Genel Başkanımız Doğu Perinçek'ten Operasyona İlişkin İlk Açıklama

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cerablus'a düzenlediği Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili açıklama yaptı.

Tarih:

TSK’nın Cerablus’a yönelik düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonuna tam destek verdiklerini açıklayan Genel Başkanımız Doğu Perinçek, “Vatan Partisi olarak TSK’nın başarısına kilitlenmiş bulunuyoruz. Bu harekatın hedeflerine ulaşması için elimizden gelen her şeyi yapacağız, TSK ile birlikteyiz, Mehmetçik’in yanındayız. Bütün siyasal partilere, bütün kitle örgütlerine, buradan silahlı kuvvetlerle omuz omuza olmayı öneriyoruz” dedi.

 

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

 

Bu operasyonun amacının Suriye’nin toprak bütünlüğüne yönelik olduğunu belirten Perinçek şöyle konuştu: “Harekatın amacı Suriye’nin toprak bütünlüğüdür. Bu her şeyden öncedir. Türkiye ile Rusya arasındaki yakınlaşma, bölgedeki bütün sorunları çözecek kilit değerdedir. İkinci İsrail kurma çalışmaları bozulacak. Biz Vatan Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti devletini stratejik dostlarla birleşme konusunda duyarlılığa davet ediyoruz.”

 

DOSTLARLA BİRLEŞMELİYİZ

 

Bölge ülkeleri ile işbirliğinin önemini de hatırlatan Perinçek, “Artık bu savaş, savaşın kuralları dostlarla birleşmektir. Suriye, Rusya, İran ve Irak’la işbirliği, Amerika’nın bütün amaçlarını geçersiz kılar. Türkiye’nin bu tarihi koşulları çok iyi değerlendirmesi gerekir. Türkiye ile Rusya ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda işin başından beri içindeyiz, mimarlığını yaptık.

 

Zamanlama çok çok yerinde. Biden’ın geldiği gün yapılması da çok isabetli. O bakımdan bütün silahlı kuvvetlere başarı diliyoruz. Devletçe, milletçe, topyekün buradan başarıyla çıkarız” diye konuştu.