Mehmet Cengiz: "Öz ile ByLock’çu müfettiş ilişkisini o dönem fark ettik"

Genel Başkan Yardımcımız Av. Mehmet Cengiz, Zekeriya Öz’ün İşçi Partisi’ne gönderdiği müfettişle ilişkilerini nasıl fark ettiklerini anlattı.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Avukat Mehmet Cengiz Ergenekon sürecinde FETÖ’nün firari savcılarından Zekeriya Öz’ün İşçi Partisi’ne gönderdiği müfettişte ByLock çıkmasını Aydınlık’a değerlendirdi. Öz ile İdris Akcan arasındaki ilişkiyi o dönem tespit ettiklerini söyleyen Cengiz, “Siyasi partilerin bu tür dosyalarını Anayasa Mahkemesi inceler. Partimiz Öz ve Akcan arasındaki ilişkiyi fark etmiş ve bu kanunsuz talimatı yerine getirmeyip Öz hakkında HSKY’ya suç duyurusunda bulunmuştu” dedi.

 

Ergenekon kumpası soruşturması sırasında o zamanki adıyla İşçi Partisi olan Vatan Partisi’nin tüm gelir ve giderlerini incelemekle görevlendirilen SGK müfettişi Akcan’ın ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkmıştı. Firari eski savcı Zekeriya Öz’le irtibatı saptanan Akcan hakkında iddianame hazırlanarak 15 yıla kadar hapsi istendi. Akcan, İşçi Partisi’nin tüm gelir-gider tabloları ve mali kayıtlarını inceleyen kişiydi. Bütün gelir-giderlerin kendisine teslim edilmesini isteyen İdris Akcan talimatı firari eski savcı Zekeriya Öz’den almıştı. Hukuksuz inceleme yapmak isteyen Akcan’a partinin yöneticileri izin vermemiş ve Akcan eli boş dönmüştü. Ancak partinin genel merkezinden istediğini alamayan Zekeriya Öz bu sefer İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na bir operasyon düzenleyerek mali gelir-gider tablolarını almış ve hiçbir kanunsuzluk bulamamıştı.

 

 

‘HAKİMLER KENDİLERİNİ AYM YERİNE KOYDULAR’

 

Ergenekon kumpası avukatlarından olan Avukat Mehmet Cengiz şunları ifade etti: “Ergenekon iddianamesi ve dosyası incelendiği zaman da görülecektir ki başta Zekeriya Öz olmak üzere Ergenekon savcıları Beşiktaş’taki küçücük odalarda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın işini yapmaya kalkmışlardır. Ergenekon hakimleri de kendilerini Anayasa Mahkemesi’nin yerine koymuşlardır. 2011 yılında parti genel merkezine gönderilen yazılar, ısrarlı telefon aramalarıyla İdris Akcan partimize ait mali kayıtların bütün gelir giderleriyle birlikte kendisine teslim edilmesini istemişti. Bu yetkinin münhasıran Anayasa Mahkemesi’ne ait olduğunu söyledik ancak kendisi bu incelemenin Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün isteği üzerine yapılacağını belirtmişti.”

 

Cengiz şöyle devam etti: “Tüm bunlara rağmen isteklerini yerine getirmedik ve bu kanunsuz talimatı veren Zekeriya Öz hakkında HSKY’ya suç duyurusunda bulunmuştuk. İstenilen belgeleri alamayan Zekeriya Öz partimiz İstanbul il başkanlığına düzenlenen kanunsuz operasyonlarda el konulan gelirgider belgelerini incelenmek üzere adı geçen müfettişlere teslim etti ancak herhangi bir kanunsuzluk bulunamadı.

 

HSKY’ya yaptığımız başvuruda da Anayasanın ilgili hükümleri ile siyasi partiler kanununu ihlal ettiğini ileri sürdük. İşte şimdi bunun sonuçlarını alıyoruz.”