"Ergenekon tertibinde hesap sorma aşaması"

Partili hukukçularımız Ergenekon tertibinde yeniden yargılama sürecini Aydınlık'a değerlendirdi.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Avukat Nusret Senem, genel sekreterlik görevi yürütürken Ergenekon tertibiyle tutuklanmıştı. Yeniden görülecek davayla ilgili konuşan Senem, Ergenekon tertibinin iddianamelerde yer aldığına dikkat çekere şunları söyledi: “Fetullah Gülen ve FETÖ örgütüyle ilgili olarak açılan ve Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen davanın iddianamesinde Ergenekon, Balyoz ve diğer kumpas davaları, FETÖ’nün 15 Temmuz sürecini hazırlamak için yaptığı kumpaslar olarak anlatılmıştır. Mahkeme, Yargıtay’ın bozmasına uymalı ve uzatmadan kararını vermelidir. Karar da beraat hükmü olmalıdır.”

 


‘HESAP SORMA AŞAMASI’

 

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Cengiz, Ergenekon davası avukatlarından. Ergenekon tertibinin okyanus ötesinde planlandığını, FETÖ yapılanması tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Cengiz şöyle devam etti: “Bu durum Yargıtay kararı, AYM kararı, HSYK kararları ve onlarca FETÖ davası iddianamesinde kanıtlarıyla ortaya konulmuştur. Şimdi bunun bir kez daha tescili ve sorumlularından hesap sorulması aşamasındayız. Dava uzatılmamalı. Ortaya çıkan bunca kanıt karşısında beklenmeksizin beraat kararı verilmeli. Tertipçiler hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunulmalıdır.”

 

“15 Temmuz darbe girişimi varlığını Ergenekon davasına borçlu” diyen Merkez Karar Kurulu üyemiz Zeynep Küçük davayla ilgili şöyle konuştu: “Eğer Ergenekon kumpası olmasaydı ve ordu tasfiyesi olmasaydı, 15 Temmuz’u yapan cemaatçi subaylar o makamlara yerleşmeyecekti. En önemlisi de Akın Öztürk... Darbe planına katılan bütün subaylar, Ergenekon-Balyoz kumpasıyla boşaltılan alanlara yerleştirilen subaylar. Ergenekon kumpası olmasaydı 15 Temmuz darbe girişimi de olamazdı.”