Doğu Perinçek: Asya çağında Türklerin birliği barışa hizmet ediyor

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, kardeş ülke Azerbaycan kanalında Ahmad Shahidov'un sunduğu İnteraktiv programına konuk oldu.

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Azerbaycan kamuoyunun yakından takip ettiği Ahmad Shahidov’un programına konuk oldu. Shahidov’un “Yalnızca Türkiye’nin değil Türk İslam dünyasının da önemli isimlerinden birisi” sözüyle takdim ettiği Doğu Perinçek, dünyadaki son gelişmeleri yorumladı. Perinçek, “ABD’nin tek kutuplu dünya iddiası yıkılıyor. Çok kutuplu dünyaya gidiyoruz. Üretim Asya’da. Türkler Asya'nın yükselişinde önder bir rol oynayacak. Türk devletleri arasındaki kardeşlik güçleniyor. Bu yakınlaşma dünyada barışa, Çin ve Rusya'yla dostluğa hizmet ediyor.” dedi.

Azerbaycan basının etkili isimlerinden Ahmad Shahidov, İnteraktif programında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i konuk etti. Shahidov, “Yalnızca Türkiye’nin değil Türk İslam dünyasının da önemli isimlerinden birisi” diye takdim ettiği Doğu Perinçek’i ağırlamanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Perinçek, Koronavirüsle birlikte daha çok tartışılan yeni dünya dengeleri konusunda önemli açıklamalar yaptı. Perinçek, ABD’nin hakimiyetinin sonlandığını, Asya çağının başladığını ve Türk devletlerinin bu çağda önemli roller oynayacağını ifade etti:



ASYA ÇAĞINDA TÜRKLERİN ROLÜ


“ABD’nin tek kutuplu dünya iddiası yıkılıyor. ABD hegomanyacılığı ağır darbe yedi. Çok kutuplu dünyaya doğru gidiyoruz. Dünyanın önemli büyük güçleri Rusya, Çin, Türkiye, Avrupa, Japonya bir de diğer Türk devletleri var. Kırgızistan, Kazakistan, KKTC, Azerbaycan, Özbekistan ile Çin'deki, Rusya'daki, İran'daki, Irak'taki Türkmenler yükselen Asya'da önemli bir ağırlık oluşturuyor. Üretim Asya’da, teknolojik gelişmeler Asya'da. Türkler Asya'nın yükselişinde önder bir rol oynayacak. Biz Türkler devlet kurmayı, ordu kurmayı, medeniyet kurmayı çok iyi biliriz. Türk devletleri arasındaki kardeşlik güçlenmektedir. Ancak bu yakınlaşma komşu devletlere düşmanlık temelinde değil, dostluk temelinde bir yakınlaşma. Türk devletlerinin yakınlaşması dünyada barışa hizmet ediyor. Aynı zamanda Çin ve Rusya'yla dostluğa hizmet ediyor.”



ABD ZAYIFLIYOR ASYA’NIN BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR


“ABD zayıflıyor ve Ortadoğu'dan çekiliyor. Asya'da ŞİÖ güçleniyor. Azerbaycan ŞİÖ'ye girmek üzere, Türkiye ŞİÖ’nün kapısını çaldı. Kazakistan Kırgızistan, Özbekistan zaten üye. Yani Türk devletleri ŞİÖ'de önemli bir güç oluşturdu. Bu ağırlık hem Türklerin yararınadır hem de Asya'nın yararınadır. Asya’nın birleşmesi ABD'nin planlarını yıkmıştır. Pentagon, ‘Bir dünya savaşı çıkarsa ne olur?’ diyerek birkaç senaryo oluşturdu. Amerikalılar da kabul etmişler ki, ABD'nin böyle bir savaşı kazanma ihtimali yok. O yüzden ABD’nin bir dünya savaşını başlatma olasılığı gerçekçi değil. Özetle önümüzdeki dönemde barışçıl gelişmeler bekleniyor.


Perinçek ayrıca Dağlık Karabağ meselesinin Türk ve Rus işbirliği sayesinde çözülebileceğini kaydetti. Perinçek, “Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın toprağıdır. Buradaki Ermenistan işgalinin son bulacağı koşullara doğru gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Doğu Perinçek’in konuşması Azerbaycan’ın “Global.az”, “Avrupa.info”, “Qaynarinfo.az”, “Hokm.az”, “Editor.az” internet sitelerinde de haberleştirildi.