Hasan Korkmazcan: Misliyle karşılık verilmeli

ABD'nin gelecekteki stratejilerini belirleyen Atlantik Konseyi’nin Türkiye’yi 'haydut devlet' olarak nitelemesine Hasan Korkmazcan'dan yanıt

Tarih:

Eski Meclis Başkanvekili ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan da açıklamasında, Atlantik Konseyi’nin bir düşünce kuruluşu olmasının ötesinde görevi olduğunu kaydederek, “Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı’nın yanısıra CIA ve diğer Amerikan istihbarat servisleri ile yakın ilişkisi bulunuyor. ABD’nin ileriye yönelik stratejilerinin belirlendiği bir kurum. Bu kurumun Türkiye ile ilgili olarak “haydut devlet” ifadesi kullanması anlamlı. Amerika geçmişte hangi ülke için bu nitelemeyi yaptıysa sonrasında o ülkeyi hedef alan faaliyetlere başladı. Bu da Amerika’nın Türkiye’ye yönelik saldırılarını ve provokasyonlarını artıracağının göstergesi” tespitinde bulundu.

 

Uluslararası ilişkiler alanında faaliyet gösteren kurumların tek taraflı değerlendirmelerinin elbette Türkiye’yi bağlamayacağını ifade eden Korkmazcan şu görüşleri dilen getirdi: “ABD’nin tek taraflı yaptırım kararları da uluslararası hukuk yönünden bağlayıcı olmayan kararlardır. Buna karşı Türkiye’nin her alanda misliyle karşılık verme hakkı vardır. Yeri ve zamanı Türkiye Cumhuriyeti kurumlarınca belirlenecek her türlü mukabele meşrudur. ABD ve onun yörüngesinde hareket eden çevreler son yıllarda tam bir haydutluk ortamına düşmüşlerdir. Onun için haydutluk ortamından baktıkları her ülkeyi ve her ilişkiyi kendileri gibi değerlendirmektedirler. Bu kendi kurdukları haydutluk sisteminin çökme göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti yeni oluşmakta olan dünya sisteminde gerçek yerini alma kararlılığındadır. Bu güce sahiptir. Bu gücünü kullandığı oranda yeni dünya sisteminin devletlerin eşitliği çerçevesinde oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye için bu hak olduğu kadar bir görevdir.”