'Türkiye NATO'dur' videosuna Utku Reyhan'dan tepki

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, NATO tatbikatında, düşman simülasyonu olarak Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarının kullanılmasını hatırlattı

Tarih:

NATO'nun resmi Twitter hesabından 'Türkiye NATO'dur' sloganıyla Türkiye'nin NATO'daki tarihinin anlatıldığı ve İttifak'a destek açıklaması yapılan Türkçe bir video yayınlandı. Vatan Partisi, NATO tatbikatında Atatürk'ün düşman tahtasına konulmasını hatırlattı.

 

"We are NATO" (Biz NATO'yuz) etiketiyle yayınlanan videoda, Türkiye'nin NATO'ya katılım süreci ve Türkiye'nin NATO içerisindeki görevleri Türkçe olarak anlatılıyor.

 

Videoda, Türkiye'nin NATO'nun 'en aktif üyelerinden biri' olduğu belirtilirken, ülkenin NATO'ya ve NATO müttefiklerine desteğinin süreceği belirtiliyor.

VATAN PARTİSİ’NDEN TEPKİ

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, NATO tatbikatında, düşman simülasyonu olarak Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarının kullanılmasını hatırlatarak, "Türkiye NATO'ymuş! Hadi oradan. Türkiye, Türkiyedir" ifadelerini kullandı. Reyhan, “Türkiye NATO’dur diyen birisi ya zeka problemi yaşıyordur ya da sağlam Amerikancıdır” dedi.