Doğu Perinçek Bilkent Üniversitesinde

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtlıyor

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, “Esad’a katil derseniz İsrail gelir komşunuz olur. Esad’a katil diyenler Türkiye’yi yönetemez. Türkiye, Tayyip Erdoğan’ı sırtından atacak” dedi.

 

Perinçek, Bilkent Üniversitesi Politik Düşünce Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ülkemizde yaşanan gelişmeleri 2014 öncesi ve sonrası diye dönemlere ayırdıklarını belirten Perinçek, “2014 sonrasında Türkiye’nin, ABD’nin dayattığı bölünmeyi reddettiğini görüyoruz. 2014’te Silivri duvarlarının yıkılmasıyla Türkiye zincirlerini kırmaya başladı. Rusya’yla, İran’la dostluk kuruldu” diye konuştu. Bugün Türkiye ekonomisinin çok derin bir krizde olduğunu kaydeden Perinçek, şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet devriminin temellerine aykırı uygulamalarla karşı karşıyayız. Ancak Türkiye’nin Atlantik sisteminden kopup Avrasya’daki yerine yerleşmeye başladığını görüyoruz. Avrasya bizim zenginleşme, özgürleşme iklimimiz olacak.”

 

Perinçek, öğrencilerinin Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bir sorusuna şöyle yanıt verdi: “Vatan savaşı hedefine doğru ilerliyor. Harekatın başında sınırlarımızdaki terör unsurlarının temizleneceği söylendi. Suriye ve Irak’ın kuzeyini kapsayan koridor boyunca terör temizlenmeli. Bugün Suriye ile işbirliği, bu savaşın başarılı şekilde sonuçlandırılması için şarttır.”

 

İttifak yasasına ilişkin Perinçek, “İttifakın özgürleşmesi iyi oldu” dedi ve ekledi: “İttifak neden yapılır? Türkiye’nin önündeki sorunları çözmek için, vatan savaşı, üretim ekonomisi, komşu ülkelerle işbirliği için, Atlantik’ten kopup Avrasya’ya yönelmek için yapılır. Kaynakları paylaşmak için, Amerika ile yakınlaşmak için ittifak yapılmaz.”

 

Perinçek, 2019 seçimlerine ilişkin bir soruya yanıt verirken, 16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ oyu kullandıklarını belirterek söze başladı, şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’de devam etmeyecek. Önümüzdeki dönemde bir hükümet başkanı seçeceğiz. O seçimi Vatan Partisi kazanacak. Devleti yönetmeye layık birikim Vatan Partisi’nde var. 15 Temmuz’da parti yöneticilerinin kümeslere saklandığı ortamda Vatan Partisi, ‘Bu darbe girişimini TSK ezecektir’ demiştir. 82 Kerkük, 83 Musul diyenler Türkiye’yi yönetemez. Esad’a katil derseniz İsrail gelir komşunuz olur. Esad’a katil diyenler Türkiye’yi yönetemez. Türkiye, Tayyip Erdoğan’ı sırtından

atacak.”

Vatan Partisi’ne BBP’den, CHP’den, AKP’den, HDP’den katılımlar olduğunu bildiren Perinçek, “CHP, İyi Parti ve HDP’den oluşan blok Türkiye’nin sorunlarını çözemez” dedi.

1/2
2/2