"İş Güvencemize Dokundurmayız!"

Genel Başkan Yardımcımız Sefa Koçoğlu, AKP'nin işçi düşmanı politikalarını değerlendirdi.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Sefa Koçoğlu, AKP iktidarının çalışanların kazanımlarını ortadan kaldırma çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada iş güvencesine dokunmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Sefa Koçoğlu yaptığı açıklamada, 14 yıllık AKP iktidarında, çalışanların pek çok kazanımlarının ortadan kaldırıldığını hatırlatarak, “Çalışma hayatına taşeron, sözleşmeli, 4C’li çalışan, esnek çalışma, işçi kiralama ve sendikasız sigortasız çalışmayla Ortaçağ’ın kölelik düzeni hâkim oldu. 14 yıldır ‘işçi-memur ayrımına son vereceğiz’, ‘yeni sendikal hak ve özgürlükler vereceğiz’, ‘memurlara siyaset hakkı tanıyacağız’ yalanlarının ardına saklanan AKP, şimdi ‘çalışan çalışmayan belli olsun’, ‘çalışanlar performansına göre değerlendirilsin’ söylemleriyle devlet memurlarının iş güvencesini tehdit ediyor” dedi.


İŞ GÜVENCESİNE SALDIRI HAZIRLIĞI


Hükümetin yaptıklarına gerekçe olarak “657 sayılı yasa ile teröre destek veren, devlete karşı suç işleyen memurları işten çıkaramıyoruz” söylemini öne çıkardığını kaydeden Koçoğlu, bunun koca bir yalan olduğunu belirtti. 657 sayılı yasada işten çıkarma gerekçelerinin yer aldığını, teröre destek verenlerin memuriyetlerine son vermek için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olmadığını vurgulayan Koçoğlu şunları söyledi:


“AKP’nin gerçek hedefi, Cumhuriyetle elde ettiğimiz, Cumhuriyetin ve devletin memuru kavramını ortadan kaldırmak, Cumhuriyeti kurumlardan silmektedir. Türkiye, ABD destekli PKK terörüne karşı bir vatan savaşı vermektedir. Ordumuz sivil halka zarar vermeden ve Dünyada hiçbir ordunun başaramayacağı kahramanlıklarla ABD-PKK ve işbirlikçi hainleri kendi kazdıkları hendeklere gömmüştür. Tayyip Erdoğan, bütün milletimizin desteğini alan TSK’nın bu zaferinin arkasına sığınarak, kazanılmış haklarımıza ve iş güvencemize yönelik büyük saldırı hazırlığındadır. İş güvencemiz, çalışanların iş verimi performansına dayandırılarak değerlendirilemez. Performansı ölçecek bir alet icat edilmemiştir. Başarı ve başarısızlık sübjektiftir, kişilere göre değişir.


İş güvencesi, AKP’nin devlet kadrolarına yerleştirdiği iş bilmez, yasa ve yönetmelik tanımaz, Cumhuriyet düşmanı kadrolarına terk edilemez. Vatan Partisi, AKP’nin Cumhuriyet karşıtı ve işçi haklarına yönelttiği saldırıya karşı bütün milleti Türkiye cephesinde birleştirecek, Türkiye’yi AKP’den kurtaracaktır. Milli Hükümet, AKP’nin gasp ettiği bütün hakları iade edecektir.”