrikalarımızın çalıştığı, işçi sendikalarımızın örgütlü olduğu dönemler de sendikaların tertiplediği 1 Mayıslar, İstiklal Marşıyla, Türk Bayraklarıyla, alanları dolduran işçi ve emekçilerin coşkuyla kutladığı 1 Mayıslardı.

 

Özelleştirme adı altında kapatılan fabrikalarla birlikte bugün geldiğimiz nokta ;

 

Üretemeyen Türkiye’dir,

 

Ekonomik krizle boğuşan Türkiye’dir,

 

İşsizliğin en yakıcı sorunu haline geldiği Türkiye’dir.

 

İşte bu koşullarda 1 Mayıs’ı kutluyoruz. Ancak Türkiye bu çıkmazdan üreterek ve birleşerek çıkacaktır.

 

İşçisiyle, sendikasıyla, çiftçisiyle, tarımıyla tekmil milleti birleştiren bir milli hükümet ve üretim devrimiyle çıkacaktır.

 

ŞekilBugün ülkemizin verdiği vatan savaşını görmeden, Amerikan emperyalizminin ve piyonlarının tehditlerini anlamadan emek mücadelesi vermek mümkün değildir.

 

Ekonomik krizden çıkmanın, işsizlik sorununu çözmenin, üretim devrimini yapmanın yolu 82 milyonu birleştirmekten geçer.

 

İşçi sendikalarının önderlik ettiği, İstiklal Marşımızın okunduğu, Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına dönen 1 Mayıslarda Vatan Partisi olarak her zaman yerimizi aldık.

 

Ekonomik kriz nedeniyle fabrikalarımız kapanmasın, işyerlerimiz ayakta kalsın, üretim yapımız çökmesin ki, üzerine Üretim Ekonomisi’ni inşa edelim. İşsiz kalmayalım, evimize ekmek götürebilelim, yeni iş alanları açılsın, işsizlerimiz de iş bulsun!

 

İş güvencesi ve iş talebi, bugün emekçilerin en önemli talepleridir. Bu talepler, aynı zamanda en temel üretim gücü olan insanın üretimdeki yerinin korunmasıdır. Üretim Devrimi’nin temel gücünün ayakta kalmasıdır.

 

Üretim Devrimi, Türkiye’nin bütün üretim birikiminin seferber edilmesini gerektiriyor. Türkiye bu dar boğazdan çıksın, emekçinin yaşam koşulları düzelsin, kıdem tazminatı haklarımıza dokunulmasın, kimse emeklilik yaşına takılmasın!

 

Bütün bu emekçi talepleri, Ekmek Teknesi’ni korumak ve Üretim Devrimi hedefinde odaklanıyor.

 

Bugün Ekmek Teknesi’ni korumak ve Üretim Devrimi’ni başarmak, bir hükümet sorunudur.

 

Bu programı, ancak Üreticilerin Millî Hükümeti uygulayabilir.

 

Üretim Devrimi ve Vatan Savaşı görevlerinin bütünleştiği bu koşullarda,

 

Üreticilerin Millî Hükümeti, biricik çözümdür, zorunludur ve kaçınılmazdır.

 

O nedenle 1 Mayıs, aynı zamanda Üreticilerin Millî Hükümeti için mücadeledir.

 

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!

 

 

Selver Kaplan

Vatan Partisi Adana İl Başkanı