Yurtdışındaki üç milyon seçmenin Cumhurbaşkanı adayı gösterme hakkı yok ediliyor

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, YSK'nın yurtdışındaki seçmenler için kararını değerlendirdi

ÖZETLER

• Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Almanya’da, ABD’de, Avusturalya’da, Fransa’da, İsveç’te, Kıbrıs’ta ve diğer ülkelerde oy kullanan seçmenin, Cumhurbaşkanı adayı göstermek için, 4 – 9 Mayıs 2018 tarihleri arasında Ankara’ya gelerek Strazburg Caddesindeki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunması gerekiyor.

• Dünyadan Ankara’ya uçuş yapan bütün havayollarını seferber etseniz, altı gün içinde bırakalım üç milyon seçmeni, yüz bin seçmenin dahi Ankara’ya ulaşma şansı yok.

• Yurtdışındaki seçmenler, Cumhurbaşkanı adayı gösterme haklarını Yurtdışındaki Temsilciliklerde, Elçiliklerde, Konsolosluklarda ve Sınır Kapılarında kullanabilirler. Genel Seçimlerdeki uygulama da böyledir.

• Bu seçim, Erken Seçim değil, Ormanda Seçimdir. Yüksek Seçim Kurulu, yurtdışındaki seçmenin Cumhurbaşkanı adayı gösterme hakkını fiilen ortadan kaldırarak, seçimleri gayri meşru hale getirmektedir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün (28 Nisan 2018) Genel Merkezde bir basın toplantısı düzenleyerek, yurtdışındaki  seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı için aday gösterme hakkının yok edildiğini belirtti. Perinçek’in açıklaması ektedir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, açıklamaya katılan basın mensuplarından gelen "YSK'nın bu kararını hukuk doktoru olarak nasıl değerlendiriliyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Sayın YSK başkanı ve üyelerinin hangi yıl hukuk fakültesini bitirdiklerini bilmiyorum. Ama eğer 1971 yılına kadar benim Kamu Hürriyetleri hocalığı yaptığım dönemde bitirdilerse, benden böyle bir şey öğrenmediler. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Kamu Hürriyeti dersi vermiş hocaları olarak söylüyorum. Biz onlara böyle bir şey öğretmedik. Siz hiçbir Hürriyeti, hiçbir hakkı kanunun şurasında şu ifade var diye ortadan kaldıramazsınız. Siz Hukuk makamı olarak hakkın kullanılmasını elverişli hale getirmek zorundasınız. Hakkı ortadan kaldıramazsınız. Böyle bir hukuk yok. Biz Hukuk Fakültesinde böyle bir ders vermedik. YSK başkanı ve üyeleri şu anda bu tavırlarıyla Kamu Hürriyetleri dersi imtihanına girseler o dersten başarılı olamazlar. Diploma alamazlar."