Doğu Perinçek: Akşener'in masası yıkılmış masadır

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Meral Akşener’in önerdiği masa için “Bu yıkılmış olan bir masadır.” dedi.

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Meral Akşener’in önerdiği masa için “Bu yıkılmış olan bir masadır.” dedi. Akşener’in masaya davet ettiği Davutoğlu ve Babacan’ın programının Türk Milletinin mahkûm ettiği Amerikancı program olduğunu belirten Doğu Perinçek, “Böyle bir masa aynı zamanda Cumhurbaşkanı’na karşı kurulmuş olur.” tespitini yaptı. Perinçek, Türkiye’nin ihtiyacının Erdoğan’ın sorumluluğunda geniş tabanlı Vatan ve Üretim Hükümeti olduğunu belirtti.

CNN Türk’ün konuğu olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündemi değerlendirdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Davutoğlu ve Babacanlı bir “memleket masası” davetini yorumlayan Perinçek, söz konusu isimlerin yer aldığı masanın Türkiye tarafından yakın geçmişte yıkıldığını vurguladı: “Akşener’in masaya davet ettiklerine baktığımız zaman Davutoğlu ve Babacan’ı görüyoruz. Bunlarınki yıkılan masadır. Türkiye’nin geçmişinde kalan, mahkûm edilen programların temsilcileridir. Batı’dan, ABD’den dayatılan programlardır. Türkiye’nin güvenliğine çok ciddi zararlar veren ve ülkeyi borç batağına batıran siyasetlerin temsilcileri. Davutoğlu ve Babacanlı, Abdullah Güllü bu masa Cumhurbaşkanı’na karşı, AK Parti hükümetine karşı kurulmuş olur. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de buna tepki gösteriyor.”



ERDOĞAN’IN İKTİDARI GÜÇLENDİRME MESAJI


Perinçek, sorunların çözümü için “Üreticilerin Milli Hükümetini” önerdi ve Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarına dikkat çekti: “Türkiye’ye şöyle bir masa lazım. Ülkemiz bugün zorluklarla karşı karşıya, önümüzde de daha büyük zorluklar var. Büyük zorluklar büyük güçlerle aşılabilir. Cumhurbaşkanımız da geçen gün yaptığı Kabine toplantısı sonrasında da hem içteki hem dıştaki bu zorluklara işaret etti. Cumhur İttifakı’nı güçlendirmek gerektiğini ifade etti, yani hükümetin dayandığı kuvvetlerin artırılması. Bunun için milletin geniş kesimlerini birleştirmemiz lazım. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında zorlukların üzerine gidecek ve bu zorlukları paylaştıracak Üreticilerin Milli Hükümeti. Vatan bütünlüğü, terörle mücadele ve Üretim Ekonomisinin inşası programında bir Milli Hükümet Türkiye’nin ihtiyaçlarına yanıt verir. Öncelikle sorumluluk Sayın Cumhurbaşkanı’na düşer. Çünkü bu hükümet düzeyinde çözülecek bir meseledir. “



PENTAGON’UN RAPORUNU HATIRLATTI


AK Parti’den kopan Davutoğlu ve Babacan’ın ittifaklara davet edilmesi ve bu isimlere kurdukları partiler üzerinden roller verilmesi, Ocak 2020 tarihli RAND Corporation raporuyla da uyumlu. Pentagon’un Türkiye için gelecek senaryolarını ele aldığı rapordaki ikinci senaryonun başlığı “Yeniden Dirilen Demokrasi” adını taşıyor. Bu senaryoya göre mevcut hükümete karşı geniş bir “demokrasi ittifakı” kurulması ve 2013 seçiminde bir lider etrafında birleşilerek Erdoğan’ın yenilmesi hesaplanıyor. Raporda, Türkiye’nin Batı merkezli bir dış politika ve güvenlik politikasına dönüşünün tek şartının, bu senaryonun hayata geçmesi olduğu belirtildi.