27 yıl önce katledilen canlarımızın anıları önünde saygı ile eğiliyoruz

MYK Üyemiz ve Kardeşlik Bürosu Başkanımız Arif Doğan, Başbağlar katliamının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Tarih:

Bölücü terör örgütü PKK, 5 Temmuz 1993 günü akşama doğru, Erzincan Kemaliye Başbağlar'da köy halkını meydanda toplayıp yurttaşlarımızı kurşuna dizerken köyün bütün evlerini tek tek ateşe verdi.

 

Hiçbir şeyden habersiz masum, savunmasız, kadın, çocuk demeden bir köyü ateşe vererek 33 canımız katletildi.

 

Sivas katliamında olduğu gibi 3 gün sonra Başbağlar'da gerçekleşen katliamın merkezi Gladyo'dur. Amaçları Alevi-Sünni çatışması çıkartmaktı.

 

Aynı merkezler bugün Suriye'de ve Irak'ta binlerce TIR silahı ve milyonlarca doları terör örgütlerine sunarak bu katliamların devam etmesini istemektedirler.

 

50 yıldır bu topraklarda kardeş kavgası körükleyen emperyalist devletlerin Gladyo'su, Türkiye'nin başarılı ve kararlı terörle mücadelesi sayesinde büyük bir oranda geriledi ve bitme noktasına geldi.

 

Bugün 1990'larda faili meçhul cinayetlerin işlendiği bir dönem değil. Artık din, dil, ırk ve mezhep çatışması adı altında katliam kışkırtmaları dönemi değil. Bu topraklarda bu kışkırtmalar artık tutmaz. Milletimiz bunu yıllarca yaşayarak öğrendi ve farkında artık.

 

15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin ezilmesiyle gelinen nokta Türkiye'de Gladyo'nun sonu oldu. FETÖ ezilmiştir ve ezildikçe tarihin çöplüğüne gidecektir.

 

Aydınlık Hareketi yıllarca Fethullahçı Terör Örgütü'nün bir Gladyo örgütü olduğunu her fırsatta dile getirdi.

 

Bugün Türk Ordusu ve Türk polisinin ve kolluk kuvvetlerimizin kararlı mücadelesi sayesinde Gladyo'nun bundan sonra bu topraklarda hiçbir suretle planları tutmayacak. 5 yıldır ülkemizde karanlık tezgahlar yoksa bu karalı mücadelemizin sonucudur.

 

Sırtını terör örgütlerine dayayan, medet uman bölücü terör örgütünün yandaşı ve destekçisi HDP kapatılmalıdır.

 

Türkiye Atlantik'ten koparak Avrasya ile birleşerek üreten, gelişen ve büyüyen bir konumdadır.

 

Türkiye'nin terörle mücadelesinde komşularıyla iyi ilişkiler kurmaya ve üretenin ürettiğini bölge ülkeleri ile paylaşarak birlikte gelişeceği bir üretim devrimine acil ihtiyaç vardır.

 

2 Temmuz'da Sivas'ta ve 5 Temmuz'da Başbağlar'da Amerikancı Gladyo tarafından koordine edilip, terör örgütlerine yaptırdıkları katliamları bir kez daha lanetliyoruz.

 

27 yıl önce katledilen canlarımızın anıları önünde saygı ile eğiliyoruz.

 

 

Arif DOĞAN
Merkez Yürütme Kurulu Üyesi
Kardeşlik Bürosu Başkanı