Doğu Perinçek: Türkiye, ABD ve İsrail'in kurduğu tuzağa sürüklenmeyecektir

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, İdlip'te askerlerimizin şehit olmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in açıklaması:

 

Milletimizin başı sağ olsun.

 

Tüm Türkiye olarak yüreğimiz, bilincimiz beraber. Fakat şu anda yürek yanmasından ve şehit sayılarından bahsetmekten önce soğuk kanlı bakıp devlet aklıyla hareket etmemiz gerekmekte.

 

Türkiye, Suriye krizinde çözümü komşularımız Rusya ve İran ile aramalıdır. Türkiye'nin devlet aklı bu noktada devreye girmelidir.

 

Türkiye, Rusya, İran bu süreci birlikte çözecek. Türkiye'nin Suriye'ye karşı savaşa girmesi Türkiye'yi tuzağa çeker. Amerika'nın, İsrail'in istediği bu.

 

Vurguyu şehit sayısına yapmak ve içimizin yandığından söz etmek yerine aklımızı Türkiye'nin büyük devlet ve ordu yönetme birikimine vermeliyiz.

 

Türkiye zorluklarla karşı karşıya ama bu zorlukları aşacağız. Cumhurbaşkanımıza da ordumuza da, milletimize de güveniyoruz. Kesinlikle intikam gibi yanlış yönelişlerde olmayacağız.

 

Türkiye çok akıllı bir şekilde bu güne kadar geldi. PKK'yı hendeklere gömdü. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarıyla teröre karşı çok büyük başarılar kazandı.

 

Doğru hedef PKK ve FETÖ terör örgütlerine karşı mücadele çizgisidir. Bu çizgide ısrar etmemiz bu hedeften şaşmamamız lazım.

 

Karşılıklı intikamı kışkırtan anlayışlardan uzak durup sakin olmamız gerekiyor.

Şu anda bizim devlet aklına, kurmaylık birikimine vurgu yapmamız çok önemli. Bütüncül bir stratejide kararlı olmamız, birlik olmamız, Türkiye’ye yönelik tehdidi doğru saptamamız hayati önemde.

 

Türkiye'ye tehdit Amerika'dan İsrail'den geliyor. Türkiye gerçek dostlarını tespit etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan yüksek güvenlik kurulumuzun, burada devlet aklıyla doğru çözümler üreteceğine inanıyoruz. Bu aklı, bu devlet birikimini destekleyeceğiz, yanında olacağız.

 

İç kavgalardan uzak duracağız. Aynı zamanda uluslararası alanda yanlışlara düşülmemesi için akıllı siyasetlerle hep birlikte bu sürecin içinden çıkacağız.

 

Devletimizin karşılaşacağı olumsuzluklar hepimiz için geçerlidir. Bu yüzden olumsuzluklardan yararlanmaya çalışanlarla, bunun pususunda olanlarla yan yana olmayacağız.

 

Terör örgütlerine karşı mücadelenin komşularımıza karşı bir mücadeleye dönüşmesi hayırlı sonuçlar doğurmayacaktır.

 

Teröristleri sevindirecek bütün hareketlerden uzak durmalıyız.

 

Şu anda sevinç içinde oldukları görülüyor.

 

Biz İran, Irak ve Suriye ile karşı karşıya gelerek Kudüs'teki kırmızı çizgiyi nasıl savunabiliriz?

 

Kudüs'te en kararlı tavrı alan İran'la, Suriye'yle, tüm mazlumlar dünyasının yanında olan Rusya'yla karşı karşıya gelerek nasıl bir ortak cephe sağlayacağız?

 

Bütün cepheler için karşımızda Amerika var, İsrail var, bunlar cephe gerisinde duruyor ama üzerimize sürdükleri piyonlar var.

 

Amerika, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs bir askeri ortaklık oluşturup hedeflerinin Türkiye olduğunu belirtti. Bu sürece Amerika'nın, NATO'nun davet edilmesi demek bizi tuzağa itin demektir.

 

Biz kendi devletimizle, Rusya'yı da İran'ı da Suriye'yi de haklı ve doğru müdahalelerle akla, dostluğa ve sağduyuya çekebiliriz.

 

Burada mesele, siyasetin amacı dostları da yönlendirmektir.

 

Dostluk aynı zamanda karşılıklı uyarıları, yönlendirmeleri gerektirir.

 

Vatan Partisi olarak çevremizdeki dost ülkelerle de bu konuda görüşüyoruz. Onları sağ duyuya, dikkate, dostluğa zarar vermekten kaçırmaya davet ediyoruz.

 

Hükümetimiz, devletimiz ve Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da görüşmelerde onları uyarmaktadır, bunun sonuçlarını da alacağız.

 

Türkiye aynı 15-16 Temmuz'da olduğu gibi bu süreçten de berraklaşarak ve bölge ülkeleriyle birlikte akılcı çözümlerle çıkacaktır.

 

Bu sürecin içinden başarıyla çıkacağız.

 

Türkiye, ABD ve İsrail’in kurduğu tuzağa sürüklenmeyecektir.

 

Çözüm Suriye ile savaşa girmek değildir.

 

Krizi Rusya ve İran’la birlikte aşmak biricik çaredir.

 

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Devletimize, Ordumuza ve Milletimize güveniyoruz.

 

Herkesi ABD-İsrail tertiplerine karşı birliğe, Devlet aklına ve kararlılığa çağırıyoruz.