Doğu Perinçek: "Bu afişi yapanlar CIA ile ilişkilidir"

Ulusal Kanal'da gündeme ilişkin açıklamalar yapan Perinçek, Cumhurbaşkanlığının 15 Temmuz afişlerine tepki gösterdi.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Ulusal Kanal Ana Haber’e konuk oldu.

 

Perinçek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a afişleri indirme çağrısı yaptı: “Bu afişi asan Mehmetçiğe karşı savaş ilan etmiştir. Mehmetçik Afrin’e gidiyor, terörle savaşıyor, Güneydoğu’da PKK’yı bitirmeye çabalıyor, sınır ötesinde operasyon yapıyor, şehitler veriyor. Siz o Mehmetçiği aşağılayan afişler yapıyorsunuz. Bu afişi bir tek Türkiye’nin düşmanları yapar. Amerika, İsrail yapar. “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Türk Ordusu’na karşı psikolojik savaş yürütüyor. Mehmetçiğin moralini kırmaya çalışıyor. Halkın Mehmetçiğe güvenini sarsmaya çalışıyor. Bu mu Mehmetçik? 15 Temmuz’da o darbeyi ezen ordu ve milletin işbirliğidir. O sabah Sayın Binali Yıldırım bana telefon açtığı zaman söyledim. Sayın Yıldırım orduyu tahrip eden söylemleri bırakın.

 

Tank olmasa Amerika’nın tankını ezemezsin. Tank tankla ezilir. Tankın yoksa halkın Amerikan tanklarının paletleri altında kalır. “Cumhurbaşkanının etrafında Amerika’nın avucunda olan bir takım danışmanlar, başdanışmanlar var. Ümit ediyorum ki o danışmanlar Tayyip Erdoğan’a göstermeden bu afişleri yapmış olsun. Artık afişleri görmüştür. Sayın Tayyip Erdoğan derhal bu afişi indirmelidir. Onlar indirmezse Türkiye’nin vatanseverleri indirecektir. Cumhurbaşkanlığında çalışanlar, emperyalizmin psikolojik savaş merkezinde mi çalışıyor? Bu afişleri kim yapıyor? “Tahmin ediyorum ki, bu afişleri yapan adamlar CIA ile ilişkilidir. Bu afişler CIA planında tam yerine oturuyor.

 

Gladyoyu içerden dışarı çıkartmak için yürüyüş yapıldı. O bir Gladyo yürüyüşüdür. ‘Kamudan temizlenenleri geri getireceğiz’ diyorlar. Siz bu afişlerle Gladyo yürüyüşü yapanlara çok güzel zemin hazırlıyorsunuz. Hangi başdanışman bu afişi hazırlıyorsa o zemin hazırlıyor. Buna izin veriyorsa sayın Taayip Erdoğan da zemin hazırlıyor. “Devleti diğer kurumlardan ayıran askeri yaptırım gücünün olmasıdır. Tayyip Erdoğan’a, Binali Yıldırım’a soruyorum, ‘Mehmetçiği karalayarak hangi askeri güçle devlet yöneteceksiniz? Bu resimleri asanlar devleti yönetemez. Türkiye onları sırtında taşımaz. Erdoğan bu afişlerle Türkiye’nin başında kalabilir mi? Cumhurbaşkanlığı makamı ordu düşmanlığı yapamaz.”